sunnuntai 19. elokuuta 2007

Torilta mustikoita ja sieniä



Torilla on aina mukava käydä. Varsinkin nyt, kun sato on runsaimmillaan sekä metsässä, kasvimailla että puutarhoissa ja se näkyy toritarjonnassa. Torin kukkaloisto on nyt myös parhaimmillaan. Kukat virkistävät mielen.

Kannatan torikauppiaita, ostan marjat, juurekset, vihannekset ja kukat torilta. Syksyllä myös sienet. Hyvältä kuulostava sienipikkelsin ohje on Visa Nurmella, löytyy Kannuvalimosta.

Ensimmäistä kertaa ostin pensasmustikoita, makeita. Ne olivat niin makeita, että sokerin määrän mustikkapiirakassa jätin minimiin. Oikeastaan sokerin olisi voinut jättää kokonaan pois. Tiedän sen nyt, kun olen maistanut piirakkaa. Mustikoissa on C- ja E-vitamiinia ja flavonodeja. Niiden uskotaan parantavan näkökykyä. Piirakkaohjeen mukailin Mikkelintorilta löytyneestä ohjeesta. Käyhän torilla.

Mustikkapiirakka

Pohja: 125 g margariinia tai voita
1 rkl sokeria (ap ohjeessa 3/4 dl)
1 kananmuna
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl pikakaurahiutaleita
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Painele taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle ja kaada päälle mustikat kokonaisina.
Täyte: 3 dl makeita pensasmustikoita (ap ohjeessa metsämustikoita)
2 dl kermaviiliä
ei sokeria (ap ohjeessa 1/2 dl)
1 kananmuna
ei vaniljasokeria (ap ohjeessa 2 tl)
Sekoita kermaviili ja kananmuna (sokerit, jos käytät) keskenään ja kaada seos marjojen päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Minäkin maistelin pensasmustikoita, nami nami. Pidin niistä enemmän kuin tavallisista mustikoista koska olivat makeampia. Niitä napostelee ihan sellaisenaankin.

    Täytyypä kuitenkin kokeilla piirakka.

    VastaaPoista
  2. Mukava tehdä piirakka ilman sokeria. Pensasmustikoilla se onnistuu hyvin, ovat sen verran makeita.

    VastaaPoista
  3. Blogissasi on ihanan näköisiä ruokia!

    VastaaPoista
  4. Heips, tultiin katsastamaan sun kirjoittelut vastavuorostamme kun olit vieraillut meillä. Mmm, sullakin on ihania reseptejä ja kaikkea muutakin vielä. Tätä piirakkaa pitää kyllä kokeilla kun kaapista löytyy mustikoita ja kaurahiutaleetkin. Varmaan kyllä sokerista versiota kun ollaan aika persoja makealle (ja mustikatkin on ihan metsäversioita)...

    VastaaPoista