lauantai 25. elokuuta 2007

Puutavaraoston tulos


Puutavarakaupan ostokseni on nyt jalostettu tuotteeksi. Kaupasta ostettiin höylättyä mäntylautaa, 15x120 mm, 8x45 mm ja 8x28 mm, kaikkien pituus 160 cm. Sahasimme liikkeen sirkkelisahalla, omalla vastuulla, nämä mitoittamamme sopivat pätkät.
Kuva: Liimausvaihe
Tuotteen ensimmäinen työvaihe oli liimaus, Kiilto Oy:n yleis-puuliimalla no 66 liimattiin osat yhteen. Jos kotona on puristin, liimatut osat jätetään puristimeen kuivumaan yön yli. Puristimen puuttuessa osat piilonaulataan n 20 cm:n välein trycker-nauloilla.
Kuva: Trycker-naulat ja puristin
Yön kuivumisen jälkeen lautojen päät ja naulan kannat paklattiin ja laudat hiottiin sileiksi.
Sen jälkeen alkoi maalaus, pohjamaalia vedettiin ohuelti kahteen kertaan ja lopuksi pintamaali, Tikkurilan puolikiiltävä Teho. Maaliväri oli valkoinen. Värivalikoimaa löytyy laidasta laitaan, jos muut sävyt sopivat kotiin paremmin.
Kuva: Valmista
Tauluhylly tästä aherruksesta syntyi. Puutavara maksoi 8,60, maalien osuus ehkä muutaman euron. Maalit olivat jo valmiina, koska niitä tarvitaan moneen muuhun maalattavaan kohteeseen kotona.

Tämä hylly on 12 cm syvä, siihen sopivat tukevasti seisomaan valokuvat kehyksissään, myös taulut ja pienesineet. Sijoituspaikka on makuuhuoneen sängynpäätyseinä.

Makuuhuoneemme on sisustettu uudelleen jokin aika sitten, uusimalla tapetit ja tekstiilit. Siellä on tauluhylly, jossa on erikokoisia tauluja. Nostin hyllylle kukkamaljakon, kun pihan valkoinen Hansaruusu oli tehnyt vielä muutaman uuden kukan, vaikka kesän kukinta on jo päättynyt.

2 kommenttia:

  1. Voih!Juuri tuollaisen hyllyn tarvitsimme olohuoneeseen.1.5sitten tapiseerasimme olohuoneen ja yhtään taulua en ole vielä raatsinut seinälle laittaa...Tuollaista hyllyä olen suunnitellut...löytyisiköhän noita valmiina?

    VastaaPoista
  2. Kyllä tauluhyllyä saa ostaa sisustusliikkeistä ja ehkä löytyy huonekaluliikkeistäkin, Ikeassakin voi olla. Helppohan se on itsekin tehdä, jos maalipensseli suihkiminen onnistuu ja muutaman naulan naputus, liimauskaan ei ole kovin vaikeaa. Osat on jo sopivan mittaiset puutavaraliikkeestä lähdettäessä.
    Valmiit tauluhyllyt ovat kapeampia kuin tuo nyt tehty ehkä n 8 senttisiä.

    VastaaPoista