keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Keskikokoista pintaremonttia


 Helteitä pidellessä olen suunnitellut huoneistoremonttia. Ei mitään kovin suurta vaan tarpeellista.
Vuokralainen muuttaa isompaan ja nyt on sopiva modernisoida 1943-luvun funkkistalon  pientä kolmiota.
Huoneiston suihkuosasto, jos nyt osastosta voi puhua, kun suihkuhuone on 80x150 cm,remontoidaan. Siellä ei ole WC-pyttyä (onneksi), koska WC on erillinen,  lavuaari puuttuu myös eikä kopperoon mahdu pesukonetta oheiskaapistoineen.

Tilasin pohjapiirroksen isännöitsijältä ja sain samalla lomakkeet hallitukselle ilmoitettavasta tulevasta remontista. Huomasin, että remontin kontrolli ovat entistä tarkempaa.

Kävin kaupungin rakennusvalvonnassa varmistamassa, että kostean tilan laajennukseen tarvitaan rakennuslupa. Olin hahmotellut piirrustukseen jo remontoitavan alueen.
Soitin rakennusinsinöörille, joka lupasi ensi viikolla piirtää piirustukset. Käymme yhdessä huoneistossa, joten hän voi tarkistaa paikan päällä toteuttamisen mahdollisuudet.
Toimitan piirrustukset ja kunnossapito- ja muutosilmoituksen yhtiön hallitukselle, joka käsittelee asian ja antaa rakennuslupa-anomukseen tarvittavan pöytäkirjaotteen myöntämästään luvasta.
Sen jälkeen toivon, että rakennusvalvonta käsittelisi asian nopeasti.

Hallitukselle jätettävässä lomakkeessa on ilmoitettava  rakennusteknisten töiden suorittaja sekä Y-tunnus, vedeneristysjärjestelmä/märkätyöt, vedeneristäjä ja VTT:n sertifikaatin numero.
Onkohan homeesta ja vesiongelmista opittu ja nyt ollaan tarkkoja.
On myös ilmoitettava  lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtotyöt sekä sähkötyöt ja luonnollisesti töiden suorittajat Y-tunnuksineen.


Olen varannut jo remonttimiehen 15.8 lähtien. Täytyy vain toivoa, että kaupungin virkamies on ripeä
lupakäsittelyssään.
Remontin yhteydessä teemme myös ei rakennuslupaa vaativia korjauksia. Isoon eteishalliin lisätään yhdelle seinälle 273 cm pitkä komerorivistö. Valitsin jo Ikeasta Brimnes-kaapistot, seuraavaksi tilaan ne valkoisena. Naulakkonurkka, jossa on nyt kaapistoa, pienenee. Siihen suunnittelin liukuovet ja taakse pari vaatetankoa ja ylhäälle hyllyt.

Keittiöön tulee pientä fiksausta, kermanvalkoiset kaapistot maalataan raikkaan valkoisella ja vetimet uusitaan sekä kaapiston taso uusitaan laminaattitasona.
Keittiöön hankitaan uusi keraaminen liesi ja jää-pakastinkaappitorni.

Uudistettuun suihku-kodinhoitotilaan hankitaan pesukone, kuivausrumpu ja komero. 
Suihkutilaan asennetaan lavuaari kaapistoineen. Kostean tilan valaisimet olen jo valinnut Ikeasta
ja ne matkaavat tänne komeroiden mukana.
Tästä jatketaan, kunhan luvat on saatu.

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että nykyään ollaan tarkkoja noiden kosteantilan remonttien suhteen. Kauniita maisemia olet ikuistanut ja kuvista päätellen olet innostuneella mielellä suunnittelemassa remonttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttia on taas vaihteeksi mukava suunnitella.
   Saa nähdä, miten nopeasti saadaan aloittaa, riippuu kaupungin virkamiehistä.

   Poista
 2. Vähän ovat tiukentuneet säädökset, meillä on kyllä niin pieni taloyhtiö, että siinä vähän liisitään ja taidan olla ainoa, joka on remontoinut huoneistoaan? Kosteatila mietityttää vielä remontin jälkeenkin, koska taloyhtiön olisi pitänyt tehdä sen saneeraus pyynnöstäni. Niin no nuoret tuossa vastapäätä myös, mutta ilmeisesti vain pintaremonttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännöt kiristyivät taas 1.7 lähtien. Hyvähän se on, että seurataan alalla olevien ammattitaitoa.
   Kosteat tilat onkin remontoitava rakentamismääräyksiä noudattaen.

   Poista