perjantai 25. heinäkuuta 2014

Ahlströmin Noormarkun hotellissa

Noormarkunjoki virtaa  A Ahlströmin entisten tehdaskiinteistöjen  vihreän alueen läpi. Nyt  sahat ovat pysähtyneet ja alue on hyvin hoidettu virkistys- ja hotellialue. Alueen historian voit lukea
A Ahlströmien Kiinteistöt Oy:n sivuilta .
Kiertelin ihastuneena hotellialueen puistomaisessa ympäristössä. Kuljin siltaa joen yli, kaunis vehreys tuntui lumoavalta. Nämä kuvat on otettu saapumisiltana. 
 
 Saharakennus voimalaitoksineen sijaitsi ihan hotellirakennuksemme välittömässä läheisyydessä.
Saha on hiljentynyt jo kauan sitten, vain vesivoimalla energiaa jauhava "mylly" pyöritti Noormarkun joen vettä. Tasainen veden solina kuulosti musiikilta.   
Vastarannalla oli hyvin hoidettu tehdassalilta tai sähkönjakelupisteeltä näyttävä rakennus. Ennen olivat tehdasalueen rakennuksetkin arkkitehtoonisesti kauniita. 
Yövyimme tässä rakennuksessa päätyhuoneistoissa. En malttanut olla ottamatta kuvia huoneemme sisustuksesta, joka  on raikas vihreä-valkoinen. Vuode oli hyvä ja kylpyhuone tilava.
Klubirakennuksessa on aamiaishuone ja ravintola. Söimme aamiaisen klubirakennuksessa, mutta illallisen nautimme huvimajassa, joka näkyy kuvassa. Valmistimme illallisen itse. Tämän rakennuksemme yläkerrassa oli viihtyisä keittiö-oleskeluhuone. Ruokailu-oleskeluhuoneessa oli pitkä Artekin ruokapöytä tuoleineen, iso sohvaryhmä ja täysin varusteltu keittiö astioineen. 


Kuvia joen toiselta puolelta, joista saa käsityksen kuinka laaja alue on.
.Muutama tunnelmakuva ilta-auringossa.
Jatkan vielä alueesta myöhemmin.

5 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis paikka! Ja ihastuttava hotellihuone:)

  VastaaPoista
 2. Se oli kaunis ja rentouttava paikka. Menemme varmaan uudelleenkin, sieltä on lyhyt matka Poriin, Raumalle ja Turkuun.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniisti olet paikkaa kuvannut. Kiva nähdä myös, minkälaiset hotellihuoneet paikassa on. Alue on todellakin iso ja kaunis, olen joskus ollut siellä kävelemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin osuu yöpymään näin kauniiseen paikkaan. Oikea idylli.

   Poista