keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kaupungilla

Lenkkeilin kaupungilla, kuljeskelin  kaduilla ja poikkesin puistoon. Isokatu ydinkeskustassa on kokonaan
kesäajan kävelykatu. Alkuillasta asiakkaita riittää pubin katuosuudellekin. Kahvilan katuosio näyttää olevan jo tyhjä. Kahvilassa käyvät ovat jo kotonaan ilta-askareissa. Iso keltainen rakennus, Roosin talo, on taidemuseo. Kauniita nuo sepän takomat katulamput.
Pysähdyin Andreas Chydeniuksen puistoon, jota epävirallisesti kutsutaan Naakkapuistoksi . Istuuduin penkille vastapäätä Chydeniuksen patsasta. Lehtikuuset ovat kehitelleet jo komeat kävyt. Riippuvat käpyoksat ovat kauniita kesät talvet.
Patsaan ympärillä vaaleanpunaiset ruusut vasta aloittelevat kukintaansa. Kukkaan ehtineistä ikuistin kolme.
Tänään oli iltatoripäivä, vaan en kulje sinne. En pidä väentungoksesta enkä liiasta tavaramäärästä. Torilla on liian paljon muuta tavaraa kuin varsinaista torille perinteisesti kuuluvaa, kuten vihanneksia, juureksia, marjoja, kukkia. Varsinaisina toripäivinä taas saisi olla enemmän elintarvikkeiden myyntikojuja. Olisi vara valita ja syntyisi tervettä kilpailua.

4 kommenttia:

 1. Hienot ruusut ja niin kauniin väriset! Totta se mitä kirjoitat torilla myytävästä paljosta muusta kuin varsinaisista "toritavaroista" kuten vihanneksista, kukista jne.

  VastaaPoista
 2. Nuo ruusut ovat olleet muistaakseni jo vuosia patsaan ympärillä.
  Hieno väri niissä on.
  Olis aika saada torit takaisin entiseen malliin.

  VastaaPoista
 3. Näyttäytyypä niin viihtyisänä ja kiinnostusta herättävänä kaupunkina Kokkola taas kuvissasi, kiitos! Eilen käytin kaupungilla ja liikkeissä kuljeskelussa parisen tuntia minäkin. Oli oikein nautinto kiireettömästi kuljeskella.

  VastaaPoista
 4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

  VastaaPoista