lauantai 6. lokakuuta 2012

Syksyn energiapaukku

Syksy tarjoaa meille sylin täydeltä energiaa. Tuhkapensaiden energinen väriloisto Raatihuoneen seinustalla on kaunista katseltavaa. Coloria.net kertoo oranssista näin.
Sanotaan, että oranssi vaikuttaa kaikkein kuumimmalta väriltä. Oranssin on havaittu lisäävän ruokahalua. Oranssiin liitetään sanoja kuten voima, menestys, viehätysvoima, vetovoima, auktoriteetti ja ilo.
Max Pfisterin ja Robert Hessin mukaan oranssi vaikuttaa suoritus- ja pätemisen tarpeisiin; joissakin tutkimuksissa on huomattu, että oranssi auttaa lapsia muistamaan paremmin (mm. Henner Ertelin kolmivuotisen tutkimuksen mukaan lasten älykkyysmäärä nousi huoneissa, joiden matala katto oli maalattu keltavihreällä, oranssilla, keltaisella tai vaaleansinisellä). Oranssi kertoo elinvoimasta, suoraviivaisuudesta ja itsekeskeisyydestä.
Hollannissa oranssi on aina ollut suosittu väri, sen sijaan Amerikassa oranssi on ollut äskettäisessä tutkimuksessa vähiten suosituin väri. Monessa paikassa oranssi yhdistetään halpuuteen.
Oranssi kertoo tehokkuudesta. Oranssi on tuttu väri mm. eräissä tehokkaissa puhdistusainepakkauksissa, mm. eräissä viemärinpuhdistusaineiden pakkauksissa. Musta rasti oranssilla pohjalla on tuotteissa myrkyn merkki.
 
Ruusuilla ovat meneillään viimeiset hetket. Sinnikkäästi sateesta huolimatta ne nuokkuvat  päät painuksissa tulipunaisina hehkuen. Kauniita ovat edelleen. 
Energistä viikonloppua.


14 kommenttia:

 1. Mielettömän kauniita kuvia! :)

  withasilverlining.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos energiapaukusta. Sitä tarvitsinkin.

  VastaaPoista
 3. No, jo olikin aikamoinen energiapaukku!
  Ihania kuvia ruskasta parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo pitkään ihastellut noita pensaita. Nyt otin jo hieman iltahämärässä kuvat.

   Poista
 4. Mielenkiintoista tietoa oranssista. Eikös tiibetiläismunkit kääriydy oranssiin kaapuun. Joka tapauksessa väriloisto kuvissasi on upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä buddismilaisista kietoo ylleen oranssin kaavun.

   Poista
 5. Tätä energiaa odotan turhaan tänne, onneksi saa edes kuvista. Mutta meillä on oranssit keittiönseinät, suoriudunkin sieltä aina hyvin nopeasti.. ehkä pitäisi muuttaa tieetokonekin sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla virtaa energiaa keittiössä. Nopsasti sujuvat askareet.

   Poista

 6. Minulla oli joskus kaikki vaatteet oranssia, nykyään onneksi sekoittelen enempi värejä keskenään. Voimaväri kuitenkin, varsinkin Suomen harmaassa talvessa.

  Upeaa väriloistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteissa en ole oranssia käyttänyt, mutta muutoin sitä löytyy kotoa, ainakin tauluissa.
   Sopii kaamokseen.

   Poista
 7. Samanlaista väritystä tässä meitin pihassa on näillä koivuangervoilla. Sateet hiukan pilaa tätä värienergiaa.. mutta oranssihan on minun lempivärini ollut ja varmaan tulee olemaan, on sillä vain niin piristävä vaikutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä puiden ja pensaiden viimeinen voimanponnistus on kyllä ihanan värikästä.

   Poista