perjantai 12. lokakuuta 2012

Ficus ja takka

Tänään eksyin hetkeksi tavarapaljouden keskelle. Olin menossa Suomalaiseen Kirjakauppaan, päätin oikaista HM:n kautta suoraan alakertaan, jossa kirjakauppa on. HM:n miestenosastolta löysin ulospääsyn vain liukuportaita pitkin ja päädyin yläkertaan naistenosastolle. Tavarapaljouden keskellä tunsin lievää pyörrytystä. Ehkä pyörin liikaa rekkien välissä. En ostanut mitään. Kauppa seis, miten pääsen täältä ulos tuli mieleeni. Pakko oli näyttää kassalla tyhmyyteni ja kysäistä. Miten pääsen täältä pois ?
Niin, se poistumistie oli viiden metrin päässä. Kaikki oli tavaran syytä, vaaterekkejä oli massoittain, ne täyttivät koko myymälän tiukasti.  Pitääpä varoa vastaisuudessa eksymästä vaatemassojen joukkoon.
Kirjakaupassa oli tilaa ja helppo hengittää. Ostin tällä kertaa pikkuvieraille satuja,  Kolme karhua ja Kultakutri sekä Kolme päkäpää pukkia. On mukava lukea uusia satuja, entiset on luettu jo kymmeniä kertoja.
Kuvassa olohuoneen  nurkassa viihtyvä ficus. Se on kasvanut taas entisistä mitoistaan. Kuva ei liity mitenkään edellä kerrottuun. Takasta minun piti alunperin kirjoittaa. Se jääkin nyt lyhyehköksi.Olohuoneen takkamme on 1960-luvulta, funkkistyyliä. Takan takana on eteishalli ja oikealla keittiö. Aivan näinä päivinä sytytän tulen takkaan ja kaivan esiin kynttilät.
Tänään aurinko paistoi hetkittäin ja kuvaushetkellä juuri kohtisuoraan takkaan. Takkapuita pitääkin käydä ostamassa molemmat väliköt täyteen.

15 kommenttia:

 1. Juuri oikeanlainen takka - minun makuuni! Todella kaunis, myös ilman tulta. Ja käytännöllinen: toimii laskutilana tai sen reunalla voinee jopa istuskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän myös takasta. Nyt vaan tulta sytyttelemään.

   Poista
 2. Ihana fiikus.Täällä niitä on paljon isoina puina ja niissä on kauniit kukat.Upea tuo takkanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihailin ulkomaanmatkoilla Marokossa ja Espanjassa kadunvarren isoja ficuksia. Siellä ne kasvavat rehevinä ja osa on jo puita.

   Poista
 3. Ihana onkin tuli laittaa takkaan syksyn pimeinä iltoina.
  Ja tosi hieno sun fiikus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona on jo viileää ja sateista, on siis takkatulien ja kynttilöiden aika.

   Poista
 4. Tavarakaaoksen jälkeen onkin hyvä kökähtää takan ääreen ja kuunnella kun puut rapsahtelevat, katsella kun tuli kiermurtelee, vaihtaa väriä. Lämmittää. Sitten voikin ottaa nokoset fiikuksen katveessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on rauhoittavaa ja kaunista, oikein hermolepoa.

   Poista
 5. Sinulla on kaunis avotakka. Funkkis oli 30 vuotta tyylisuntani ja sitä edutaa vieläkin olohuoneen ruokapöytä tuoleineen.

  Meillä on varaava takka, joka ei vedä kodin hyvin, joten se on vain tilan viejä takkahuoneessa, jossa on myös hella ja leivinuuni. Hellaa tuli käytettyä tosi paljon hulluimpina säilömisvosina, mutta nyt riittää leivinuunin lämmitys tuomaan kodikkuutta.

  Kunpa meilläkin riittäisi tuo puumäärä. Kolmas kuorma odottaa peräkärryssä, että ehdimme sen pinota.

  Kaunista viikonloppua sinulle! Olemme lähdöss Viherlandiaan, josko sieltä löytyisi vielä jotain talvipöydälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän siitä tyylistä. Minulla taas tyylini on vuosien varrella kehittynyt yhä enemmän tähän funktionaaliseen funkkistyyliin. Se on makuuni sopivan selkeää. Nyt haluan lisätä joukkoon vähän tulevaa vanhaa eli kirpputorilöytöjä.
   Hella ja leivinuuni kuulostavat mukavilta, hauduttelisin niissä ruokia ehkä leipoisin ruisleipää. Jotenkin minusta tuntuu, että puilla lämmitetyssä uunissa ja liedellä tulee parempi maku ruokiin.
   Meillä on maalla tulossa halkoja, mutta vielä ne kuivuvat motissa.
   Viherlandiassa on paljon kaunista löydettävää.

   Poista
 6. Voi että, miten helposti minullekin tulee huono olo kaupoissa, joissa on tilanahtautta. Vältän niitä viimeiseen asti.
  Takkasi näyttää kauniilta ja toimivalta lämmönlähteeltä ja tunnelmaluojalta. Kynttiläaika lähestyy vinhaa vauhtia ja kahden viikon päästä vaihdetaan jo talviaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten tavarapaljouden katseleminen jo pyörryttää. Pahenee vain aikaa myöten.
   Aika rientää ja joulukin on taas aivan pian.

   Poista
 7. Vastaavanlaista on sattunut ;) En ole oppinut kaikkia liikkeiden uusia reittejä. Joskus käy samoin, että alkaa oikein etomaan kaikkinainen tavarapaljous ja pois on päästävä.

  Tässä vuodenajassa ollaan, että saa pitää tulta takassa ja kynttilöissä, ihanaa! Tuollaisessa -60 luvun takassa tuli tulee hyvin esille. Kyllä kelpaa sen äärellä istuskella ja satukirjoja lapselle lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavarapaljous tyssää, ajattelen miksei vähempikin riittäisi.
   Jos jotain on hankkimassa, on vaikeaa ja työlästä löytää haluamaansa.

   Tuli on syksyn ja talven elementti, mikä onkaan mukavampaa kuin tulet takassa ja kynttilöissä.

   Poista