tiistai 23. lokakuuta 2012

Kaupungilla ja taidemuseossa

Tänään tein rentouttavan ja antoisan taidekierroksen sekä kaupungilla että K H Renlundin museolla. Näyttelyhallissa tutustuin kokkolalaisen Esa Tiaisen Retro Spektiv-näyttelyyn 27.9-28.10.2012.  Näyttely käsittää 1980-luvulta tähän vuoteen saakka akvarellimaalauksia ja joitakin öljymaalauksia. Hän on toiminut myös mainosgraafikkona ja siltä ajalta on esillä logo- ja yritysjulistetöitä.
Niin sanotussa museon päärakennuksessa eli Roosin talossa on meneillään 101-vuotiaan Kaarina Staudinger-Loppukaarre, savonlinnalaisen taiteilijan näyttely 11.10 - 24.2.2013.
Maalaukset ovat vesiväritöitä, jotka taiteilijan sanojen mukaan esittävät olevaisia. Niitä hän näkee luonnossa ja kaikkialla missä liikkuukaan. Olevaiset syntyvät elämään hänen maalauksiinsa. 
Taiteilija on maalannut yli 5000 teosta. Ateljee sijaitsee hänen omakotitalonsa yhteyteen rakennetussa autotallissa. Katselin hänen haastatteluaan videolta, jossa hän 95-vuotiaana kertoo taiteilijataipaleestaan. Siinä hän toivoo elävänsä 100-vuotiaaksi ja aloittavansa uuden jakson elämässään. Eläkkeelle hän aikoo jäädä vasta 200-vuotiaana. 
Ihailin taiteilijan luomisvoimaa ja energisyyttä. Pitkän iän salaisuus on varmasti juuri tämä taidemaalaus ja intohimo elämään. Lääkkeitä hän ei ole syönyt koko elämänsä aikana. Nyt  lääkäri on määrännyt otettavaksi B-vitamiinipillerin päivässä .


Taidekierroksen jälkeen kiertelin kaupungilla. Kävelykadulla, ennen kuvassa näkyvää purjetta, kukka-altaissa kukoistivat syysistutukset, havukasveja ja kanervia. Vielä kukkivat viimeiset ruusut ja kesäkukat. Kaunista oli keltaisten lehtien seassa.

5 kommenttia:

 1. Minua jäi oikein mietittämään tämän 101-vuotiaan tarina... Huisin upeaa ja vieläkin maalailee. Olevaiset jäivät nyt mieleeni kuljeskelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että pitäisit tuosta näyttelystä. Katselin netistä, jos taiteilijalta löytyy nettisivuja, ei niitä löytynyt.

   Poista
 2. Syksy ei luovuta siellä ihan helpolla. Vielä on paljon kaunista kesästäkin jäljellä.
  Pitkän iän saavuttanut taiteilija ehtii olla tuottelias ja silloin sitä ehtii, kun on suotu terveyttä, intoa ja energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on viimeiset ripaukset kesääkin.
   Näytti tosiaan olevan upeassa kunnossa tämä terästaiteilija. Teokset olivat tosiaan upeita. Joku on verrannut niitä Chagallin maalauksiin.

   Poista
 3. 200-vuotiaana eläkkeelle, siinäpä ajatusta kerrakseen. Ilman muuta taiteilijan energia antaa luomisvoiman lisäksi elämisen voimaa. Pitäisikö alkaa syödä B-vitamiinia?

  VastaaPoista