tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tapahtunutta

 Palaan vielä viime viikon tapahtumiin. Poimin  sieltä hyvän mielen asioita. Vastaan samalla haasteeseen, jonka lähetti Tylsä Mörökölli, kiitos. Olen listannut aikaisemmin kymmenen hyvää mieltä tuottavaa asiaa. Nyt jatkan haastetta ja kerron viime viikon iloa tuottavat.
Askartelukurssilla huovutin pääsiäismunia. Nyt ne ovat valmiit, lisäsin mukaan myös höyheniä. Koska pajunkissat eivät ole vielä auenneet, ripustin munat väliaikaisesti koivunoksiin, jotka keräsin tuulen pudottamina maasta. Kerään tuonnempana pajukissaoksia ja huopamunat pääsevät paraatipaikalle pääsiäisenä. 

Matonkuteiden hankintareissulla  löysin Kauhavan kirpputorilta tämän maljakon (5,60€). Olen etsinyt maljakon tekijää, mutta en ole löytänyt. Luulin Gunnel Nymanin maljakoksi, mutta en ole voinut varmistaa asiaa. Kaikesta huolimatta kaunis maljakko, pidän siitä. Jos joku tietää tästä enemmän, otan vinkit kiitollisena vastaan.


 Kauhavan reissun paluumatkalla emme voineet olla pysähtymättä Teerijärvellä näiden ranchien edessä.
 Ensin kohtasimme hurmaavan raudikon. Aidan takaa se osasi poseerata sopivan tottuneesti ja lähestyi kameraa tottunein elkein. Vaikka hieman pelkään hevosia, en pelännyt tätä, olihan aita välissä.

Seuraavan ranchin laitumilla käyskenteli uljas pihvikarja. Oli iltapäivä,  joten tässä ollaan menossa päivälliselle. Menomatkalla pihvikarja lepäili puiden katveessa sulattelemassa lounasta ja nyt on siis päivällisen aika. 
Aivan viereisellä laitumella tummaveriset ratsukot nauttivat kevätauringosta.
Sunnuntaina, viikon viimeisenä päivänä,  auringon helottaessa täydellä terällään oli ilo lähteä lenkille. Ilma tuoksui keväältä, kaupunki oli vielä hiljainen melkein autio, olihan vasta aamupäivä. Suurin osa kaupunkilaisista vietti pitkää aamua kotonaan lepäillen.
Pieni miinus olivat erittäin liukkaat  kävelytiet. Etsimällä etsin kadun aurinkoisia puolia, joista löytyi sulaneita kohtia. 
Antiikkimessujen viimeinen päivä oli menossa parasta aikaa Urheilutalolla. Päätin poiketa sinne. Seisoin hetken Urheilutalolle johtavan kävelytien päässä. Se kiilsi kauniisti auringossa jäisenä ja liukkaana. Uskaltaisinkohan kävellä vajaa sata metriä tuota iljanteista jääväylää pitkin, hiekan jyvääkään ei  tien pinnalla näkynyt. Rohkaisin itseni ja hitaasti askeltaen lähdin liikkeelle. Horjahdin muutaman kerran, mutta en kaatunut. Huokaisin helpotuksesta, kun pääsin perille.  Aulassa oli ensiapu odottamassa. Jäälaatikko oli varattu vain loukkaantuneille. Onneksi olin terve, huokaisin. Loukkaantumiseen oli varauduttu jäillä, mutta ei ennaltaehkäisyyn eli hiekotukseen. Suomessa näyttää hiekka olevan kallista, melkein timanttien hinnoissa, kun sitä ei raskista ripotella kulkuväylille.
Antiikkimessuilla en löytänyt hinta- ja laatusuhteilla mitaten mitään ostettavaa.
Kokonaisuutena viikosta voi sanoa, että se oli hyvän mielen viikko.

26 kommenttia:

 1. Gunnel Nymanin maljakoissa on kai yleensä signeeraus kaiverrettuna pohjaan. Minulla on yksi alkuperäinen, jossa vain G. Nyman ja kaksi uusiotuotantoa olevaa, joissa Gunnel Nyman Nuutajärvi 1947/1987. Maljakkosi on joka tapauksessa kaunis, olipa hän kenen suunnittelijan kädestä tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä arvelinkin, että tekijä saattaa olla tuntematon. Pidän maljakosta kaikesta huolimatta.

   Poista
 2. Ihastuttavia nuo pääsiäismunat! Noin riipustettuna ne tulevat upeasti esiin. Ompa hieno tuo löytämäsi maljakko! Tykkään tuosta väristä ja lasikuplista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun saan ne pajunkissat, pääsevät munat oikeuksiinsa. Minustakin tuo kuplajalka on kaunis. Maljakko sopii yhden kukan maljakoksi, niitä ei minulla näin kaunista olekkaan.

   Poista
 3. Hauska juttu:) Pääsiäismunat ovat tosi kauniita huovutettuina, maljakko myös. Hevonen aivan hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovutetut ovat raikkaita. Vielä aion maalata loppuun kymmenisen munaa.
   Hevonen poseerasi oikein, tiesiköhän, että pääsee kuvaan.

   Poista
 4. Ihanat huovutetut pääsiäismunat!Ja taas onnistuit tekemään hyvän löydön:maljakko on kaunis! Samoin hevoset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovutusta taidan kokeilla vastakin, kun sopiva kohde löytyy.

   Poista
 5. Oi, kun on ihania nuo huovutetut pääsiäismunat!
  Tuovat paljon iloa Pääsiäisaikaan.
  Maljakko on tosi kaunis, kauniin värinen ja muoto on hieno.
  Kyllä halvalla sait kaunista kotiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirteitä ovat, kun vain löytäisin ne pajunkissat.

   Poista
 6. Ovatko pääsisäimunat tosiaan huovutetut? Siihen meni varmaan kauheasti aikaa. Tulos on hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne huovutetut, alla on tietysti aihio jonka päällä huovutus. Tällaiselta kärsimättömältä ihmiseltä ei aikaa kulunut kovinkaan paljon.

   Poista
 7. Mukavia asioita viikkoosi on mahtunut monia! Kauniit kevätpäivät houkuttavat taas talven jälkeen kävelylle. Harmi vaan tosiaan, että on niin liukasta. Vaikka hiekottaisi, ne hiukat/sorat on seuraavana aamuna painuneet jään sisään ja taas on liukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota pätkää ei oltu hiekotettu moneen viikkoon, jään alta ei kuultanut yhtään hiekanjyvästä.

   Poista
 8. Ihastuttava kuva hevosesta! Sillä on sanottavaa, mutta arvoitukseksi jää, mitä se ajattelee.

  Keväistä kauneutta joka kuvassasi.

  PS Iltakävelyllä liukastuin. Nyt on kylkeni kipeä, muttei sentään murtumia tullut. Varovainen tosiaan saa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonen oli hyvin viisas , näytti ainakin siltä.
   Olen katkaissut oikeanjalkani sääriluut 1990-luvulla ja siitä on jäänyt kaltevien, kuperien ja jäisten pintojen kammo. En haluaisi kokea enää toista onnettomuutta.
   Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin.

   Poista
 9. Hurmaava hevonen. Terveiset keväiseltä aamulenkiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt on ollut ihania aurinkoisia aamuja. Kevät kohottaa kyllä mielialaa.

   Poista
 10. minulla hyvin samannäköinen maljakko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se ruotsalaista tekoa, tämäkin voi olla sieltäpäin.

   Poista
 11. Nyt vasta käväisin lukemassa ne edelliset kymmenen hyvää asiaasi. Näitä asioita ei varmaan turhaan mieti toistuvastikaan. Voisi olla hyvä, ottaa tämä pohdinta myös säännölliseksi harrastukseksi :) Elämässä on kuitenkin niin paljon posiitivista. Tämän meemin vastauksissa korostuvat pienet mukavat asiat. Niitä onkin paljon!

  Kampaamokäynneistä ja päänähän hieronnasta. Ehdottomasti näitä naisen elämän parhaita puolia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon periodilla hyviä asioita löytyy niin paljon. Ne häipyvät usein mielestä, mutta niiden vaikutukset jäävät hivelemään mieltä ja antavat elämään hyvän olon tunteen.

   Poista
 12. Vasta ehdin tänne, paljon hyvää mieltä taas jaossa. Pääsiäismunapuusi on tosi piristävä, maljakosta minäkin tykkään kovasti, hepoista en niinkään. En tiennytkään että karja ulkoilee talvellakin, niin harvoin näitä Suomessa näkee edes kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitä tuuheaturkkista pihvikarjaa, joka tarkenee talvella ulkona. Näytti niillä olevan katossuojakin.

   Poista
 13. Todellinen hyvänmielen viikko sinulla on todellakin ollut! Monenlaista siihen on mahtunut.
  Minä heppahöpönä lumouduin hevosen katseesta.
  Liukastumisia on syytä varoa, saapa nähä, milloin tiet alkavat näillä seuduin kiillellä. Taitaa mennä pääsiäisen yli.

  VastaaPoista
 14. Maljakko on Tiimarin vanhempaa tuotantoa yhden kukan maljakko, oli useampaa kokoa ja väriä.. Nyt niitä löytää kirppiksiltä 2-5€ hintaan..

  VastaaPoista