lauantai 3. maaliskuuta 2012

Pääsiäisaskarteluja

 Tänään oli minun vuoroni järjestää meidän neljän kesken jo perinteeksi muodostuneet askartelukurssit. Nyt aiheena oli lähestyvä pääsiäinen. Ehdotin aiheeksi pääsiäismunia. Se sopi kaikille. Askartelun työtavoista vastaava oli etsinyt huovutusohjeet ja minä hankin maalaamiseen tarvittavat välineet. Hyvissä ajoin olin käynyt ostamassa styroxmunat huovuttamiseen ja kovapintaiset muovimunat maalaamiseen.
Iloinen kurssimme alkoi kahden munavadin äärellä.  Urakkaa siis oli, kuten kuvasta näette. Hauskuus on pääasia ja rempseä meininki, hyvää syömistä unohtamatta. Niinpä minä en ehtinyt ihan maaliin saakka, mutta ei hätää sain hyvät viimeistelyohjeet.  Sen sijaan ehdin keittää kaksi kertaa kahvit. Kahvia väkevämpää ei voinut nauttia, sillä askartelussa vakaa käsi on valttia. Valmistin ruuan alkuruuasta jälkiruokaan. Tosin osan olin jo valmistanut etukäteen, kuten perunavuokaa ja taginepadan hautumaan.

Kahvipöydässä oli Alladinin unelmakakkua ja luumuhilloketta sekä banaanikakkua. Enempää ei tarvittu, että voidaan nauttia vielä ruuastakin.
Alkuruokana oli salaatit, savusiikasalaatti jogurttikastikkeella ja mozzrella-taatelisalaatti, siis hieman suolaisempi ja makeampi salaatti.
Pääruokana  perunavuokaa  ja possutagine. Pyydän anteeksi kaikilta tagineruokien maissa asuvilta sitä, että käytin possunlihaa taginessa. Ei ole tarkoitus loukata vakaumustanne. Meillä Suomessa possunlihan syöminen on jollei jokapäiväistä niin ainakin viikoittaista. Uskontomme ei sitä rajoita.
Jälkiruokana  mustikka-mansikkamaljat inkiväärillä maustetussa omena-rypälesiirapissa. Ohjeet yllä oleviin ruokiin ilmestyvät Kotona-blogini puolelle tänään ja huomenna.

.Huovutetut pääsiäismunat viittä vaille valmiina. Huovutan muutaman vielä lisää. Tummaan lilaan lisään mukaan keltaista.
Muut tärkkäsivät sokeriliemessä pitsiliinat koreiksi, joihin sopii laittaa vaikkapa kananmunia. Korit ovat nyt kuivumassa keittiössä, huomenna ne noudetaan.

Maalatut munat odottavat vielä maalia ja koristekuvioita pintaansa. Pääsiäiseen on vielä aikaa.
 Keväällä tai alkukesästä menemme maalle ja askartelemme pihalla.

19 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut hauskaa ja ihan hyvä, ettei tarjolla ollut väkeviä -ainakin neulahuovutus tekee jo selvinkin päin välillä niin kipeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa kuinka monta kertaa pistin peukalooni. Katkaisin kaiken kukkuraksi kaksi huovutusneulaakin.

   Poista
 2. Hyvissä ajoin liikenteessä on aina parempi kuin minä viime tipassa jos silloinkaan:)Herkulliselta kuulosti tuo tarjoilupuolikin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on vielä aikaa pääsiäiseen, on helppo jatkaa ja täydentää aikaansaannoksia.

   Poista
 3. Voi miten hauska tapaaminen! Askartelua ja hyvää ruokaa. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita "kursseja" oikein odotetaan, on niin hauskaa.

   Poista
 4. Itsekin olen jo kaivanut koristemunat laatikosta ja hain eilen pajunkissoja. Äkkiä se pääsiäinen tulee. Ai niin, mämmiäkin on syöty jo pari kolme rovetta. Ollaan miehen kanssa varsinaisia mämmin ystäviä, taidetaan olla ainoita meidän tuttavapiirissä. Itse syön mämmin sokerin ja laktoosittoman maitojuoman kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajunkissoja piti meilläkin olla, mutta ne olivat niin hankalan tien päässä, että pitää hakea tuonnempana.
   Mämmiä meillä ei vielä ole syöty, asia korjaantuu ihan lähipäivinä, luulisin.

   Poista
 5. Huovutetut pääsiäismunat ovat kivan näköisiä, oliko työläitä tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika helppoa, vaikka en ole ennen huovuttanut mitään.

   Poista
 6. Viikot menevät niin nopeasti että pääsiäisaskarteluja voisi jo hyvin aloittaa. Kiitos muistutuksesta! Ihania herkkuja tarjoilit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saa jo aloittaa niin kaikki on hyvissä ajoin jo esillä. Ostin porrashuoneeseen ensimmäiset pikkunarsissit.
   Kiitos.

   Poista
 7. Tuollaiset kurssit on kivoja. Hienoja munia syntyi! Ihmettelen vaan miten kaiken syömisen välissä ehditte noin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitimme klo 12 ja lopetimme klo 18. Siinä ajassa ehtii jonkin verran. Munien maalaus vain jäi minulta kesken keittiötouhujen vuoksi. Olin valmistellut ruokia etukäteen. Ja se taginepata on hyvä hauduttelija.

   Poista
 8. Ihana tuollainen askartelulutapaaminen;oli varmaankin hauskaa valmistaa noita kauniita pääsiäismunia.Ja ihanan ateriankin olit loihtinut:)

  VastaaPoista
 9. Miten ihanaa, että monen vuoden jälkeen olet löytänyt vanhat ystäväsi! Minulla ei ole vastaavanlaista naisporukkaa, vaikka olen asunut täällä koko aikuisikäni. Kaikki koulu- ja opiskeluaikaiset ystäväni ovat lähteneet pois.

  Huovutetut munat ovat ihan uutta ja valtavan trendikästä, kauniita:)

  VastaaPoista
 10. Päätin myöskin olla ajoissa liikenteessä tänä pääsiäisenä, kiitos innoituksestasi!

  VastaaPoista
 11. Oi mitä herkkuja teillä siellä on ollut. Ja ihania naskarteluja!

  VastaaPoista
 12. Tuommoinen tapa kokoontua yhteen on ihana!
  Ja mitä herkkuja teillä olikaan.
  Nuo huovutetut munat ovat kauniita.

  VastaaPoista