keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kymmenen asiaa

Kiitos Ina haasteesta. Haasteen sanoma on kertoa kymmenen ilahduttavaa ja mielihyvää tuottavaa asiaa. Vaikuttaa helpolta peruspositiiviselle ihmiselle.  Pienet arjen ilot kerääntyvät lopulta suureksi mielihyvää tuottavaksi kokonaisuudeksi. Mieleeni putkahti juuri ajatus, että onni on pieniä murusia elämän poluilla. Näitä onnenmurusia talletan joka päivä.

1. Aamulla iloitsen uudesta päivästä. Juuri nyt näen auringon ensimmäisenä herätessäni. Se pujahtaa kaihtimien välistä sisään. On aika nousta ylös, aamupuuro on valmiina odottamassa.

2. Aamutelevisiota katsellessani ilahdun jokaisesta hyvästä uutisesta, mutta en masennu jos niitä ei ole yhtäkään.

3. Kodin kohentelu ja viimeistely marraskuisen muuton jäljiltä  on melkein jokapäiväistä. Saan hyvän mielen, kun keskeneräinen huone tai sopukka tulee valmiiksi. Yhtä suuri ilon aihe on suunnitella uutta. Tällä hetkellä suunnitelmissa on hallin matto. Se nytkähtää lauantaina hieman eteenpäin, kun me kurssilaiset pyyhällämme Kauhavalle kuteita valitsemaan.

4. Hyvä ruoka - parempi mieli. Mainoslausetta mukaellen keittiössä kokkaaminen on mukavaa ja ennen kaikkea  kokkauksen lopputuloksesta nauttiminen. En pelkää kiloja, pidän ne loitolla syömällä usein, mutta hyvää. Elämä on liian lyhyt hyvien asioiden boikotoimiseen.

5. Nautin kävelylenkeistä.  Valitsen mukavan reitin ja joka kerta löydän uutta ja hauskaa katseltavaa. Poimin  maahan pudonneita oksia, käpyjä ja kiviä.  Muutama päivä sitten keräsin kimpun tuulen pudottamia koivun oksia.

6. Valokuvaaminen on jo melkein intohimoni. Vielä en ole oppinut  uuden kamerani kaikkia niksejä. Toivossa on hyvä elää. Ehkäpä jonain päivänä osaan ottaa täydellisen kuvan, se ei saa olla kuitenkaan virtaviivaisen tarkka kuollut kuva. Nautin maalauksellisista kuvista, joissa näkyy kuvaajan silmäntaito ja kädenjälki.

7. Luonnossa liikkuminen on minulle tärkeä voiman lähde. Luonto on erehtymätön kauneuden luoja. Sen äärellä mieli puhdistuu, ajatukset virtaavat  ja huolet häipyvät.

8. Kampaajalla käynti on mieluisaa. Rentoudun melkein nirvanaan, kun päätäni käsitellään. Perjantaina on taas  rentoutushetki. Eikä tietenkään voi unohtaa  hyvänolon tunnetta, kun hiukset on hoidettu. 

9. Hyvä terveys takaa hyvän mielen. Pieni särö on ilmennyt terveyteeni. Huomenna olen menossa  tutkimuksiin ja tämän kuun aikana selviää mikä on vai onko se vain suurten muutosten aiheuttamaa stressiä.

10. Suurimmat ilon aiheet ovat lapset ja lastenlapset. He ovat korvaamattoman rakkaita. Jos jostain olen ylpeä niin lapsistani. Kaikki kolme ovat menestyneet hyvin. 

Kaikki te, jotka ette ole vielä kertoneet kymmentä mielihyvää tuottavaa asiaa elämästänne, nyt naputtelemaan ne tänne blogistaniin muistiin ja muistoksi.

17 kommenttia:

 1. Ihania ilon aiheita. Uskon vahvasti, että ilon aiheiden tietoinen huomioiminen vaikuttaa ihmiseen positiivisesti.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Vaikuttaa, kun hyvät asiat ovat tärkeinä päällimäisinä niitä ikäviä on helpompi kestää.

   Poista
 3. Kuvauksesi kampaajalla käynnin nirvanasta osui juuri nappiin. Usein koko komea kampaus menee pilalle, kun nukahdan käsittelyn jälkeen.

  Näitä hyvää mieltä tuottavia postauksia on miellyttävä lukea.

  Omani on vielä tekeillä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sulla olikin kivoja ilon aiheita, juuri näin pitääkin tehdä, nauttia täysillä silloin, kun on mahdollisuus.
  Ja hyvää ruokaa kannattaa aina syödä, kun siihen on mahdollisuus. Elämää ei kannata tuhlata siihen, että kärsii nälkää koko elämän, kun laihduttaa itsensä kipeeksi.
  Ja toivon, että sairautesi on vain joku pikkujuttu!
  Hyvää keskiviikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen laihduttanut, mutta enää en aio tehdä sitä. On vain mietittävä mitä syö.
   Saa nähdä, nyt on ollut jo ihan hyvä tilanne.

   Poista
 5. Ihania ja ilonaiheita, noista riittää jotakin joka päivälle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos jakamisestasi.
  minäkin nautin suunnattomasti hiusten ja päänähan hieronnesta kampaajalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kampaajalla käynti on varmaan monen naisen rentoutumishetki.

   Poista
 7. Päänahan hierominen on todella iso ilonmurunen. Mukava lukea ajatuksiasi.
  Oletko mattonkutomisaikeissa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päähieronnasta nautitaan sielläkin.
   En osaa itse kutoa, mutta siskoni on kutonut paljon. Hän lupautui kutomaan, kunhan suunnittelen mallin.

   Poista
 8. Hienoja asioita olet tähän kirjannut. Monista asioista ajattelen samalla tavalla kanssasi.
  Toivottavasti saat apua terveysongelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuun loppupäivänä tapaan lääkärin ja kaikki selviää suuntaan tai toiseen.

   Poista
 9. Iso hyvän mielen tuoja oli tas vierailu blogissasi, niin nautin kuviesi puhtaudesta ja tekstiesi positiivisuudesta. Aivan ihania kuistejakin tuolla alempana, rakastan kuisteja, niitä ei tässä maassa ole ollenkaan.
  Toivottavasti säröt terveydessä umpeutuvat nopsaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirokko.
   Luulisin , että kaikki menee hyvin ja probleemat selviävät.

   Poista