keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Tapahtuiko tänään mitään ?

Joskus, kun päivä kääntyy iltaa kohti ja istahtaa olohuoneen sohvalle, tulee mietttineeksi tapahtuiko tänä päivänä mitään. Tänään minulle tuli juuri tällainen tunne. Tietysti heräsin aamulla, söin aamiaisen. Olin työpaikalla vain lyhyen aikaa. Sielläkään ei sattunut mainittavaa. Kävin lähikaupassa. Luin lehtihyllystä iltapäivälehtien otsikoita jonottaessani kassalle. Miljonääri kärsii ryöstöyrityksen  takia paniikkihäiriöistä ja saa itkukohtauksia. Tuhkaa ja lentokieltoja..
Elintarvikealanlakko on meneillään. Ruokakauppojen hyllyt tyhjenevät.  Meillä ei ole hätää, kaapeissani on ruokaa parin viikon ajaksi. Kaksi soijarouhepussiakin löytyy. Tänään valmistin päivälliseksi kesäkurpitsa-soijarouhelaatikkoa. Olipas se hyvää, ruuasta enemmän Kotona-blogissani. Leivoin sämpylöitä, kaapissa on hiivaleipäjauhoja ja luomusämpyläjauhoja. Ei jäädä ilman leipääkään.
Kävin kävelylenkillä. Raikasta happea on saatava. Haluan hyvät ja kauniit unet, siihen auttaa happirikas kävelylenkki, näin ainakin uskon. Iltaa kohti sää kylmenee ja pilvistyy. Taivas näyttää tuhkanharmaalta. Ei kai islantilainen tuhka värjää meidän sinitaivastamme. Tunnen sääliä ja myötätuntoa islantilaisia kohtaan. Ensin taloudellinen katastrofi pankkien romahdusten myötä ja nyt tulivuorenpurkaukset, tuhkaa ja tulvaa.
Jalavissa on jo isot pulleat punertavat silmut. Ne näkyvät paremmin ylemmässä kuvassa. Tämän kuvan vanha jalava komeilee myös silmuillaan.
 Haluan ehdottomasti näyttää teille omenapuuni patinoituneet viimevuotiset omenat. Niissä on kauniit sävyt ja omenannahka on vanhentunut kauniisti rypistyen. Kunpa ne eivät putoaisi puusta, säilyisivät muistona mahdollisimman pitkään. Olisiko niillä mahdollisuuksia  Ennätysten kirjaan.  Kuten huomaatte punertavat ja pulleat silmut ovat putkahtaneet esille. Luulisin, että siellä uinuvat toukokuiset kukat.
Huomenna tapahtuu varmasti paljon enemmän  Tapahtumarikasta torstaita  meille kaikille.

15 kommenttia:

 1. Olihan tässä tapahtumaa yhdelle päivälle. Suurimmat asiat tapahtuvat kuitenkin pään sisällä. Ja oikeastaan päänsisältö määrittelee, miten tapahtumarikkaalta se päivä tuntui. :)

  Hienoja "vintage-omeita", ei muuta kuin siiderit käymään ;))

  VastaaPoista
 2. Vähemmän on ehdottomasti enemmän.

  VastaaPoista
 3. Aika paljon kuitenkin mahtui päivääsi.Omenat ovat talven jäljiltä ihan taiteellisen kauniit! !Mukavaa huomista torstaita.

  VastaaPoista
 4. Jospa suohkuttaisi lakkaa niiden omppujen päälle?

  VastaaPoista
 5. Omenat ovat kyllä todella kauniit! Minä olen usein miettinyt sitä, että jos kaupat ovat päivän tai kaksi kiinni, niin ihmisistä suuri osa on ihan avuttomia ja heti mennään huoltsikalle ruuan ostoon.. No, ehkä vika on minussa kuitenkin!
  Hyvää viikon jatkoa ;)

  VastaaPoista
 6. Aivan käsittämätön tuo omenakuva, uudet silmut ovat suuret ja omput pitävät vielä lujasti kiinni. Eivät halua vielä luovuttaa.
  Joskus tapahtumista köyhä päivä voi olla rikas monessa mielessä.
  Aivan ihania kuvia!

  VastaaPoista
 7. Elegia,
  Kylläpä ne arkipäivät muodostuvat pienistä tapahtumista, jopa niin, että miettii tapahtuiko mitään.

  tiiu,
  Niin se lienee.

  Yaelian,
  Minustakin ne ovat erikoiset ja jotenkin kauniit.

  isopeikko,
  Tuo on hyvä idea. Hiuslakka varmaan sopii :)

  Elisa,
  Samaa mieltä, suurin osa saattaa olla aika avuton, vaikka ruokaa ja leipää saa itse vähästäkin. Kekseliäisyyttä enemmän.

  Kaanon,
  Omenapuu on aika vitsikäs, sillä on selvästi huumorintajua.
  Se on totta, kun alkaa kertaamaan päivää, syntyy pikkutapahtumista aivan tarpeeksi. Niin kävi minulle nyt, juttua piisasi ja olisi jatkunut pitemmällekin, mutta pitää miettiä lukijoiden sietokykyä ja mielenkiintoa ja lopettaa ajoissa.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tässä on aivan riittävästi tapahtumia. Hienot kuvat lämmittävät mieltä.

  Tiedätkö mitä nyt on tapahtunut myös. Olen luullut, että olet matkoilla, koska blogisi ei lainkaan päivity listalleni. Sitten aloin tänään muutenkin järjestää blogeja niihin, joita luen Uunana ja lintublogeja Sirrinä. Yhtäkkiä huomasin, ettet ole kummassakaan. Näissä järjestelypuuhissa olet vahingossa pudonnut listalta pois. Mutta etkö jossain vaiheessa puhunut matkalle lähdöstä? Ai niin, mutta eihän kukaan nyt pääse matkalle.
  Anteeksi tämä sekaannus, ei ollut tarkoitus. Nyt olet taas tukevasti Uunan luettavana :-)

  VastaaPoista
 9. Niin ja mikä sitten tapahtumaksi lasketaan..voihan sitä istua vaikka päivän paikallaan tekemättä mitään mutta pään sisällä tapahtuu suuria asioita. Tässäkin tapahtui muun lisäksi vielä se että sait aikaan hienon postauksen jonka monta ihmistä kävi lukemassa ja ajatteli vähän samalla tapaa, puhumattakaan omituisista omenoista ja sämpylöistä, jotka saivat aikaan monenlaisia tapahtumaketjuja monissa aivoissa ja joillakin varmaan tekemiseen ryhtymistäkin.

  VastaaPoista
 10. Elävästi kerroit päiväsi tapahtumista, oli mukava lukea.
  Niin, vanha ja ryppyinen on kaunis myös. ;)

  VastaaPoista
 11. Uuna,
  Ihmettelinkin jo, että Uunaa ei ole näkynyt, syy selvisi. Minulla hävisi kerran kaikki listablogit ja olikin kova homma muistella ja etsiä kaikki takaisin. Joku jäi poiskin ja poimin myöhemmin mukaan.
  Jos siis joskus tapahtuu tätä, älkää ihmetelkö, poropeukalo vain on töhrinyt.
  Matkalle on suunniteltu, mutta tuhka sekoittaa niitäkin suunnitelmia. Pitää seurata milloin taivas puhdistuu.

  Sirokko,
  Huomasin lopulta kirjoittaessani, että päivällähän on tapahtunut vaikka mitä ja olen reagoinut tapahtumiin monella tapaa.
  Jokainen päivä on ainutkertainen.
  Taas tuli bloggaus arvoon arvaamattomaan. Kas kun sinne voi merkitä päivittäin otteita elämästä.

  Unelma,
  Allekirjoitan täysin tuon viimeisen lauseesi.

  VastaaPoista
 12. Tosi kauniit omenat, ajattelin samaa kuin isopeikko. Tai jos ne uittaisi formaliinissä ja sitten ruiskuttaisi venelakalla niin ehkä eivät mätänisi koskaan.

  VastaaPoista
 13. Demetrius,
  Meillä on vain hiuslakkaa. Veneettömällä ei ole venelakkaa. Mutta lakka kuin lakka kai käy.

  VastaaPoista
 14. Patinoitunut on hyvä sana noista omenoista, ovat aika kivoja.
  Raikas kevätilma tuoksuu illalla ihanan lupaavalta.

  VastaaPoista
 15. Katriina,
  Se on totta, ihana kosteanraikas tuoksu ainakin eilen ja tänään taas tihuutti jo aamusta.
  Omenat ne vain jaksaa pysyä puussa.

  VastaaPoista