sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Joulukattauksia


Joulukattaukset ovat jo ohi, huomenna alkaa arki.  Kinkku on syöty. Pakolliset laatikot melkein, loput lähtevät maatumaan mullaksi. Joulukuusi kukoistaa edelleen terassin viileydessä. Terassi oli hyvä valinta kuusenpaikaksi. Luulisin, että tästä alkaa uusi perinne kuuselle. Perinteeksi jäänevät myös kevyemmät ruuat, enemmän kalaa ja salaattia vähemmän raskaita leivonnaisia. Pärjäsimme aivan hyvin Annan piparkakuilla, taatelikakulla ja jpulutortuilla. Kakku on vielä pakasteessa vain neljäsosa syöty, torttujakin pakastin. Kermavaahtoa ei meillä nautittu missään muodossa. Kevyt mansikkajäädyke oli loistava valinta jälkiruuaksi. Smetanan ja kermat korvasi turkkilainen jogurtti. 

Hyasintin poikkeuksellinen väri yllätti. Onkohan se jokin mutaatio. Oikuttelevatko kukatkin jouluna. Muuten ihan hauska väri, ei olisi pahitteeksi vaikka hyasintit olisivat olleet kaikki tulisen pinkkejä.

Lämpöinen villa kattaa olohuoneen lattiaa. Tumma, täyteläinen punaviini helmeili laseissa ja sama väri jatkuu lattialla. Sävy sävyyn sattumalta. Pakkaskautena sekä villa että viini lämmittää. Pakkasta ja lunta on tosin ollut niukanlaisesti.
Myrsky sensijaan on viuhunut ja viheltänyt.  Tapaninpäivän aamuna huomasin, että se oli vienyt puolet lumesta taivaan tuuliin. Suurella vaivalla jäädyttämäni jäälyhdyt jäivät sytyttämättä, koska myrskytuuli oli erimieltä ja puhalsi aina liekit sammuksiin.
 
Paketoin lahjat talitinteille. Aattoiltana leikin tonttua ja kiinnitin ne vaahteranoksiin. Päiväksi valjenneena joulupäivänä lahjansaajat löysivät mieluisan lahjansa. Tarpeellinen aterialahja on otettu kiitollisena vastaan. 

13 kommenttia:

 1. Niin se joulu vaan menee aina niin nopeasti ohi ja jättää jälkeensä pienen haikeuden. Mutta vielä tuoksuvat kukat pitkään.
  Kaunista kattausta ja viininpunainen matto on varmasti kiva piriste valkoisessa kodissasi.

  VastaaPoista
 2. Viimeisiä viedään ja päästään normaaliin järjestykseen.
  Hienonvärinen "mutaatio", sopii hyvin sisustukseesi :)
  Linnut ovat olleet kiitollisia ruokapaikastaan ja olen saanut oudompiakin vieraita laudalle.
  Teillä taisi ollakin aika myräkkä, meillä tuli lunta.

  VastaaPoista
 3. Kaunis raikas kattaus. Vaalea kattaus ja kevyt joulumenu varjelevat liikamässäilyltä ja ähkyltä, uskon. Yritin kuvata joulukattaustani, mutta ei kuvani oikein onnistuneet.

  On hämmästyttävää kuinka vähän eri leivonnaisia kuitenkaan kuluu. Meillä aikaan saavamman siskoni joulupullat ja kakku sekä äidiltäni perinteinen taatelikakku. Itse tein vain porkkanakakun ja sacherkakkuleivoksia. Kaupasta piparit ja vaaleatpikkuleivät. Kattauksen aina välillä muovipussilla peitin, että tuoreus säilyisi. Nyt aamulla purin pullat ja kakut ja ihmettelin tosiaan kuinka vieläkin vähemmällä varaamisilla pärjäisikään. Oppisiko ensi vuonnakaan... :)

  VastaaPoista
 4. Peikko tykkää siitä karvalankamatosta. Se voisi mielellään kääriytyä siihen ja olla olevinaan suuri perhostoukka.

  VastaaPoista
 5. sirokko,
  Totta, taas mietin, miten ensi jouluna mennään.

  Matosta pidän paljon, se on myös lämmin.

  Zilga,
  Olisipa ollutkin pinkkejä, tämäkin hyasintti oli todellinen yllätys.

  Linnut kiittää eikä ole antajalla lahjapulmia.

  Rita,
  Sinä olit nähnyt vaivaa kahvipöydän antimien suhteen tai ei sitä vaivannäöksi voi sanoa, jouluksi tekee mielellään ja vastaanottaa mielellään kaikkea kotona tehtyä herkullista.

  isopeikko,
  Tuleppas tänne, niin kääräisen sinut hetkeksi mattooni ja kuuntelen syntyviä tarinoitasi.

  VastaaPoista
 6. Olen ihan ihastuksesta mykkä noiden mattojen edessä! Muistanko oikein, että ostit joskus kaksi samanlaista? Väri on hyvin kaunis ja sopii talveen ja muuten viileän vaaleaan sisutukseen.

  VastaaPoista
 7. Lintuystäviä on kyllä kiva seurata ikkunan takaa, meidän pikkukissankin mielestä:)

  VastaaPoista
 8. Katriina,
  Villanukkamattoa on vain yksi, tuo iso 200x300 just sopiva koko olohuoneeseemme.
  Taisin samaan aikaan ostaa eteiseen mustan sisalmaton entisen tilalle.

  Minustakin matto lämmittää sisustuksen nyt talviaikaan.

  pioni,
  Minäkin katselen olohuoneen ikkunasta kun lahjapaketit maistuvat linnuille.

  VastaaPoista
 9. Kaunis joulupöytä ja ihanat lahjat linnuille! Minua niin harmitti kun aattoiltana hoksasin, että olin unohtanut hankkia täydennystä linnunruokavarastoon. Lintujen jouluateria tulee näinollen meillä myöhässä.

  VastaaPoista
 10. Elina,
  Laitoin oikein lahjanauhan lintujen lahjaan.

  VastaaPoista
 11. Kaunista, raikasta ja niin jouluista.
  Juhla oli ja meni nopeaan ohi. Onneksi useimmat kukkaset pysyvät kauniina pitempään.

  VastaaPoista
 12. Peikko kävi salaa hakemassa yhden tarinan siitä karvalankamatosta :)

  VastaaPoista