perjantai 20. marraskuuta 2009

Marraskuun 20. päivä

Tihkusateisen ja harmaan päivän aloitin siivoamalla. Ennen töihin lähtöä piti siivota, koska illalla on tulossa vieraita. Aloitin kylpyhuone-saunaosastosta ja wc-tiloista. Myönnän, että siivousnopeuteni lähenteli maailmanennätystä. WC-pönttoihin sinistä pesuainetta ja likoamaan, lavuaarit ja vaakatasot puhtaiksi, pikainen lattian jynssäys, wc-pönttojen harjaus ja veto. Imuri esille, lattia- ja mattopintojen imurointi, sohvien imurointi. Tuuletus, terassin ovet olohuoneesta ja makuuhuoneesta auki. Pölyjen pyyhkiminen vaakapinnoilta, taulut jätin väliin. Keittiön jätin illaksi tai huomiseksi. Valmista tuli. Paitsi työhuone unohtui, sen siivoan joko huomenna tai myöhemmin.

Toteutan tätä aamusiivousta useammin, se tuntuu niin helpon nopealta. Suihkun jälkeen lähdin työpaikalle. Sieltä piipahduksen jälkeen suunnistin ostoksille kauppahalliin ja torille. Lihaa, leipää, kahvileipää ja salaattiainekset tuli hankittua. Takaisin työpaikalle ja ostokset jääkaappiin.

Työpäivä kului nopeasti, mitään mainittavaa ei tapahtunut. Tavallinen päivä, joka pimeni jo kahden jälkeen. Valoisaa taisi olla vain muutama tunti. Tämä on salaperäistä marraskuuta.
Vieraat tulivat alkuillasta. Päivän uurastuksen jälkeen valmistin pienen iltapalan kahveineen.

Huomasin, että viruksentorjuntaohjelmani vaatii pitkän päivityksen. Torjunta on meneillään parastaikaa. Yksi varoitus hyökkäyksestä on tähän mennessä ilmoitettu. Viruksien estoja 12. Näyttää kestävän vielä pitkään. Kolmisen tuntia se on jo pyörinyt. Luulen, että joudun jättämään päälle yöksi, aamulla vasta kuittaan.

Keskiviikkona otetuista kuvista välittyy sopivasti marraskuun väriläiskät, kesäisen vihreä nurmikko, valkoiset koivunrungot ja ruusupensaiden mehevänpunaiset kiulukat. Näiden kuvien myötä iloista marraskuun viikonloppua kaikille.

11 kommenttia:

 1. Voi tätä virustentorjunta-aikaa. Näistä koneen viruksista ei selviäkään käsiä pesemällä.

  Tuo sinun päivän vauhtisi minua ihan hengästyttää, ei onnistuisi tuo kaikki minulta yhdessä päivässä.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa viikonloppua ja kylläpä olet ollut tarmokas heti aamusta. Minä suoritin tuon siivoustoimenpiteen jo torstai-iltana. Onneksi täällä ei kovin paljoa hommia ollut.

  VastaaPoista
 3. Ei se marraskuu niin harmaa olekaan, kaunis vihreä nurmikko, valkoiset koivunrungot ja tulipunaiset kiulukat, kauniita väriläiskiä löytyy.
  Olepa sinä ehtiväinen! Hauskaa viikonloppua puhtoisesssa kodissa.

  VastaaPoista
 4. Hyvää viikonloppua! Yritän tässä aloittaa siivousta. Annoit hyvän mallin nopeudesta. Mieluummin kylläkin siivoaisin huomenna tai ehkä joskus:)

  VastaaPoista
 5. Mukava kuulla päivästäsi. Minä siivoan vasta tänään ja tuskin saan hommia tehtyä noin vauhdikkaasti. Koivunrungot näyttävät kauniilta syksyisessä paljaudessa. Syksy saisi minusta jatkua pitkäänkin, mutta toisaalta lumi toisi valoa tähän pimeyteen.

  VastaaPoista
 6. Pidän tuollaisesta nopeasta siivouksesta ; )
  Kuvan ruusupensaassa on tosi paljon marjoja. Ihme, etteivät linnut ole syönneet niitä...
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  VastaaPoista
 7. Unelma,
  Virusohjelma tuli kuitattua aamulla, yksi varoitus ja 16 torjuntaa.

  lepis,
  Pakkotilanteessa ehtii ja nopeasti ja vaikka aikaisin aamulla.

  Sirokko,
  Kyllä ulkoa väriä vielä löytyy ja tänään paistoi aurinko kuin huhtikuulla.

  isopeikko,
  Sitä tarvitaan, selviää haasteista paremmin.

  Famu falsetissa,
  Siivousta on helppo siirtää ellei ole aivan pakkotilannetta esim vieraista.

  Elina,
  Minäkin pidän syksystä, marraskuussakin on pientä salaperäistä tunnelmaa.

  sariw,
  Minäkin ihmettelin, että löysin vielä näin runsaan ruusumarjapensaan.

  VastaaPoista
 8. Voi hurja kun olet energinen ja vireä! Minä olisin siivonnut varmaan viikkoa etukäteen pikkuhiljaa. Ei tietysti ole niin siivotun tuntuista silloin.
  Jos aloittaisin aamulla siivouksella, en kyllä jaksaisi illalla seurustella. Hyvä kun sinä jaksat. Ovatko yövieraita?

  Hyvää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 9. Uuna,
  Nopeasti pois alta- mottona siivouskin sujuu kuin rasvattu.
  Juu yötä ovat.
  Samoin sinne.

  VastaaPoista