perjantai 27. marraskuuta 2009

Marraskuu on selätetty

Olen osallistunut lepiksen isännöimään Marraskuun selätykseen. Mukanaolo on ollut antoisaa. Joskus kivikkoista osaamattomuudesta johtuen. Tietysti alussa tein vaikeimman mukaan, enkä kaikkia niksejä hallinnut. Mutta lopussa sujui jo helpommin.
Tästä lehtikasasta aloitin. Siitä tuli lehtien kahinaa, siipien havinaa. Galleriassa näette miten kuva muuttui. Lisäykset muiden kuviin tein näillä lehdillä. Mutkimukselle kirjoitin myös runon, samoin SusuPetalille tuli mukaan riimi.

Kun olimme niin nopeita ja tehokkaita, keksi lepis meille lisätyön. Aiheena oli kuvata ruokaa jääkaapista. Mietin pitkään mikä sörsseli tai balsamicopullo pääsisi mukaan. Lopulta valitsin kirsikkahillon Kuvassa kirsikkahillo näyttää osittain oranssilta, mutta lasipurkin kuviosärmät muuttavat hillon värin kuvaan. Värit näyttävät ikäänkuin valuvan expressionistiseen tyyliin.
Kun kaikki olivat lisäyksensä kuvaan tehneet kirsikan huuma sai nimekseen Kirsikat punaisessa meressä. Käykää katsomassa, niin tiedätte miksi nimi muuttui.
Muiden kuviin vein kirsikoita, paitsi hiriliin kohdalla kirsikat ovat hukkuneet meren aaltoihin.

Vielä oli marraskuuta jäljellä ja kuvat käsitelty. Lepis antoi taas töitä. Nyt oli aiheena Marraskuinen haave. Haaveeni oli lumi ja mustarastaan laulu. Viime talven lumikuvasta löytyy pihamme mustarastas vasemmasta yläkulmasta. Lukekaa Mutkimuksen tallentama runo Lumihaave- kuvastani galleriakäynnillänne. Kun kävin Mutkimuksen blogissa lukemassa runon taustaa, se mursi minut täysin.
Lunta lisäsin vain hiriliin kuvaan, muiden kohdalla lisäykseni aiheeksi muodostui kuvan teema ja värit. Lepikselle kukka, Elegialle vihreä lehvä, Mutkimukselle lipas haaveille ja lilat väripalkit ja Uunalle aurinko.

Lopuksi juuri ennen marraskuun päättymistä seuraa Grande finale. Saimme ilman aihetta lähettää kuvan tähän loppurutistukseen. Koska joulunaika on käsillä, valitsin Joulupuu-kuvan.
Lisäsin siihen kultakoristeita. Ajattelin, että kukin voi jatkaa joulupuun koristelua, kuten koristeillani hieman vinkkasin. Galleriassa näette lopputuloksen.
Tästä kuvasta otin kultavärin, jolla toteutin lisäykseni muiden kuviin.

Tervetuloa Selätyksen galleriaan. Osoitteen voitte klikata blogini yläreunasta. Tällä hetkellä siellä ovat ensimmäisen ja toisen vaiheen kuvia. Myöhemmin tulevat loputkin vaiheet esille.
Kiitos lepis ja apulaiset, oli ilo olla mukana.

10 kommenttia:

 1. Minä luovutin jo ja jätin Grande finalen taitavista taitavimmille, muuta käyn siellä kyllä teitä vakoilemassa. Kirsikkahillosi muuttui tosiaan pikkuhiljaa mereksi, mutta ihan syyttömiä myö siihen oltiin =)

  VastaaPoista
 2. Kiva oli tehdä tätä yhteistyötä.

  VastaaPoista
 3. Tämä on ollut aivan ihanaa, että sain sinut mukaan! Taidot kasvaa tehdessä ja minulla jo sormet syyhyävät uusiin kokeiluihin. Olette koko porukka olleet valtaisa inspiraation lähde.

  Kiitos Arleena!

  VastaaPoista
 4. Demetrius,
  Väsymystä näytti olevan monen kohdalla loppuvaiheessa. Minulla meni kevyemmin lopussa alun hankaluuksien jälkeen. En ole aikaisemmin käsitellyt kuvia tähän tyyliin, joten opettelua oli, mutta mukavaa.

  mm,
  Nyt on pensselit laskettu santaan, opittu on taas lisää. Seuraava kerta on entistä helpompaa.
  Kiitos antoisasta yhteistyöstä.

  lepis,
  Tunsin joskus olevani kiviriippa, mutta kaikenkaikkiaan nautin mukanaolosta.
  Tästä voisi jatkaa taas jossain vaiheessa. Minusta tuo vapaa kulkujärjestys oli hyvä. Tietysti siinä on myös se, että pyörin kuin väkkyrä jossain vaiheessa ja väärään suuntaan.

  Kiitoksia lepis.

  VastaaPoista
 5. Hienosti olivat kuvat muuttuneet eri käsittelijöiden ansiosta. Kiva projekti!

  VastaaPoista
 6. Aika vaikuttavaa toimintaa kaikilta suunnilta. kehuja paljon.

  VastaaPoista
 7. Mainio marraskuun selätys verkostoitumisella!

  Joulupuusta tykkään erikoisesti.

  VastaaPoista
 8. Minä tykästyin kovasti tuohon joulupuuhun!

  VastaaPoista
 9. Hienoja töitä teillä kaikilla!

  VastaaPoista
 10. yaelian,
  Oli ilo olla mukana tuolla kuvien maailmassa.

  isopeikko,
  Kiitoksia. Kehut otetaan mielellään vastaan, varsinkin kun ne voi jakaa niin muiden kanssa.

  Rita,
  Niin tykkään minäkin, sopisi joulukortiksi.
  Oli tosiaan hauska tempaus.

  Arjaanneli,
  Kävin Gallerian pikkujouluissa äsken ja grande finale-kuvat eivät olleet vielä siellä. Joten mukava, että jouluuta sai ihailla jo täällä.

  Harakka,
  Niin olikin, upeita. Yllätyin itsekin, miten eri tyylien yhteennivoutuminen onnistui näin loistavasti.

  VastaaPoista