sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Sunnuntaiaamun iloa

Työhuone
Jossain vaiheessa olen kertonut, miten aloitan sunnuntait loikoilemalla vuoteessa seuranani kello 8.30 lähtien Nelonen. Ensin katson Jamie Olivierin. Sen jälkeen astuvat eteeni brittisisustajat kanadalaiskodeissa, Colin & Justin´s Home Heist suomennettuna Sisustustiimi. En enää muista, miten kauan olen katsonut näitä miehiä. Syksyllä aloitti Jamie ja talvella tulivat mukaan Colin ja Justin. Koska sisustus on harrastukseni ja kuuluu osaksi tätä blogia, näytän teille muutamia parhaita paloja Sisustustiimiltä.

Tämän olohuoneen ihastuttavin toteutus on takan luononkivimuuraus vaaleilla rantakivillä.
Ihastelin myös lampetteja takan molemmin puolin. Ne on tehty kelottuneista puunoksista ja -juurakoista, toteutettu itse.

Tässä taas on rauhallinen ja harmoninen tunnelma. Lisää avaruutta tilaan antaa takkaseinän verhoaminen peilillä.

Makuuhuoneessa mustaa sopivin annoksin. Ihailtava ratkaisu on sijoittaa matto osittain sängyn alle, se antaa huoneeseen lämpimän tunnelman.

Makuuhuoneen tunnelma on hillityn rauhallinen. Täällä nähdään varmaankin seesteisiä unia. Päätyseinällä on mukavannäköinen seinäteippaus.

Ulkona on nyt talvisen valkoista ja pyryttää lunta. Lämpimästä huoneesta sitä on mukava katsella. Tämä kuvan keittiömiljöö vie ajatukset hetkeksi tulevaan. Miten ihanaa onkaan kesäaamuisin kävellä suoraan vihreään luontoon.

Kuvat Hgtv-Home & Heist.

25 kommenttia:

 1. En ole pitkiin aikoihin katsonut tuota Sisustustiimiä, mutta joskus olen. Kauniita juttuja toteuttavat, joskus vähän suureellisia, mutta mikäpä ei nykypäivän sisustusohjelmissa olisi. Innon Markonkin suunnitelmat ovat aika korkealentoisia.

  Noista kuvista keittiö miellytti eniten, olisipa tuollainen mahdollisuus, että pääsisi keittiöstä suoraan puutarhaan.. Huoh. Ei taida toteutua koskaan..
  Niin ja takka on ihana.

  VastaaPoista
 2. Tuo rantakivillä päällystetty takka oli kivan elävän näköinen. Muuten pelottavan valkoista, siis upeaahan se mutta täällä olen oppinut vieroksumaan.
  Keittiöratkaisu on kyllä tosi kiva. Kälylläni on tuommoinen Ranskassa, ensin lasitettu terassi ja sen jälkeen puutarha, aivan ihana käytännössäkin.

  VastaaPoista
 3. Rantakivillä päällystetty takka tosi kiva minustakin. Tuo keittiö aivan ihana! Laitin kuvan mieheni sp:iin;) Haaveilen tuontapaisesta "kesäkeittiöstä" + ruokailu/oleskelutilasta, jossa voisi isommalle porukalle pitää päivällisiä/illallisia jne.

  VastaaPoista
 4. Keittiön katto on aivan huippu! Miten lie toteutettu ja aiheuttaneeko kaikua, mutta joka tapauksessa erikoinen. Makuuhuoneen mustavalkoisen ja punavalkoisen maton yhdistäminen vaatii erityistä taitoa, moni menisi metsään.

  VastaaPoista
 5. Minun suosikiksi nousee myös tuo keittiö!

  Harmi kun en osaa avata telkkari aamuisin, niin jäävät tällaiset mielenkiintoiset ohjelmat näkemättä. No, enpä tuota juuri availe muinakaan aikoina :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin tykkäisin katsella sisustusohjelmia (sellainen oli kiva, jossa aina stailattiin jonkun kämppä - en muista ohjelman nimeä, mutta se oli suomalainen), mutta aika laiskasti tulee katsottua. Katson telkkarista lähinnä vain Salatut elämät ja sitten Animal Planettia ja Discoverin "dirty jobsia".

  Nuo kuvien huoneet ovat kyllä kauniita, valoisia ja raikkaita tyyliltään, mutta itse pidän enemmän "rönsyilystä" ja tummasta puusta, mieluiten mahonkia.

  VastaaPoista
 7. Sooloilija,
  Olen jäänyt vähän koukkuun noihin sunnutaiaamun ohjelmiin. On niin mukava loikoa kiireettömänä sängyssä ja katsella hyvää ruokaa ja kauniita sisustuksia.
  Nyt tosi Jamie ei valmista ruokaa, mutta siellä laitetaan pubia pystyyn.

  Innon Marko sisustuksineen on vain kalpea aavistus Sisustustiimin poikien rinnalla.

  VastaaPoista
 8. Sirokko,
  Valkoisuus on tietenkin makuasia, mutta kyllä tiimiläisiltä väriäkin löytyy aika rohkeastikin toteutettuna. Valitsin nyt nuo ehkä eniten skandinaaviset.

  VastaaPoista
 9. Rita,
  Minäkin pidin siitä takasta, tietenkään meillä ei ole takkaa. Mutta sitähän saapi ihailla muualla.

  Tuo keittiö ja pariovet terassille oli mieleeni. Meillä terassille johtaa kapea tavallinen ovi, mutta kesällä siellä syödään useinkin.
  Pitää ensi kesäksi keksiä jotain pikku-uudistusta sinne.

  VastaaPoista
 10. katriina,
  Minä en ole nähnyt tuota jaksoa, jossa oli tuo keittiön katto, näyttää metallilta, erikoinen.

  Luulisin, että esikuvaa mukailemalla makuuhuoneen sisustus onnistuisi.

  VastaaPoista
 11. lepis,
  Keittiö oli kesäisen ihana.

  Aamullahan sitä aikaa on katsella siis sunnuntaisin sängyssä loikoillen.

  VastaaPoista
 12. Elegia,
  Minä en voi sietää Salattuja elämiä, jos jostain syystä sattuu , että tunnusmusiikki kuuluu, kiiruhdan heti vaihtamaan aseman. Edes sitä musiikkia en voi kuunnella. Olenko ainoa, jota ko sarja tympii ?
  Jos on huono käsikirjoitus ja päälle vielä huonot näyttelijäsuoritukset, ei lopputulos voi olla kaksinen.
  Tai hyväkään näyttelijäsuoritus ei pelasta huonoa käsiokirjoitusta.

  Pidän joistakin englantilaisista sarjoista. Syteen tai saveen-sarjaa katsoin niin kauan kun ensimmäinen perhe oli mukana. Kun muuttivat Australiaan ja isä kuoli, vaihtuivat näyttelijät uuden perheen myötä. Siihen loppui senkin sarjan katsominen.
  Tallennus mahdollisti sarjan katsomisen.

  VastaaPoista
 13. Ihania ohjelmia! Ja kauniita sisustuskuvia.Tuo alimmainen keittiökuva on kuin unelma;ihanaa olisi päästä suoraan luontoon ja kotipuutarhaan keittiöstä.

  VastaaPoista
 14. Suosikkejani ovat tyohuone ja keittio.

  VastaaPoista
 15. Minäkin pidän sisustamisesta ja olen katsonut tuota Sisustustiimiä. Aika kauheita ovat kodit ennen muutosta. Ihmisillä on niin kauheasti tavaraa -meilläkin.

  VastaaPoista
 16. Yaelian,
  Sen takia minkäkin siitä keittiöstä pidän.

  Susa,
  Juu se työhuone on niin siisti ja raikas.

  katilein,
  Katselin siellä sivuilla ja myös tv:ssä koteja ennen muutosta, niin todellakin muutoksen tarvetta oli.
  Joillakin on tavaraa aivan liikaa.
  Kyllä ammattisisustajat osaavat.

  Suomessa ei olla vielä totuttu käyttämään ammattisisustajia, vaikka todellisuudessa saattaisi säästyä jopa rahaa, kun ei sorruta virhehankintoihin.

  VastaaPoista
 17. Vastustelen heti tuota viimeistä kommenttiasi. Se uhkuu muodinseuraajan mieltä. Jokainenhan saa sisustaa kodin "OMAKSEEN". Elää ja asuu, niinkuin tykkää. Monet ihastelevat kotia, jossa mikään ei ole niinkuin odotetaan.

  VastaaPoista
 18. utukka,
  Omakseenhan jokainen sisustaa kotinsa, mutta jos haluaa voi todellakin käyttää ammattiapua siinä. Eikä siihen kodin oma identitetti katoa. Päinvastoin se voidaan ottaa entistä selvemmin esille. Ammattilaisen kanssa yhdessä syntyy lopputulos, jossa valinnat ovat oikeita so. ei tarvitse hankkia joka toinen kuukausi jotain jonkin tilalle.

  Sisustamisen ei tarvitse suinkaan seurata muotia. On olemassa vuosikymmeniä kestäneitä klassikoita kalusteissa, tapeteissa, kankaissa.

  Alan seuraaminen esim kuin tässä Sisustustiimin tuotoksia ei suinkaan tarkoita, että kopioidaan tv:stä tutut sisustukset. Niistä haetaan virikkeitä.

  Kannattaisi muuten katsoa noidenkin sisustusten kohdalla ennen ja jälkeen kuvat.

  Minä arvostan ammattityötä alalla kuin alalla. Vaikka osaisin värjätä ja leikata hiukseni hyvinkin persoonallisesti oman taitoni mukaan, käytän siitä huolimatta kampaajaa, joka toteuttaa toiveeni.

  VastaaPoista
 19. Itse ajattelen niin, ettei kodissa voi olla liikaa tavaraa. Jos eivät tavarat mahdu sinne, koti on liian pieni (ja mielellään pitäisi hankkia uusi, jos mahdollista) ;)

  Minun makuni ei ole moderni ja virtaviivainen niin kuin noissa kuvissa, vaan ennemminkin varmaan sellainen goottiromanttinen, tumma ja raskas. Sellainen sisustus vaatisi tosin linnoituksen tai kartanon.

  VastaaPoista
 20. Kauniita sisustuksia! Ohjelmaa en olekaan ennen katsonut, mutta taidan ottaa vinkistä vaarin ja katsoa seuraavan osan.

  VastaaPoista
 21. Ihania kuvia Arleena! Minäkin, ikuinen haaveilija, katselen mielelläni sisustusohjelmia laidasta laitaan. Ihan vain inspiraation takia ja joskus harvoin sieltä saa poimittua idean omaan kotiinkin.

  Vaikka valkoinen on kaunis ja raikas, huomaan kerta toisensa jälkeen etsiväni samaa raikasta tunnelmaa värien avulla.

  Minä kammoan tavaranpaljoutta ja sen myötä pölyä ja ahtauden tuntua. Tästä huolimatta kaikki kaapit ovat täynnä turhaa roinaa ("aika tavaran kaupitsee" ja kaupitseekin!).

  Oma sielun kotini olisi mustavalkoinen, jota vuodenaikojen mukaan värittäisivät pehmeät tekstiilit ja värikkäät taulut. Ehkä joskus...eläkkeellä...

  VastaaPoista
 22. Sunnuntaiaamusi kuulostavat ihastuttavilta. Jopa siinä määrin, että melkein harkitsisin (joskus tulevaisuudessa) kakkostv:n hankkimista makkariin, mistä mieheni olisi iloinen - hän kun on siitä puhunut ajoittain jo vuosien ajan. Mutta ehkä en kuitenkaan.

  Upeita sisustuskuvia valikoit aina tänne! Jatkuvassa epäjärjestyksessä olevan kodin emäntää ne välillä ahdistavatkin mutta enimmäkseen aina ihastuttavat. :)

  VastaaPoista
 23. Elegia,
  Kun tavaraa on kertyny eikä tila riitä, siinä käy juuri niin, pitäisi saada isommat tilat. Jonne voi asetella ne tavarat, joista ei voi luopua.

  Tumma goottilainen tyyli vaatii tilaa, mutta voihan sitä tekstiileillä ja valikoiduilla kalusteillakin toteuttaa.

  Susanna,
  Eikö se ole vähän niinkin, että elämässä pitää toteuttaa niitä haaveita. Koti on yksityinen oma, siellä onnistuu haaveiden toteuttaminen suunnitellusti pikku hiljaa.

  VastaaPoista
 24. Elina,
  Uskon, että et pety on se myös sen verran hauskasti toteutettu. ennen ja jälkeen eron huomaa hyvinkin positiivisesti

  jl,
  Niitä elämän pieniä nautintoja ei kannata ohittaa. Insoiroidu sisustamiseen, mutta älä ota taakkaa. Iloisesti ja hymyssäsuin.

  VastaaPoista