sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Olohuoneen vihreät kasvit

Huonekasvit nauttivat kevätauringon voimasta aloittamalla kasvunsa talvilevon jälkeen. Virkistin viherkasvit tänään pyyhkimällä ja suihkuttamalla pölyt pois lehdistä. Huoneviikuna, huonekumpipuu tai fiikus, kasvilla on monta nimeä, vaihtoi paikkaa. Siirsin sen hiukan varjoisemman ikkunan ääreen. Oikeastaan ilmansuunta on sama, mutta tätä ikkunaa varjostavat lehtipuut juuri sopivasti fiikukselle.
Fiikuksen mullanvaihto ei tänä keväänä ole tarpeellista, lisään vain hiukan uutta multaa ja aloitan lannoituksen. Luin Henkan sivuilta, että fiikus puhdistaa huoneilmaa ja sehän on hyvä asia.


Kentianpalmut ovat talven jälkeen virkeitä, kasvu on ollut yllättävän nopeaa palmuksi. Palmuthan ovat kärsivällisen kasvattajan kasveja juuri hitaan kasvunsa takia.


Luulin palmujani ensin vuoripalmuiksi. Kun syvennyin palmutietouteen, tunnistin, että kyseessä onkin nopeakasvuisempi kentianpalmu. Viime keväänä vaihdoin palmut isompaan ruukkuun, joten nyt riittää vain lannoituksen aloitus.

Kääpiöpalmu se jaksaa yllättää, taas se kasvatti puolimetriset lehtiaihiot. Odotin, että palmuun tulee uudet vehmaat lehtiruusukkeet. Toisin kävi lehtisulat käpertyvät ja kuivuvat, jäljellä on vain pitkä paljas ruoti. Odotanko vielä mitä jatkossa seuraa. Vai leikkaanko ruodit pois. Leveyttä palmulla on yli metrin verran, joten sijoittelu on jo vaikeaa. Pitääköhän siitä luopua kokonaan.

4 kommenttia:

 1. Oi miten upeita viherkasveja. Olen todella huono pitämään mitään hengissä, mutta palmut selviävät jotenkuten silti. Pappani (eli vaari) oli ihan mieletön viherpeukalo, en ole saanut mitään hiukkastakaan sitä. Mutta yritän silti, aina välillä.

  Ihania pääsiäiskuvia sulla myöskin!

  Terkkuja :-)

  VastaaPoista
 2. Palmut ovat vielä hyvässä draivissa, paitsi kääpiöpalmun uusikasvu. Sitä en ymmärrä mitä se oikein meinaa, kuihduttaa uudet kasvut. Tosin on kyllä pullean leveä ja vehmas muutoin.

  Terveisiä myös sinne kauas.

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvännäköisiä ja reheviä kasveja sinulla!

  VastaaPoista
 4. Ihailen ja kadehdin kotinne valoa. Kasvitkin viihtynevät tuossa valossa hyvin!

  VastaaPoista