torstai 27. maaliskuuta 2008

Lumipalloefekti

Kuva: Living etc
Asioilla on tapana laajeta ja vyöryä lumipallon tavoin. Olen huomannut tämän lumipalloefektin kotona olohuoneessa, eteisessä ja muissa huoneissa. Kaikki alkoi keittiöremontista. Se on jo niin pitkällä, että huomenna puretaan kaapit ja kuljetetaan uuteen kotiin. Sinne menevät myös kaikki koneet microon saakka. Nyt ovat jauhokaapin tavarat pahvilaatikossa, astiat työhuoneen arkistokaapin päällä, kodinhoitohuoneen tasolla ja osa pahvilaatikoissa.


Alkaa reilun viikon kestävä retkeilijän elämä omassa kodissa. Odotusta valkoisesta keittiöstä, josta on häivähdys otsikkokuvassa. Haaveilua ihanista lämpimistä aterioista ja oman keittiön liedellä paistetuista mehevistä pihveistä.

Keittiön seinät pitää maalata ja valita seinämaalin sävy. Eikä maalaaminen pääty keittiön seiniin, yksi seinä jatkuu eteisen puolelle, joten pakkohan on maalata eteisen seinät. Valokatkaisijat näyttävät yllättävän keltaisilta. Niiden peitelevyt pitää uusia, eikä uusimatta voi jättää pistorasioita lattianrajassa. Miltä ne nyt näyttäisivät vastamaalatulla seinällä.


Kun otin olohuonekuvia, huomasin kuinka seinien maalipinta on virttynyt ja harmaantunut. Patterien kohdalla kulkee ohuet lämpöläiskät. Seuraavaksi on vuorossa olohuone.


Ruokailutilassa tarvitaan myös maalin puhdistavaa raikkautta. Eikö tämä ole jo lumivyöryn alku.

4 kommenttia:

 1. Sellaistahan se - yhden paikan kun laittaa kuntoon toinen alkaa näyttää vaativalta:) Vaan on se sitten aika somaa kun on saatu valmista. Teettekö itse vai tuleeko teille remppaporukka?

  VastaaPoista
 2. Lumipalloefekti siitä tulee väkisinkin, mutta ihanan myönteinen sellainen.

  Maalaatko kaiken vitivalkoiseksi? Huomasin omassa keittiössäni, että kun seinät ja kaakelit ovat vaalean harmaat, kaappien valkoinen raikkaus korostuu. Samoin muissa huoneissa olen alkanut maalata valkoisia seiniä reippaasti sävytetyllä maalilla, se tuo hieman pehmeyttä verrattuna kovaan vitivalkoiseen.

  VastaaPoista
 3. Inkivääri,
  Remontti etenee niin, että kaapistojen ostajat purkavat ja siistivät keittiön.
  Mieheni hoitaa seinien maalaukset.
  Sen jälkeen tulevat kaapistot ja asentaja ja sähkömies. Heidän kansaan on urakka "kaikki valmiiksi".

  katriina,
  Keittiöön tulee valkoisten kaappien taustaksi vähän tuollainen vaaleahko tauben sävy ja se jatkuu eteisseinässä.
  Olo- ja ruokailuhuoneen seinät maalataan taitetulla valkoisella, vähän lämpimämpään taittuva kuin nykyinen valkoinen. Ja se on niin iso urakka, että siihen otetaan maalausurakoitsija.
  En osaa ajatella muuta väriä seiniin, kun meillä on aika paljon tauluja.

  VastaaPoista