sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Kana-pekonilasagne

Kaupan kana-broilerilihaosiossa oli broilerin jauhelihaa. Sitä ei aina ole tarjolla, joten ostin tietysti ja päätin käyttää sitä pääruuan raaka-aineeksi. Kotona ratkaisin ruokalajivalinnan, tekisin lasagnen. Lasagnea tulee tehtyä harvoin. Sen tekemisessä on monta eri vaihetta, joten työpäivän jälkeen sitä ei aina jaksa väsäillä.

Kana-pekonilasagne

Kana-pekonikastike
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 hienoksi silputtu sipuli
200 g sieniä pilkottuna, herkku/siitakesieniä tai suppilovahveroita
300 g kanajauhelihaa
120 g amerikanpekonia kuutioituna
300 g tomaattimurskaa
reilu rkl pilkottuja basilikanlehtiä
pikkupurkki tomaattipyreetä
suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, sipuli ja sienet kypsennä 5 minuuttia.
Lisää kanajauheliha, amerikanpekonikuutiot ja kypsennä sekoittaen 10-15 minuuttia.
Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree ja basilika, kypsennä muutama minuutti.
Mausta suolalla ja mustapippurilla, makusi mukaan myös muita mausteita.

Valkokastike
4 rkl voita
8 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
4 laakerinlehteä
muskottipähkinää, maustepippuria ja suolaa
Sulata voi, lisää jauhot ja kypsennä minuutti-kaksi hämmentäen. Sekoita maito mukaan vähitellen. Lisää laakerilehdet ja hauduta sekoittaen 5 minuuttia. Lisää mausteet, nosta kattila liedeltä ja poista laakerilehdet.

Lasagnen kokoaminen
14 kpl esikypsennettyjä lasagnelevyjä
Voitele uunivuoka voilla. Täytä vuuan pohja lasagnelevyillä. Lusikoi päälle kerros kana-pekonikastiketta ja laita päälle kerros valkokastiketta. Tee samanlaiset kerrokset niin, että päällimmäisenä on valkokastikekerros.
Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta (reilusti) .
Paista 190 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes lasagne on kullanruskea.

Lasagnen seuraksi sopii vapaamuotoisesti kasattu salaatti.
Salaatin kasasin näin: pehmeälehtistä salaattia, punasipulikiekkoja, tuoreita herkkusieniviipaleita, tomaattiviipaleita, ripaus mustapippuria ja päälle kastikkeeksi balsamicocremeä.

2 kommenttia:

  1. Lasagne näyttää herkulliselta! Mitäköhän noiden sienien tilalle vois laittaa, kun meistä kukaan ei syö sieniä?

    VastaaPoista
  2. Sienet voi jättää poiskin tai ne voi korvata kasviksilla paprikakuutiot, porkkanakuutiot, parsakaali jne...

    VastaaPoista