keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Juureskeitto

Keitot ovat suosittuja arkiruokiamme. Perisuomalainen nopea ja maistuva keitto on juures- sosekeitto. Erilaisia raaka-ainekombinaatiovaihtoehtoja on yllin kyllin. Toteutin maistuvan yksinkertaisen version tällä kertaa.

Peruna-porkkanasosekeitto

6-7 keskikokoista perunaa kuutioina
2 porkkanaa kuutioina
1 iso sipuli pieninä kuutioina
75 g voita, keittoon ei tule kermaa, joten voi tuo keiton juureksille pehmeän maun
1 litra kasvislientä
suolaa, mustapippuria
persiljaa silputtuna

Kuumenna voi kattilassa. Lisää pilkotut juurekset ja peitä kannella. Kypsennä juureksia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
Soseuta keitto tehosekoittajalla sileäksi. Tarkista maku ja mausta. Koristele persiljasilpulla.
Tarjoa ruisleivän kanssa.

Ruisleivän parhaimmistoa on mielestäni Linkosuon RuisOskari. Pettämätön se oli nytkin keiton kera.

Aarne Oskari Linkosuo perusti Linkosuon leipomon Tampereelle 1936. "On oltava vikkelä luonnostaan ja toimittava omaperäisesti", sanonta oli Aarne Oskarin mottona. Linkosuon perhe uskoi, että alkujuuresta kohoaisi hyvä kakku. Kelpo perheyritys, jonka tuotteista monelle koituisi kielenvievää iloa.
Toive on toteutunut Linkosuo-tarinaa jatkaa kohta jo neljäs polvi.

1 kommentti:

  1. Samma här...me ollaan oltu pitkään myös Linkosuo-faneja! Leivät ovat hyviä ja pakkaukset hyväntuulisen hupaisia nuotteineen ja runoineen yms. Tuo Oskari on yksi ruisleipä-suosikkini. Kokonsakin puolesta sopiva. Tulee aina syötyä. Ihan kymppi leipä siis. :)

    VastaaPoista