maanantai 5. toukokuuta 2014

Arkielämää maanantaina

 Tulppaanit olivat kestäneet jo melkein viikon. Tänään ne leväyttivät kukkiensa terälehdet levälleen
ja karistivat ne lehti kerrallaan  tason päälle. Valppaana ikuistin viimeiset henkäykset kukkien kauneudesta kuviin ja sitten kaikki kukkavarret lähtivät kiertämään muuttuakseen mullaksi.Muistin siskoiltani  saadun velvoitteen. He pyrähtivät keskiviikkona Moskovaan ja pyysivät, että huolehtisin korvasienien keräämisestä sieltä tutulta saalispaikalta, jossa joka kevät on ollut korvasieniä. Olen nyt jo myöhässä, koska viikonloppuna ovat tulleet jo kotimaahan.
Meniköhän Moskovassa kaikki hyvin, eikä eksytty ja rastit löytyivät ?  


Lähdin tänään korvasienipaikalle. Ensin etsin jonkin aikaa sitä oikeaa kasvupaikkaa. Se löytyi, mutta
ainoatakaan korvasientä ei ollut. Sää on ollut  liian kylmä, eivät ole jaksaneet nousta hiekkaisesta maasta ylös. Koska olin myöhässä, on helpotus kertoa, että paikalla kävin enkä mitään löytänyt. Toivottavasti muhivat lämpimän maan sisällä ja nousevat juuri silloin, kun poimijat ehtivät paikalle.

Tyhjin käsin en kotiin tullut. Taitoin koivun ja pihlajan oksat mukaan. Nyt  ne kukoistavat ikkunalaudalla.  Eikä aikaakaan kun vihertävät. 
Lady of The Mess antoi arkikuvahaasteen minulle. Tässä on haastekuva 2/5 oksat maljakossa sieniretken jälkeen.
Haastan Krissen Meidän mökki ja kaupunkikoti-blogista  kertomaan kuvalla tai kuvilla arkipäivästään viitenä päivänä.  Haaste tulee lähettää taas eteenpäin.

Pihlajassa on kauniin punertavat pulleat nuput,
koivun silmut vihertävät jo.

9 kommenttia:

 1. Ihastuttavat tulppaanikuvat, ja kauniin väriset terälehdet! Niistä ei edes huomaa, että ovat jo vanhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne eivät "kuivuneet" vaan putosivat yksitellen alas.

   Poista
 2. Samaa mieltä; hyvät kuvat! Kiitos haasteesta!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit tulppaanikuvat! Tulppaaneitten aika alkaa olla ohi. Kävin Kukkatalossa ennen vappua niitä vappukukiksi hankkimassa, vaan eipä ollut. Mutta eipä näyttänyt olevan korvasieniäkään retkelläsi :) Lämpimämpiä päiviä ja mukavaa viikkoa toivottelen.

   Poista
  2. Krisse, kiitos kun otit haasteen vastaan.

   Tuulia,
   Ostin tulppaanit Lidlistä, en ole niitä muualla enää oikeastaan nähnytkään.
   Samaa sinulle.

   Poista
 3. Ihania keväisiä kukkakuvia ja silmuja oksissa. Aiemman postauksen muhkeat voikukatkin ilahduttavat mieltä. On tämä ihanaa aikaa :)

  VastaaPoista
 4. Samoja ajatuksia oli itsellä (kuvata tulppaaneja viimeisimmillään) vaan en vielä ainakaan saanut aikaiseksi, niissä vain on sitä jotain.

  VastaaPoista