tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kevään merkkejäAngervopensaita olen kuvanut kaikkina vuodenaikoina.
Talven jälkeen ne näyttävät edelleen kauniilta. Seuraavana on vuorossa vihreää.


 Lumipallopensaan kukinnot ovat kuivuneet ruskeiksi.
  Tämä pensas on jo avaamassa lehtiään.

 Koivujen kukinta on kohta esillä.

Otin kuvat iltahämärässä, aurinko oli juuri laskemassa horisonttiin.
Kun kuvasin viimeisenä angervopensaita, kadun toisella puolella bussia odottava mies käveli  luokseni. Kuvasitko kirkkoa ?  En tällä kertaa, vastasin. Kuvasin nyt puita ja pensaita.
Sitten keskustelimme kirkoista. Edessämme oli funkkistyylinen 1950-luvun kirkko. Molempien mielestä se on komea. Olimme samaa mieltä, että vanhat Kuorikoskien pohjalaiskirkot  ovat tunnelmallisempia ja kauniimpia. Keskustelumme olisi jatkunut vielä, mutta bussi oli pysähtymässä. Hänen oli aika mennä. Hyvää illan jatkoa sain toivotukseksi.
Pikkukaupungissa syntyy helposti keskusteluja tuntemattomienkin välillä. Päivällä kävelin Neristanissa, jossa tuntematon  mies tavoitti minut. Kaunis aurinkoinen ilma tänään. Olen menossa pankkiasioille. Mukavaa päivän jatkoa. Lyhyt keskustelumme eteni tähän tapaan, kunnes käännyin kulman taakse.

2 kommenttia:

  1. Kyllä kevät etenee nyt vauhdilla - meilläkin eilen aamulla huomasin, että kotikoivu oli avannut silmunsa. Pienet vihreät ihanat silmut. Tänään jo kasvaneet ihan silmissä:)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia ja kivoja kohtaamisia sinulla. Noita kohtaamisia tuli eteen usein silloin kun meillä vielä oli koira. Koiraa ulkoiluttaessa ihmiset tulivat usein spontaanisti juttelemaan myös kaikesta muusta kuin koirasta.

    VastaaPoista