maanantai 28. tammikuuta 2013

Retrosohvatyynyt

Vaihdoin olohuoneen sohville uusia tyynyjä. Pengoin pöytäliinakaappiani ja "löysin" vanhat  poppanaliinat. Mietiskelin miten ne hyödyntäisin. Kuvassa näkyvä keskimmäinen tyyny on nyt valmis, ompelin sen lyhyestä kaitaliinasta. En leikannut liinasta mitään pois. Tungin sen sisään 50x50 sisätyynyn ja ompelin sivut kiinni.
Työhuoneeni sohvalla oli Marimekon 1974-vuoden kuosista ompeluttamani tyynyt.. Siirsin  kaikki neljä tyynyä olohuoneeseen. Lila raakasilkkityyny on Linumin, se jäi vielä sohvalle.
Samalla sohvalla edelleen on Missonin tyyny ja  Marimekon  Katsuji Wakisakan Sademetsä, kuten seuraavat kaksi tyynyä pienemmällä sohvalla.
Tälle sohvalle ompelin raidallisen tyynyn poppanaliinasta, josta leikkasin keskeltä 20 senttiä pois ja sain sopivan 50x40 tyynyn. Persikka ja koralli väreinä eivät ole ihan suosikkejani, mutta siinä tyyny nyt on.
Sademetsä-kankaan väri- ja kuviomaailmasta pidän. Halusin valokuvien kautta katsella miten tyynyjen kirjavuus sopii  olohuoneeseen. Tyynyt voivat olla ainakin jonkun aikaa.
Marimekon tyynyt ompelija ompeli liepeillä, vaikka pyysin ne tereillä. En viitsinyt purkauttaa tyynyjä, joten tyydyn nyt lievetyynyihin. Halusin myös, että designerin ja kankaan nimi jäävät näkyviin, toisessa tyynyssä on näkyvissä Marimekko ja vuosiluku 1974. Sademetsää ei enää ole valmistettu, se jäi tuohon yhteen ensimmäiseen erään. Tosin Marimekko on ottanut vanhoja kuoseja uudelleen tuotantoon, joten eihän sitä tiedä vaikka Sademetsäkin tulisi markkinoille. 
Illan valaistus ei ollut paras mahdollinen. Sain kamerani takuukorjauksesta tänään takaisin - suljin oli rikki. Korjaus maksoi 250 euroa ja onneksi minulla oli vielä takuu jäljellä. Viimeinen kuva on otettu korjatulla kameralla. Keskipäivällä otetut kuvat ovat vanhalla Canon digikameralla. 

10 kommenttia:

 1. Nuo kaikki tyynyt seurustelevat kyllä harvinaisen hyvin tuon ison taulun kanssa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit sopivat, mutta mietin josko lisään yksiväristä ja otan jonkun pois.

   Poista
 2. Poppanan uusiokäyttöä!
  Tosin posken alla ei voi tyynyä pitää, tulee liian poppanainen poski ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se mukava, jos poskessa olisi poppanaviirua.

   Poista
 3. Taidanpa lähteä kaivelemaan vanhoja poppanaliinapinoja;)

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs huone ja kauniit tyynyt - hyvä lopputulos ja taulu istuu siihen kokonaisuuteen loistavasti

  VastaaPoista
 5. Poppanatyynyistä tuli kauniita, pitäisiköhän minunkin... Muutenkin tuo tyynyvalikoima on minusta oikein onnistunut kokoelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle jäi vielä yksi liina, joka on aika pitkä. Mietin mitä siitä tekisin.
   Kannattaa kokeilla, ostan toiseen uuden sisätyynyn, saisi olla höyhen täyte, se olisi jäykän päällisen alla parempi.

   Poista