tiistai 22. tammikuuta 2013

Amarylliksen pieni pitkä elämä

 Pieni siivousvimma iski tänään. Aloitin maustelaatikon siivouksesta. Kävin läpi mausteet, pussit tyhjensin purkkeihin. Purkkien pohjille unohtuneita ja kauan kierineitä heitin roskiin. Pesin keittiön tasot, kaappien ovet ja siirryin ikkunalaudalle. Olen ottanut ikkunalaudankin käyttöön, siellä on isoja vateja ja tarjottimia.
Olin siirtämässä tarjotinpinoa, kun huomasin nurkassa kumollaan olevan käärön. Olin kietaissut amarylliksensipulin serlaan aikomuksenani heittää se roskiin.  Sipuli olikin innostunut kasvuun, pitkä vihreä  vana oli ahtautunut ulos kiertynyt  jopa mutkalle ahtaudessa. Tuleva kukka oli jo sievällä nupulla.
Olisiko kannattanut sittenkään heittää yhtään sipulia roskiin ? Vai onko tämä hoitamatonta sattumakasvua.   
Tässä amaryllis nostettuna pystyyn. Mikä kukkatarha meillä olisikaan, jos kaikki sipulit olisin unohtanut jonnekin. Nyt ne kukkisivat.
Laitoin väärävartisen kukan maljakkoon. En lisännyt vettä. Se saa kukkia siinä alustassa, jossa kasvu alkoi. 
 
Sipuli näyttää pieneltä pupujussilta, jolla on vihreät korvat. 

8 kommenttia:

 1. Voi kun kiva yllätys! Siitä tulee varmasti kaunis :)

  VastaaPoista
 2. Hauska sattuma. Jotenkin vaikea uskoa, että sinun keittiöstäsi löytyy sattumalta roskiin menossa ollut kukkasipuli, joka on unohtunut jonkun pinon alle;)

  Sopii muuten erittäin kauniisti tuohon vanhaan vaasiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan laiskoja aina silloin tällöin ja nurkkiin voi jäädä jotain.
   Minustakin tuo vihreä maljakko oli sopiva kukalle.

   Poista
 3. Minä jouduin katkaisemaan kukkavanan kun se venyi niin pitkäksi ettei jaksanut kannatella kukkaa. Maljakossa se kukki pitkään! Ei hätää. Nyt se puskee lehtiä iloisesti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amaryllis yllättää, kun sitä vähiten odottaa. Ilman vettä tuo kukkavana on jäänyt suht lyhyeksi.

   Poista
 4. Hieno idea, taidan tehdä itse samoin. Mausteet siivoilin jo ennen joulua.

  VastaaPoista
 5. Pakko kommentoida tänne vanhempaan. Kävin vihdoin taas kerran mausteet läpi. Niissä selvästi pettää itseään ja luulee tekevänsä kaikesta "vielä joskus" kaikenlaista. Puolet lähti pois. Melkein nolotti. Niitäkin olisi voinut käyttää niiden voimassaoloaikana, etteivät olisi mennnet hukkaan. Eilen jo taas käytin vähän erikoisempia kaapeista löytämiäni... Niitä minäkin olin juuri siirtänyt pusseista purkkeihin :)

  VastaaPoista