maanantai 17. syyskuuta 2012

Syksyn hedelmiä

Kaunista syksyn satoa kypsyy puiston puissa. Osa blogini lukijoista muistaa aikaisemman kotini pihapiirin marjaomenapuut. Kuvailin niitä kaikkina vuodenaikoina ahkerasti. Nyt minulla on täällä seurannassa puiston marjaomenapuut. Lajike ei ole sama, mutta yhtä kauniilta näyttää. En muistanut kuvata kevään kukinta-aikaan. Mutta kohtahan se on kevätkin taas heti talven jälkeen. Saa nähdä, kelpaavatko omenat linnuille. Turussa ne eivät kelvanneet ja pudottelin joka kevät omenoita puista kukkien tieltä.

Orapihlajakin on kaunis syysmarjoissaan.  Nämä marjat ovat kai lintujen mieleen. 

Tänään on satanut ja tuullut aika kovasti. Kävin pienen lenkin ostoksilla. Tarvitsin postimerkkejä, harvinaista nykyään. Joskus pitää lähettää jotain allekirjoitettua ja se onnistuu kirjeellä.
Samalla reissulla ilahdutin itseäni  Max Factorin huulipunalla ja kasvovoiteella. Luin nyt tarkemmin tuoteselosteen, jossa Lumene kirjoittaa ;
Punaisuutta vähentävä kosteusvoide. Rauhoittaa ihoa, jättäen sen pehmeäksi ja mattapintaiseksi.  Sopii myös kuivalle iholle. Käytä aamuin illoin tai täydentävänä hoitona aina tarvittaessa.   
Odotan nyt jännityksellä  vaaleaa, kimmoisaa posliini-ihoa

14 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, varsinkin kaksi ylimmäistä. Lumenen punaisuutta vähentävä voide kiinnostaa: oma rosaceae-ihoni ei siedä juuri mitään muuta kuin apteekin Essex-voidetta (ihotautilääkärin määräyksestä). Lumenen meikkivoide sopii ja muutenkin olen paljolti vaihtanut Lancomen tuotteet Lumeneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tämä Keep it cool kosteusvoide aivan uusi tuttavuus.
   Seuraan käytön vaikutuksia. Lumene kotimaisena sarjana on minullekin perusteltu ostopäätös.

   Poista
 2. Punahedelmäiset puut on tosi kauniita, niin värikkään syksyisiä.
  Kauniin seesteistä on myös sisustuksesi alempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kauniita ja säilyvät kai talvenkin yli.

   Poista
 3. Onkohan tuo koristeomenapuu 'Dolco', punastumisestaan päätellen... Jos malto on läpi punainen, niin on. Siitä tulee maailman parasta omenapiirakkaa, jos vain malttaa kuoria :)

  Taitaisin myös kaivata sellaista posliinittavaa voidetta, mutta Lumenen tuotteista tulee finnejä. Omituista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää napata salaa yksi omena ja tarkistaa, mutta uskon tietämykseesi kyllä muutenkin.
   Minulle Lumene sopii, tosin juuri tätä en ole aikaisemmin käyttänyt.

   Poista
 4. Puisto on saanut värikkään syysilmeen. Mitenkähän puiston puut ovat selvinneet viim eöisestä myrskystä?
  sateet ovat nyt täälläkin kovan tuulen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä satoi ja tuuli aika tavalla, mutta en huomannut aamulla mitään vaurioita. Puisto on aika suojainen paikka.

   Poista
 5. Juuri eilen keitin Dolgoista mehua ja hilloa. Ovat kyllä niin pieniä omenoita, etten kuorimaan rupea. Sokeria kuluu kyllä aika paljon, maku on sevverta ärhäkkää. Nyt laitoin mukaan vähän aronia mehua. Saas nähä, miten tekee kauppansa. Viimesyksynä laitoin "laimennukseksi" kesäkurpitsaa. Tietääkseni koristeomenoista sekä Dolgo, että Erstaa ovat ravintokäyttöön sopivia. Erstaa on semmoinen keltaisempi väritykseltään. Itse olen käyttänyt Dolgoa jo useamman vuoden mehuina ja hilloina, hyytelökin onnistuu. Yhdestä puustani saan liikaakin pikkuruisia omppuja. Sellaisenaan niitä ei kylläkään voi syödä, ovat niin happamia. Terveisin Viismummoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen puuhannut omenoiden kanssa. Ne eivät ole Dolgoja, vaan vihreitä ja punaisia luomuomenoita. Punaiset ovat ns syötäviä pehmeämaltoisia. Olen saanut ne siskoni kesäpaikan puutarhasta, joten lajiketta en tullut kysyneeksi.
   Turussa asuessamme pihan koristeomenapuu oli kaunis kukkiessaan ja punaisine omenoineen, mutta syötäviä eivät olleet vain koristeita.
   Keitin vihreistä omenoista sosetta (ohje Kotona-blogissani) enkä kuorinut, poistin vain siemenkodan. Soseutui niin tasaiseksi, kuorista ei tietoakaan.
   Keitin marja-aroniasta yhdessä omenoiden kanssa hilloa, se oli hyvää.

   Poista
 6. En kyllä ymmärrä miksei linnut syö koristeomppuja. Meilläkin niitä riittäis vaikka kuinka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin ja ajattelin, että tämä puiston omenalajike kelpaisi linnuille, mutta kuulostaa ettei sekään käy. Länsipuistossa oli keväällä paljon tilhiä, olivat muissa puissa ei omenapuussa.

   Poista
 7. Upeat kuvat! Marjaomenapuut ovat niin kauniita!

  VastaaPoista