torstai 23. elokuuta 2012

Kameran kokeilua

 
 
 
Tänään sain opastusta kameran käytössä. Olen tosin kuvaillut tällä Sony-järkkärillä jo puolisen vuotta vaihtelevalla menestyksellä. Huomasin, että tietämättömänä olin säätöjä säädellyt.. Tietenkin kuvat siitä ottivat nokkiinsa ja lopulta käytin vain automaattiasetusta.
Harkitsin jo kamerakäsittelykurssia. Tänään kameratoiminnot avautuivat ohjauksessa hieman enemmän. Oli mukava tunne, kun tiesin mitä on tehtävä missäkin vaiheessa. Jospa tämä tästä etenisi ahkeran opettele kuvaamalla periaatteella.  Postauksen kuvat ovat käsisäädöillä otettu. Eivät huippuluokkaa, mutta  tästä on hyvä alkaa.

Huomenna aamulla starttaan reissulle. Ajelemme Turkuun katsomaan tuttuja paikkoja. Ikävä ei ole ollut, mutta mukava on mennä katsomaan mitä muutoksia siellä on tapahtunut.
Tarkkailkaa katuvilinää lähipäivinä. Jos tunnistatte, pysäyttäkää ja vaihdetaan muutama sana.   
Mukavaa viikonloppua kaikille.


13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, minunkin pitäisi varmaan opetella käyttämään järkkäriäni kunnolla eikä vain tyytyä "siihen mitä sattuu tulemaan" :D

  withasilverlining.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkkäri vaatii tosiaan opettelua ja just siihen omaan tyyliin sopivana.

   Poista
 2. Kameralla leikkiminen ja kuvaamisen opettelu on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa. Järkkäriä kannattaa ehdottomasti opetella käyttämään itse: toki itse tiedät kameraa paremmin mitä haluat kuvillasi esiin tuoda! Unohda automatiikka ja käytä käsisäätöjä.

  Kolme parametria määrittelee kuvan syvyysterävyyden: aukko, polttoväli ja etäisyys. Siinä koko juttu kaikessa yksinkertaisuudessaan. Teoriassa helppoa, mutta käytännössä oikean näppituntuman oppii vain kuvaamalla - ja kokeilemalla eri asetuksia.

  Syvyysterävyyden lisäksi toinen asia, jota ei jälkikäteen voi korjata on tarkennuspiste. Ammattilaiset neuvovat käyttämään yhtä tarkennuspistettä, jotta tietää mihin fokusoi. Jos asian jättää pelkästään kameran huoleksi voi tarkennus osua ihan muualle kuin mihin kuvaaja olisi halunnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ina kommentistasi. Siitä oli hyötyä ja tietoa juuri minulle. Nyt on kamera mukana matkalla ja opetellaan kuvaamalla.

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja pieni syväterävyys just kukkakuvissa on mun ehdoton suosikkini. Taidan kuvata melkein kaikki kukkakuvat aukolla 2.8.
  Kukaan meistä ei ole mestari mutta harjoittelulla pääsee pitkälle eteenpäin haluamaansa lopputulokseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minuakin opetettiin ja olen samaa mieltä kuin sinä. Nyt vaan opettelemaan kuvaamalla.
   Harjoitteleminen on kaiken perusta.

   Poista
 4. Sellaista se on. Opettelemista. Mielenkiintoista yhtä kaikki. Onnea matkallesi.

  VastaaPoista
 5. Kamerassa löytyy kannustavaa opeteltavaa koko ajan. Tilanteet, olosuhteet, kerrassaan kaikki vaihtelee ja jokainen kerta on ainutlaatuinen ja haastava oppimiskokemus. Kuvien orkideoissa olet tavoittanut kaunista herkkyyttä, läpikuultavuutta ja yksinkertaisuutta, jotka yhdessä tekevät niistä upeita...:)

  VastaaPoista
 6. Jänniä kuvia...kuin maalauksia.

  Minä vasta haaveilen järkkäristä ja sitten ajasta lähteä valokuvauskurssille.

  Nyt pihassamme kettuja iltaisin, enkä osannut asettaa yökuvausta pinkkiin kameraani...;-) Tänään yritetään taas.

  VastaaPoista
 7. Hienot kuvat! Omistan vanhan järkkärin,mutta olisi kiva jos osaisi käyttää sitä paremminkin.

  VastaaPoista
 8. Järkkärillä kuvaaminen ja opettelu ja kuvien jälkikatselu on varmaan kuin suureen seikkailuun ryhtyisi. Ja onnistumisen tunne on suurta.
  Kirjoitatko joka kuvanoton jälkeen tiedot johonkin vihkoon, jotta muistat mitä teit just siihen kuvaan.
  Olen kyllä havainnut, että esim Picasa kertoo kuvasta kaikenlaista tietoa...
  Nämä orkidea on herkkiä.

  VastaaPoista
 9. Onkohan missää kamerassa häntäsäätöjä? Käsisäädöt ei toimi jos pitää samalla vaikka kutoa, mutta häntä olisi vielä joutilaana :)

  VastaaPoista
 10. Kaikki uusi vaatii oman aikansa opetella. Kenellä enemmän aikaa, kellä vähemmän. Kameran opettelua minullakin on, ei luonaa vielä ja liian usein valitsen vanhan tutun pokkarin.

  VastaaPoista