perjantai 15. kesäkuuta 2012

Retkeilyä ja kesäteatteria

Sunnuntaina satoi. Siitä huolimatta retkeilimme Sokojan kylämaisemiin katsomaan pientä kirkkoa. Kirkko on pienoismalli  Pyhtään Pyhän Henrikin kirkosta. Tämän Ylisokojan kivikirkon rakennutti vaimo lahjaksi miehelleen ja sijaitsee pariskunnan pohjalaistalon pihapiirissä. Kaunis lahja hiljentymis- ja hartaushetkien viettämiseen. Sen ovet ovat aina auki. Niin nytkin, olimme jo kääntymässä pois paikalta, kun ehtoisa emäntä huusi talon portailta. Kävittehän sisällä ?  Uskalsimme avata oven ja kävimme sisään. Sisustaminen on parhaillaan menossa. Ammattimaalari maalaa parasta aikaa kirkkoon kuuluvia maalauksia seinille. Tosin nyt sunnuntaina työt olivat pysähdyksissä.  
 Lasimaalaus alttaritauluna.
 Ikkuna ulkoa kuvattuna. Kirkossa on perinteinen paanukatto.
 Pihapiirissä on komeat kivipöydät.
Keskiviikkona ajeltiin kotikylääni katsomaan kesäteatterinäytelmää Kyllä Hertta hoitaa. Kuvassa esityksen näyttämö. Näytelmä esitettiin ulkona ja sää oli aurinkoinen. Näytelmän käsikirjoitus oli Nuorisoseuran näyttelijäkaartin  laatima. Se oli kohtalokas virhe, sillä onnistuneen esityksen ensimmäinen edellytys on hyvä  ja ammattitaidolla laadittu käsikirjoitus. Näyttelijöiden kyvyt olisivat riittäneet silloin hyvään lopputulokseen.  Nyt näytelmä oli täydellinen floppi.    
 Nuorisoseuran vanhan ja arvokkaan talon sisällä tarjottiin väliaikana pullakahvit. Väkeä oli sen verran runsaasti, että sain pienen kuvakulman alkuperäisestä vanhasta  näyttämöstä.
Tämä ikivanha kamiina on jo harvinaisuus.
Juhlalliset ja vanhat kuuset pihalla ovat vielä elinvoimaisia.

13 kommenttia:

 1. Uteliaana (=tiedonhaluisena) ihmisenä piti käydä selvittämässä kotikyläsi... Äitini on syntyisin samasta pitäjästä, mutta Vintturin kylästä.

  VastaaPoista
 2. Vintturi on minulle myös tuttu kylä. Tätini asui siellä ja nyt edelleen tädin lapsenlapset. Siellä on tullut kyläiltyä monet kerrat. Ja on meillä siellä kylässä muitakin sukulaisia. Pienessä pitäjässä löytyy sukulaisia yllättävän paljon.

  VastaaPoista
 3. Mukavia kuvia. Upea kamiina ja mukava kahvipaikka. Kesäteatteriin emme ole vielä tänä kesänä ehtineetkään.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kirkko - kesäteatterilipun sain juuri hommattua viime viikolla... Voisihan sitä ehkä vielä johonkin toiseenkin kesäteatteriin suunnata, nyt menin helpomman kautta ja tilasin lipun työpaikan henkilökuntakerhon kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun säät suosivat, teatteri on mukava kesäinen tapahtuma.

   Poista
 5. Kiitos taas tästä kierroksesta. Blogien kautta pääsee kesäisin kivasti matkailemaan virtuaalisesti Suomessa:) Kaunis kirkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, pääsee kurkistamaan paikkoja, joihin ei ole mahdollista mennä.
   Kirkko oli pieni ja tunnelmallinen.

   Poista
 6. Ihana pikkuinen kirkko,
  niin tunnelmallinen, söpö..
  Vois olla noita useampiakin..♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli todella hieno toteutus ja hiljentymispaikka

   Poista
 7. Tuossa kirkossa on tullut käytyä. Kirkon rakentaminen on hieno rakkauden osoitus aviopuolisolle. Aikamoisesta visonääristä ja aikaansaajasta kysymys. Hänestä varmaan vielä kuullaan, uskon/toivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kauniin maalaisidyllin keskellä oli mukava käydä, ehkä tulee käytyä uudelleenkin.

   Poista
 8. Jopas on upea pieni kirkko! Täytyy pistää paikka muistiin, jos tuolla päin joskus liikkuu.

  VastaaPoista