torstai 28. kesäkuuta 2012

Kotona vaan oleillaan

 

Kotona oleilu on melkein kokopäivähommaa. Paitsi silloin kun paistaa aurinko. Silloin on mukava kuljeskella ja retkeillä missä milloinkin.
Olohuoneemme on iso ja korkea, 98 neliötä. Tosin 16 neliötä kuuluu keittiöön, joka aukeaa kuvassa olevan saarekkeen taakse.
Iso lofttila on sisustettu kolmeen osioon. Keittiön vieressä, kuten kuvasta näette on ruokailutila.  Siitä alkaa takkatila, joka erottaa oleskelutilan omakseen. Sen rajaa myös musta keinutuoli, joka on perintöäni enolasta ja on minulle erittäin rakas.Tästä sohvatilasta olen julkaissut jossain vaiheessa kuvia, joten nyt niitä ei tässä näy.
Innostuin kuvaamaan uutta maalausta, jonka sain sijoitetuksi tuonne saarekkeen takana olevalle seinälle. Näyttää olevan oikealla korkeudella. Abstrakti toteutus ja kirkkaan raikkaat värit sopivat odotetusti sisustustyyliimme. 
Saarekkeen Dr. Glop baarijakkarat ovat Kartellin Phillippe Starkin suunnittelemat. Niissä on hyvä istua. Katan lähes aina saarekkeelle, kun syömme kahdestaan.
Artekin Aalto-huonekalut ovat taas suosittuja. Varsinkin ruotsalaiset suosivat niitä sisustuksissaan. Suomalaisilla on se huono tapa, että oma maa on helposti mustikka eli nyrpistämme nenäämme kotimaiselle. Ruokailuryhmämme on juuri tätä Alvar Aalto-designia. Satulavyötuoleihin olen teettänyt valkoiset huput, jotka on pesty jo moneen kertaan. Nyt mietiskelen uusia huppuja. Pidän toki välillä ilman huppujakin. Vaihtelu virkistää.
Takan edessä on kaksi Aallon kolmijalkajakkaraa.  Vuosien saatossa tuolien kannet olivat kuluneet, joten maalasimme ne mustaksi ja  valkoiseksi. Taulukasa odottaa käsittelyä tai menoa varastoon.
Ja nyt on parasta lähteä ulos, aurinko paistaa.

20 kommenttia:

 1. Mikäs on oleillessa viihtyisässä kodissa, kaunista ja kaikki sopivasti paikoillaan. Tosi iso olkkari teillä! Mahtuu vieraita isompiinkin juhliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa on tosiaan. Jotenkin olemme tottuneet tilaan ja olisi aika vaikea totutella pienempään.

   Poista
 2. Iso tila on ihanaa ylellisyyttä: esineet pääsevät oikeuksiinsa kun niillä on riittävästi tilaa ympärillään. Kivoja tauluja teillä! Saarekkeen taulu tuo mieleen Ernst Mether-Borgströmin työt. Artekin huonekaluja en voi kuvitella kenenkään halveksivan, nehän ovat klassikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso tila on tosiaan mukavaa, ei ahdista. Tavaraa sopii, vaikka meillä ei sitä kovin paljon olekkaan. Tykätään asbstraktista ja väreistä. Tosiaan taulu muistuttaa E Mether-Borgströmiä. Hän käytti paljon kirkkaan keltaista ja vihreää. Ehkä noista kolmioista syntyy mielikuva hänen tauluihinsa.
   Aallon kalusteilla on tosiaan vankka suppeahko suosio, massojen kalusteita ne eivät ole.

   Poista
 3. Teillä on niin kaunista ja valoisaa:) Tuollaisen Maurerin lampun alla juon kahvia muutaman kerran viikossa lempikahvilassani;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maurerin valaisimet ovat ehkäpä ykkössuosikkejani, vaikka minulla on vain tämä yksi tällä hetkellä.

   Poista
 4. Aika monta korkealentoista tarinaa siällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarinoita on mukava lukea, kun porukalla pöydässä istutaan. Ajatuksissani on kirjoittaa myös oma runo sinne sekaan.

   Poista
 5. Jännittävä ja raikas uusi taulu! Silmääni pisti kuitenkin tuo ylimmän kuvan oikean puoleinen taulu. Kenen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lepis. Minäkin pidän juuri siitä taulusta, jota tarkoitit. Se on ollut olohuoneen seinällä jo lähes 20 vuotta.

   Poista
 6. Ihanan raikas kokonaisuus.. kaikki.. hauska lippulamppu katossa, ne värisevät tuulessa varmaan kivasti..

  siitä jatkojännäristä on nyt asiaa. Itkupilli on pyytänyt jatkoaikaa, eli antaa muiden kirjoittaa nyt ensin, jos kesätouhuilta ehtii..
  Siellä on monta mielenkiintoista kohtaa, joista voit jatkaa tarinaa, uusin henkilö on Rilla, Kiiriksen luoma persoona, ehkä sitä olisi kiva jatkaa tai sitten jotain muuta.. minäkin lomailen ja välillä käyn kotona, yritän lisätä tekstejä sitä myöten kuin tulee, katson lähinnä vain mitä tekstiä uusi jatkaa.. eli julkaisujärjestys vaihtelee ja kun ihan loppumetreille päästään täytyy koko paketti tarkistaa.. valmiin saavat kaikki kirjoittajat kopioida itselleen muistoksi.. On ollut aivan huikeeta nähdä kuinka hyvin virtuaali ystävät, erilaiset bloggarit pystyvät yhteistyöhön.. Sateinen viikonloppu tulossa, ehkä se antaa aikaa luovaan kirjoittamiseen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi.
   Kirjoitin eilen illalla jatkoa juuri Kiiriksen tarinaan. Lähetin sen juuri blogikommenttina sinulle ja julkaisin tänne.
   Mukava, kun kokoat tarinan.

   Poista
 7. Oi, kotisi avaruus viehättää, varmasti on tilaa hengittää. Tuo lamppuidea on loistava!!
  Niin mahottoman siistiäkin sinulla on. Onko taulut itsesi maalaamia? Pidän abstraktista taiteesta... nam.

  psst. Jatka ihmeessä Rillasta, hän onkin jo kyllästynyt kököttämään puun alla :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse maalannut tauluja. Tekisi kyllä mieli joskus kokeilla maalaamistakin. OLen ihaillut sinun teoksiasi, pidän niistä tosi paljon.
   Jatkoin tarinaasi ja pelastautuminen on alkanut.

   Poista
 8. Huah... en voi kuin huokaista, niin on avaruutta ja kaunista sinun kodissasi. Kun on tilaa, pysyy järjestyskin hyvänä (tai on helpompi siivota..:)
  Kuinka monta neliötä on teidän koko kodissa, kun tuo olkkari-keittiö-ruokis on jo noin iso.
  En voi valittaa omasta kodistani, mulla on kans tilaa yhdelle ihmiselle ihan riittävästi nyt, kun olen radikaalisti vähentänyt huonekaluja ynnä muuta tavaraa ja tein keväällä sen 2 huoneen tarkoitusvaihdoksen (makkari ja työhuone päikkeen).
  Mutta tuollaiseen saavutukseen kuin mitä teillä on, tarvitaan jo silmää ja sisustustaitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa on yhteensä 139 neliötä. Siihen sopivat edellisen lisäksi makuuhuone, pieni 8 neliön huone, joka on työhuone ja vähän isompi vierashuone tai ehkä eniten myös kirjasto/työhuone. Vielä sauna, kylppäri ja remontoitava vessa, eteinen halleineen.
   Mukava täällä on asustella, niinkuin kaikilla kotonaan on.

   Poista