lauantai 13. elokuuta 2011

Laatikkoleikki

Työhuoneessa olen puuhannut kaksi päivää. Ensin tyhjensin isot arkistokaapit, ns arkkitehtilaatikostot. Ne olivat hieman hankalia, syvyys  100cm. Pikkutavara tahtoi unohtua laatikon perälle ja toisekseen ne nielaisivat liikaa lattiatilaa. Massiivikoivuisille arkistolaatikoille löytyi ostaja. ja laatikot oli tyhjennettävä.
Puretulle  tavaralle oli mietittävä uudet säilytysratkaisut. Ikea, tuo kotien pulmat ratkaiseva tavaratalo, oli jo keksinyt pulmaamme ratkaisun. Liikkeessä tarvitsi vain päättää mitä ostan ja kuinka paljon. Kiersin säilytyslaatikoiden ostostaivaassa.  Onpas halpaa ja helppoa kaksi laatikkoa yhden hinnalla, ajattelin, ja kokosin litistettyjä laatikkopinoja ostoskärryyn. Tämän talon valikoima on aina kotona koottava, niin nämä laatikotkin.
Valitsin kaikkea kaksi ja luulin, että minulla on kotona yhteensä kuusi laatikkoa. Yllätys oli mieluinen, kun avasin laatikkopaketit. Jokaisessa oli kaksi, minulla olikin yhteensä 12 laatikkoa. Pikaisesti laskettuna olin melkein säästänyt puolet. Näin ajattelee blondiälykkö vaikka olenkin brunette. Olin varautunut maksamaan 37,70 euroa 6 kappaleesta ja nyt sainkin 12 laatikkoa. Jos olette pudonneet kärryiltä ei se mitään.
Seuraava vaihe oli lajitella kaikki arkistokaapeista purettu tavara mustiin kiiltäviin laatikoihin. Siinäpä sitten huomasin, että onnekseni laatikkomäärä täsmäsi hyvin tavaran määrään. Kuin vahingossa olin raahannut kotiin juuri oikean määrän. Nuo Ikean hinnat hämäävät kokeneemmankin ostajan. Minuun olisi uponnut täydellisesti kappalehintana kahden hinta.

Nyt ovat arkistokaapit uudessa kodissa ja meidän työhuoneessa kiiltelee pino mustia säilytyslaatikoita.
Voi että ne ovat kauniit ja täynnä kaikkea tarvittavaa. Vai onkohan kaikki sittenkään tarpeellista. No, mitään ei nyt pois heitetty. Aika näyttää miten tiuhaan laatikoiden kannet avataan. Etiketit on vielä kirjoittamatta. Se toteutuu jonain päivänä.  Tämä ei ole liirumia vaan laarumia.

*********
Pakinaperjantai 246.  haaste  = Liirum vai laarum ?

14 kommenttia:

 1. No eipä maksanut paljon ja ovat aika kestäviä.

  VastaaPoista
 2. Tuo tehtävä olisi minullakin edessä kun jään marraskuussa vapaalle. Täytyypä tehdä matka Ikeaan.

  VastaaPoista
 3. Sama juttu. Minulla on 1 korkea ja 1 matala ruloarkistokaappi, ja olen lopen kyllästynyt, kun vievät tilaa. No, tyhjensin ne ja nyt oli myynnissä, vaan eipä menneet kaupan, seuraavaksi laitan ne puoli-ilmaiseksi tarjolle. Kun vaan joku hakis pois.
  Ikeasta saa kaikkea kivaa työhuoneeseen.

  VastaaPoista
 4. Ikeasta tosiaankin saa kivoja laudanpätkiä, joista joku osaa koota linnunpöntön.

  Tuommoisia säilytyslaatikoita kyllä tarvitaan, vaikka eihän nuo mitään kodin kaunistuksia ole.

  Miksihän ihminen ei yksinkertaisesti heitä turhaa tavaraa pois? Aina on mielesssä, että tuotakin voisi vielä tarvita. Ja totta totisesti: heti kun olet heittänyt vuosia mukana raahatut postikortit ja kirja-arvostelut roskiin, niin viikon kuluttua ainakin jo muistat, että pirskatti kun tuli heitettyä pois ... nyt olisi tarvittu.

  VastaaPoista
 5. Ja mie kun aina luulin että tuo Ingvarin meille tarjoama tavarataivas on täynnä nimenomaan liirumia. Niin sitä oppii uutta joka päivä =)

  VastaaPoista
 6. Kivoja laatikoita. Tuollaisiin minäkin olen "laarumini" sijoittanut.

  Siistejä ja kestäviä.

  VastaaPoista
 7. Ari,
  Kestäviltä vaikuttavat.

  annekatariina,
  Laatikoihin on hyvä kätkeä tavaraa, jonka haluaa säilyttää.

  orvokki,
  Ikeassa oli paljon valinnanvaraa säilytysongelmiin. Sieltä löytyy varmasti sopivaa.

  hymyilevä eläkeläinen,
  Järjestelyvaiheessa tavara ei tunnu turhalta. Turhaksi se muuttu, jos ei pitään aikaan avaa laatikoiden kansia. Pitää testata, mitkä laatikot jäävät avaamatta, ha ryhtyä sitten toimenpiteisiin.
  Laatikot näyttävät hyvin ryhdikkäiltä ja selkeiltä, kun mitään ylimääräistä ei pilkistä hyllyiltä.

  Demetrius,
  Laarumia ovat ja vielä tarpeellisiakin. Totta on, että siellä on paljon myös liirumiakin.

  Unelma,
  Hintaansa nähden ja Ikean tuotteet tuntien nämä ovat parhaasta päästä.

  VastaaPoista
 8. Vahinko ettei meidän maassa ole laarum-kauppaa, ei ihan viitsi täältä asti rahdata vaikka mieli tekisikin.

  VastaaPoista
 9. Siistiä jälkeä:) Pidän myös noista laatikoista. Minulla on arkistoituna niihin kaikki vanhat c-kasetit, joita ei voi millään heittää pois, vielä.

  VastaaPoista
 10. Sirokko,
  Laarum-kauppa ei ole vielä levinnyt sinne Afrikan pohjoispuolelle. Lienee ajan kysymys, milloin sielläkin joka toisessa kodissa kootaan palasista huonekaluja.

  Katriina,
  Verrattomia laatikoita, niihin voi sievästi unohtaa kaikki nekin tavarat, joita ei enää koskaan tarvitse.

  VastaaPoista
 11. Peikosta ne näyttää samanlaiselta kuin entiset :) Se on ehkä vähän pahvisilmäistä :)

  VastaaPoista
 12. isopeikko,
  Saattaa olla, vanhannäköisiä jo syntyessään.

  VastaaPoista
 13. Tuollaisia minulta puuttuu. tarvitseisin kyllä.

  VastaaPoista
 14. aimarii,
  Ovat kyllä verrattomia.

  VastaaPoista