perjantai 13. toukokuuta 2011

Kaiken loppu


Evita oli kärsinyt  jo pitkään liikakiloista. Ne olivat tulleet vähitellen vuosien saatossa.  Hän tiesi, että kaikki johtui epäterveellisistä ruokatottumuksista, liian paljon makeaa ja rasvaista, liian vähän kasviksia ja kuituja.  Kun kilot lisääntyivät liikkuminen väheni ja Evita viihtyi entistä paremmin kotona. Illaksi hän varasi herkkuja, sipsejä, limskaa, suklaata, jäätelöä ja uppoutui television ääreen.  Vaakaan hän ei noussut enää ja peilistä  Evita vilkaisi lähinnä oliko tukka hyvin.

Eräänä päivänä televisiota katsellessaan Evita kuuli  kauneusleikkauksista. Niissä liikakilot poistetaan kätevästi rasvaimulla.  Hän  teki suunnitelman siitä mistä otetaan turhat rasvat pois. Ensin aloitetaan käsivarsista, sitten jatketaan vatsan seudulle ja lopuksi imaistaan reisistä kaikki liika veltto rasvakerros. Samalla kertaa voisi  kaunistaa  kasvotkin, kiristää hieman kasvolihaksia, jotta juonteet saadaan häivytettyä ja löysä heltta pois leuan alta.
Evita  varasi ajan lääkärille. Kertoi kärsivänsä ulkonäöstään ja  liikakiloista, jotka haittaavat jokapäiväistä elämää.

Kun hän luetteli lääkärille mitä  koko hapitukselle on tehtävä, puisteli lääkäri päätään.
Nämä toimenpiteet  voidaan hoitaa, mutta se vaatii aikaa parisen vuotta ja imu- ja leikkauskertoja tarvitaan 4-5.  Evitalla  ei ollut taloudellisia  mahdollisuuksia  toteuttaa hankkeita, ainakaan kotimaassa  

Niinpä Evita päättää toteuttaa  rasvaimut ja  kasvojen kohotukset kaukomailla.  Hän matkustaa kolmeksi viikoksi lomamatkalle. Operaatiot suoritetaan ja kotimatka kääreissä alkaa.  Kotona alkaa toipuminen ja paluu normaaliin elämään. Mutta se ei olekaan ihan niin yksinkertaista. Komplikaatiot ja tulehdukset  alkavat ja jatkuvat.
Kasvojen kohotus on kiristänyt kasvojen lihakset ilmeettömiksi, nauraminen näyttää irvistykseltä.  Käsivarsien leikkausarvet eivät parane.  Evita pitää niissä jatkuvasti kääreitä ja peittää käsivartensa pitkien hihojen alle. Vatsa on litteä ja ylimääräiset  rasvapoimut poissa, mutta kivut jatkuvat edelleen.  Reisiin on jäänyt isoja muhkuroita, bikiniajat ovat vain haaveissa. Tämä ei ollutkaan kauneusleikkaus, vaan Evitan elämän kauheusleikkaus.

Edelleen Evita linnoittautuu iltaisin television ääreen, turruttaa itsensä entiseen tapaansa kaikella hyvällä ja epäterveellisellä. Liikunta on olematonta. Terveys on mennyt.
Evita ottaa lohdukseen alkoholin. Se on lopullinen niitti, alamäkeä on helppo luisua  yhä alemmas ja alemmas. Usein Evita nähdään makaamassa  joen rannalla. Levähtämässä, kuten hän sanoo. Kotiin on niin pitkä matka.  Mielessä pyörivät  jo kolme askelta lopulliseen. Vain kolme askelta ja  vapauttava vesi upottaa hänet lopulliseen uneen.
************
Pakinaperjantai 233. haaste = Kauheusleikkaus


11 kommenttia:

 1. Parasta vaan pysyä luonnollisena...Hienosti kirjoitettu pakina:)

  VastaaPoista
 2. Todella hienosti kirjoitettu tarina, Kauheusleikkakkaus!
  Voi Evita parkaa, mitä menikään tekemään,olisi vaan syönyt normaalisti, eikä olisi joka päivä herkutellut suklaalla ja kaikella muullakin hyvillä.

  Nyt pelkään, mitä tapahtuukaan Evitalla tämän kaiken jälkeen,kestääköhän enää yhtään tätä oikeeta elämää, kestääkö hän enää yhtään, että lihoo,esim..?
  Näin voi käydä monellekkin, jos liikaa koittaa saada muuttua, ei kaikkea edes voi muuttaa, eikä ole takoituskaan!
  Ihminen on sitä mitä on, sitä mieltä olen näistä kauheusleikkauksista...
  Sen hyväksyn, jos on oikein jotain erikoisen häiritsevää, mikä haittaa elämää, että siinä voidaan leikkauksella sua auttaa, mutta jotain rintojen suurentamista en ymmärrä tippaakaan, enkä huulien suurentamista aineilla, enkä kaikkia niitä piikityksiä, mitkä tuovat hetkien kauneuden ja sileyden ihollesi..se kaikki on turhaa, niin todella turhaa hömpötystä..
  Kun mietin jotain kehitysmaassa asuvaa pikkulasta köyhyydessä, niin tuntuu ihan todella pahalta, että täällä laitetaan rahaa johonkin niin todella turhamaisuuteen!
  Oikein tulee paha mieli, kun ajatteleekin, mitä sillä rahalla jo saisi aikaan monessakin asiassa, mikä on huonosti jossain, ja niitä paikkoja on PALJON tässä jo meidänkin maassa, joko sitten monissa kehitysmaissa!
  Tarina oli todella hienosti kirjoitettu!
  Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Pitäisi vain oppia tulemaan toimeen itsensä kanssa sellaisena kuin on, usein helpommin sanottu kuin tehty. Melkoisia kauheusleikkauksia olen katsellut seurauksineen telkkudokumenteista,niin että todenmukaista hyvinkin. Evita-parka.

  VastaaPoista
 4. Ja pelottavinta taitaa olla ettei etukäteen tiedä tuleeko kauheampi vai kauniimpi.

  VastaaPoista
 5. Kauheusleikkaus piti otteessaan, hyvä pakina.

  VastaaPoista
 6. Yaelian,
  Se on totta, paras hyväksyä itsensä sellaisenaan kuin on, mutta tulee myös ymmärtää elämän rajallisuus ja pyrkiä elintavoillaan antamaan arvoa elämälle.

  Harakka,
  Joskus kauneusihanteet vievät täydellisesti arvostelukyvyn ja silloin turhamaisuus voittaa ja saa otteen kauheisiin tekoihin.
  Pitäisi osata tunnustaa, että elämäntavoilla vaikutetaan omaan elämään. Ei siinä kirurgien veitsiä tarvita.
  Itseäänkin pitää rakastaa ja kunnioittaa oikeassa suhteessa.

  Sirokko,
  Ihmisellä on paha tapa vertailla itseään muihin ja siinä menettää arvostuksensa omaan itseensä.

  isopeikko,
  Se onkin arpapeliä, kun lähtee parantelemaan veitsillä ja imuilla.

  kaanon,
  Kiitos. Terveellä maalaisjärjellä pysyy hyvin oikealla tiellä.

  VastaaPoista
 7. Voi kun lääkärit olisivat mieluummin laittaneet Evitan aivoihin sellaisen implantin, joka olisi saanut hänet ymmärtämään, että hän on ihan hyvä sellaisena kuin on.

  Pakinasi on osuva ja valitettavan totta joidenkin kohdalla. Järkyttävää, miten ihmisiä nykyään manipuloidaan ulkoa tulevilla ihanteilla ja mielikuvilla. Tuloksena vain rahanmenoa, masennusta ja syömishäiriöitä. Mutta jotkut kai tästäkin menosta hyötyvät.

  VastaaPoista
 8. Justus mikä juttu. Ja voisi olla ihan totta.. kunpa ihmiset ymmärtäisivät, että kaikki muutos lähtee itsestä. Eikä se vaadi lopulta edes mahdottomia, vain kohtuutta kaikessa - niin syömisessä kuin liikunnassakin..

  VastaaPoista
 9. Ina,
  Ihmettelen myös, mistä tämä turhamaisuus ja mukavuudenhalu oikein kumpuaa.
  Pitäisi olla täydellinen, kaunis, sopuhuhtainen, virheetön, mutta ei se niin mene.
  Aivoihin pitäisi todellakin jotenkin vaikuttaa, että saisi sinne jotakin liikettä.
  Rahastaahan joku aina siitä, että ihmiset eivät jaksa ajatella ja hyväksyä itseään.

  Pankin talkkari,
  Sitäpä juuri.
  Olisi aivoille töitä.

  VastaaPoista
 10. Tätä tapahtuu koko ajan. Ikuinen nuoruus ja kauneus tarjotaan meille mainoksissa jokaikinen päivä mitä selvimmin. Ellei purkista, niin sitten puukosta. Kiitos pakinasta!

  VastaaPoista
 11. Liisa,
  Se on tämän hetken tai ajan trendi, kun pitäisi näyttää ikuisesti nuorelta.

  VastaaPoista