perjantai 1. huhtikuuta 2011

Päämääränä ongelmattomuus


Tämä pitkulainen valtio sijaitsee maapallomme pohjoisosassa.  Maan pohjoisosan läpi pyyhkäisee pohjoinen napapiiri. Maa on ponnistellut  viimeisestä sodasta lähtien saavuttaakseen ongelmattomuuden tilan. Siinä se on onnistunut lähes täydellisesti. Yksi ainoa ongelma on enää saavuttamatta. Tämä maa on ongelmattomien listalla kakkonen, pyrkimyksenä on  päästä ja pysyä ykkössijalla.

Ongelmattomassa maassa omakotitalot on rakennettu pääosin vesistöjen rannoille. Talojen isoilla tonteilla  viheriöivät  puutarhat hedelmäpuineen ja luomuviljelmineen. Isoille kerrostalojen pihoille on perustettu  kasvimaat. Niiden hoitokustannukset maksetaan yhtiövastikkeessa. Jokainen ruokakunta hakee sieltä yrtit, salaatit ja juurekset. Kerhohuoneissa järjestetään ruuanlaittokursseja ja  ruokajuhlia.
Ongelmattoman maan kansalaiset ostavat vain lähi- ja luomuruokaa. Suuret ruokakauppakeskittymät ovat historiaa. Entiset ostosparatiisit ovat muuttuneet luomu- ja hyvinvointikeskuksiksi, niistä saa sekä hengen- että ruumiinravintoa.
Jäätelötehtaat ovat lopettaneet toimintansa. Ihmiset lakkasivat ostamasta lukuisin E-merkinnöin varustettua jäätelöä. Sen sijaan jokainen alkoi valmistaa jäätelönsä itse. Vähitellen luomukauppojen vallatessa tilaa hävisivät E-merkinnöin varustettujen tuotteiden valmistuslaitokset. Kodeissa tuoksuu nyt  itsetehty ruoka. Lapset ovat iloisia ja tasapainoisia. Korvatulehdukset, allergiat ja lukuisat flunssat ovat  historiaa.

Kouluissa, päiväkodeissa ja terveydenhoitoloissa syödään luomuruokaa. Ja ruokaa riittää santsattavaksikin. Sairaalat ovat muuttuneet terveydenhoitoloiksi.  Niiden pääasiallinen tehtävä on ohjata kansalaisia oikeisiin ruokailutottumuksiin. Tämä valistus on johtanut jo siihen, että  monet perinteiset sairaudet ovat hävinneet, kuten diabetes, liikalihavuus, sydäntaudit. Lääkäreille ei enää riitä potilaita. Osa lääkäreistä on ryhtynyt puutarhureiksi ja luomuviljelijöiksi ja he voivat edelleenkin vaalia elämää ja taistella kuoleman voittamiseksi.

Työtä on tarjolla kaikille sitä haluaville ja  melkein kaikki haluavat tehdä työtä. Työilmapiiri on hyvä, jokainen työntekijä tuntee olevansa tarpeellinen. Työ on mielekästä., esimiehet antavat hyvää palautetta ja  työpaikkakiusaaminen on historiaa.  Eläkeiän takarajaa ei ole määrätty, jokainen saa 60-vuotta ylitettyään tehdä töitä niin kauan kuin haluaa. Joillakin työpaikoilla on jo vietetty työntekijöiden 80-vuotisjuhlia.  Vanhukset asuvat kotonaan. He työllistävät suuren joukon  huoltajia, jotka pitävät heistä huolta, käyvät lukemassa kirjoja, lehtiä, keskustelemassa ja kokkaamassa.

Päiväkodit ovat koteja, joissa lapset leikkivät, syövät luomuruokaa, ulkoilevat ja  kuuntelevat satuja.
Kouluissa luokkakoko on pieni.  Masennuksien ja mielenterveysongelmien vähentyessä radikaalisti ovat psykologit siirtyneet opettajiksi kouluihin. Nyt on aikaa ja voimavaroja ottaa yksilöllisesti huomioon jokainen lapsi ja nuori. Koulukiusaamista ei enää tunneta. Lapset lähtevät joka aamu mielellään kouluun aivan kuin heidän vanhempansakin lähtevät työpaikoilleen.

Ongelmattomaan maahan on paljon tulijoita.  Kerjäläisiä ja muita ongelmallisia ei voida ottaa vastaan. Heidät käännytetään jo rajalta takaisin ja palautetaan rakentamaan omaan maahansa hyvinvointia.  Kuinka se on mahdollista ?  Ongelmattomassa maassa vankilat on suljettu. Ne onnettomat kansalaiset, jotka syyllistyvät  rikoksiin tuomitaan lain mukaan. Heidät  lähetetään sovittamaan rikoksensa juuri niihin maihin, joista kerjäläiset ja ongelmalliset ovat tulossa.  Näissä maissa rangaistut tekevät työtä ongelmaisten auttamiseksi ja opastavat heitä parempaan elämään.
***************
Pakinaperjantai 227. haaste = ongelmattomuus

18 kommenttia:

 1. Olet sinä verraton kynäilijä, vai pitäisikö sanoa näpyttelijä.
  Luulin jo hetken, että olemme tulleet siihen tuhatvuotiseen valtakuntaan, jossa miekat taotaan auroiksi. :-)

  VastaaPoista
 2. Käsitykseni vahvistuu, että elämässä pitää olla iloa, mutta ei sitä osaa oikein ottaa, ellei olisi myös ongelmia.

  VastaaPoista
 3. Aika mainiota.
  Ihan ongelmattomuuteen tuskin kannattaa pyrkiä.

  VastaaPoista
 4. Aivan utopistisen kuvan maalasit! Jospa oltaisiin siihen luomusuuntaan menossa. Olisi kyllä aika boikotoida kaikkia E-aineita ym.

  VastaaPoista
 5. Unelma,
  Sitähän tämä ennakoi, tuhatvuotista valtakuntaa.

  Savu,
  Kun ei ole ongelmia, on aikaa iloita.

  SusuPetal,
  Ongelmien poistuessa jää tarpeeksi aikaa kaikelle tarpeelliselle ja hyvälle.

  Sirkka,
  Kannatan myös luomua, pikkukauppoja, koriruokaa, aikaa perheelle, tasapainoa elämään, toisten huomioimista.....
  Kun on ongelmia, tyytymättömyyttä ja masennusta, valuu aika siihen.

  VastaaPoista
 6. Hymyilevä eläkeläinen1. huhtikuuta 2011 klo 22.12

  Pienet ongelmat piristävät!

  VastaaPoista
 7. Vihreimmät ja onnellisimmat olikin jo listattu, ongelmattomimpia ei kai ennen tätä :D Minkähänlainen oikein oli se ykkössijalla oleva... Osattaiskohan tuota enää edes arvostaa, kun kaikki olis niin hyvin.

  VastaaPoista
 8. Hymyilevä eläkeläinen,
  Jäihän niitä ongelmia, tässä ratkottiin ruoka- ja terveysongelmia, niitä isoja. Ehkäpä pienet ovat jäljellä piristämässä.

  Sirokko,
  Ruoka- ja terveysongelmat tulikin ratkottua samalla kertaa. Olet mitä syöt, siitä se lähti.
  Muut ongelmat ovat sitten oma kategoriansa tai oma pakinansa.
  ''''''''''''''''''''''''''''''''

  Jotenkin olin yllättäen huomaavinani, että ongelmia oikein halutaan olevan. Siitäkö se elämän suola ja onnellisuus syntyykin. Sairastuminen koetaan haastavaksi probleemaksi.

  Tätä aihetta olisi kiva mietiskellä ja tutkia vaikkapa tavalla ....
  "Onnellinen ongelmallinen elämä"

  VastaaPoista
 9. Maailman ja Suomen etenkin pitäisi olla ongelmaton. Mehän teemme työtä, jonka teho, siis meidän tuottavuutemme kasvaa joka vuosi 4 %, siis keskimäärin. Jokaisen siis pitäisi tuntea olonsa vuosi vuodelta paremmaksi.
  Kirjoittamallahan sitten pureudutaan ongelmaan, jos näin ei käykään. Hyvin kirjoitettu Sinulta, maailman pitäisi olla tällainen ongelmaton "IhmisKoti". Vaan, jos ei ole niin missä vika? Onko OngelmienMeri vettä, jos siihen tekee ongelmattoman kuopan, niin se kohta taas täyttyy ongelmilla..

  VastaaPoista
 10. Kyllä hienon kirjoitit taas, sulla on kyllä kynä hallussa!
  Ja kun noin terveellisesti söisikin kaikki, niin varmasti moni voisi paremmin!

  VastaaPoista
 11. Olikos se suunnilleen tuollaista silloin ennen vanhaan kun oli nälänhätä ja kaikki? Ennen kaikki ruoka oli luomua ja läheltä, mutta kaikille ei riittänyt, taiditkin olivat erilaisia kuin nyt. Luulee peikko.

  VastaaPoista
 12. Heikki Lappalainen,
  Terveyden ja hyvinvoinnin vaaliminen on yksilön kannalta tärkeää. Nyt tämä vaaliminen on mennyt hieman hakoteille, kulutustottumuksiin vaikuttavat aivan muut tahot kuin kuluttaja itse.
  Hyvinvointi muuttuukin pahoinvoinniksi, siitähän löytyy esimerkkejä yllin kyllin. Olisi aika havahtua näkemään mitä tapahtuu ympärillä.

  Harakka,
  Terveissä ruokailutottumuksissa on hyvinvoinnin perusta.

  isopeikko,
  Ironialla ja huumorilla kärjistettyä tekstiä on joskus vaikea hahmottaa. Emmehän halua kulkea tätä polkua takaisin päin vaan eteen päin.

  VastaaPoista
 13. Tuollaista olikin ennen!

  Tuohon suuntaan on itsekin menossa. Jos ei nyt aivan luomuilua. Valmiseineksiä meillä on aina vältelty, kun kertakaikkiaan maistuvat pahoilta. Kuitenkaan työssäkäydessä ei oikein jaksaisi eikä viitsisi ruuantekoon . Nykyään itselläni on mahdollisuus hakea eräästä kauppaliikkeestä heidän oman keittiönsä valmistamaa ruokaa; keittoja, laatikoita ja salaatteja. Hyvää ja edullista ruokaa! Ja viimeaikoina löysin taas takaisin ammattioppilaitoksen myymälään.

  Ruuanlaitissakin,sen terveydellisyydessä ja herkullisuudessa on paljolti kysymys viitseliäisyydestä tai laiskuudesta. Halutaan ehkä vain mahdollisimman äkkiä saada nälkä sammumaan riittävän mukavan makuisella mössöllä. Tähän tulee itsekin silloin tällöin langettua. ;)

  OI, tuo luonnonniitty! Tuollaisesta haaveilen.

  VastaaPoista
 14. Rita,
  Kyllä nyt puhutaan ruuan merkityksestä terveydelle paljon.
  Luomu- ja lähiruoka ovat puheenaiheina niin poliitikoilla kuin ruoka-alan ammattilaisilla eli kokeillakin.
  Marketeissa on pienet luomuhyllytkin, että jotain luomua voi mukaansakin ostaa.

  Sinulla on hyvät reitit ostaa valmista ruokaa, ne kannattaa hyödyntää. Työpäivän jälkeen saa nopeasti pötyä pöytään.

  Ensi kesänä täytyy taas bongailla noita kukkaniittyjä, olen tosiaan hullaantunut niihin. Hyviä kesäretkipaikkoja, eväät mukaan ja kukkaniitylle tai sen ojanpientareelle.

  VastaaPoista
 15. Oi, pakinasi osuu juuri hetkeen, jolloin olen lopullisesti sisäistänyt luomuruuan. Aion valmistaa ruokamme, niin paljon kuin mahdollista, luomuperuselintarvikkeista itse.

  Kalat kalastamalla kotijärvellä, vihannekset kasvattamalla saaressa, leipä leipomalla luomujauhoista jne. Siinä lähitavoitteet. Ja jäätelönkin voi loihtia lisäaineettomiksi kun sen itse valmistaa.

  Pakinassasi on monen monta totuudensiementä. Suomella on mahdollisuuksia hyvinvontivaltioksi monella tapaa. Vanhaan ei tarvitse palata mutta vanhasta hyvästä on paljon opittavaa tähän päivään tulevaisuuteen. Terveydeksemme! Onneksemme!

  VastaaPoista
 16. Lastu,
  Kiitos kommentistasi.
  Olemme täysin samalla aaltopituudella. Vanhaan ei ole paluuta, mutta vanhasta saadaan oppia uuden alulle.
  Ruoka on hyvinvointimme perusta nyt ja tulevaisuudessa. Eikä se ole enää tätä ruokaa jota me nyt syömme. On muutoksen aika.

  VastaaPoista
 17. Meinasin jo innostua mutta sitten luin tekstin päivämäärän ja lähdin juomaan kuravettä.

  VastaaPoista
 18. Demetrius,
  Ei aivan aprillia, totta toinen puoli. Sattui vain olemaan tuo päivä.

  VastaaPoista