keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Uudenvuoden lupaus

Viisi vuotta sitten annoin uudenvuoden lupauksen. Järjestän kaikki valokuvat albumeihin. Sama lupaus toistui seuraavana vuonna, mutta vuodet kuluivat eikä tapahtunut mitään. Kunnes eilen sain innostuksen puuskan ja aloitin urakan. Tänään minulla on viisi albumia täynnä matkakuvia. Järjestin kuvat vuosijärjestykseen. Oli mukava muistella samalla. Näytän nyt muutamia kuvia . Kyseessä on lomamatka Italian Gardajärvelle.  Kuvassa avautuu Gardan kaupunki Garda-järven rannalla.  Kaksi viikkoisen matkan aikana retkeilimme Pohjois-Italiassa. Kävimme Veronassa, Milanossa ja Itävallassa. 
Garda-järvi on  kirkasvetinen Alppien kainalossa oleva järvi. Muistan, että sen vesi oli kylmää. Ukkonen pauhasi yhtenä päivänä. Järvellä oli surffaajia ja vesiliitäjiä. Teimme pienen laivaretken ja ihailimme kauniita näkymiä. Voisin uusia tuon matkan. Siellä oli niin kaunista.
 Maantienäkymät olivat vehmaita, niitä ihailimme autoretkillä. Nyt ollaan matkalla Veronaan.
Verona oli ja on kaunis vanha kaupunki. Se on kuuluisa Romeo ja Julia-tarinasta ja tietysti oopperajuhlistaan. Historiaa ja kauniita rakennuksia tästä kaupungista löytyy.
 Tässä on se kuuluisa parveke, jolta Julia kuunteli rakkaansa Romeon serenadia.
 Veronan läpi virtaa Adige-joki, sen kuohujen yli kulkee vanha tiilisilta.
Milano on vilkas historiallinen kaupunki, joka tänä päivänä on yksi muodin ja designin keskuspaikka . Pitihän meidän nousta kuuluisan Milanon Tuomiokirkon, Duomon, katolle saakka ja sen käynnin muistan aina. Minulla on voimakas korkeanpaikan kammo ja katolla liikkuminen oli iso koettelemus. Selvisin ehjänä alas kaikesta huolimatta, mutta toista kertaa en enää sinne mene. Kuvassa ollaan katolla, kuljetaan keskiharjaa pitkin. Kuvassa kaikki näyttää hyvin turvalliselta, mutta paikan päällä se ei sitä minulle ollut.
Parasta on seuraavalla kerralla ihailla tätä kaunista goottilaista kirkkoa vain maasta käsin.

Kuuluisa katettu ostoskeskus Galleria Vittorio Emanuele II  Milanossa  lienee niitä ensimmäisiä katettuja keskuksia. Oopperatalo  La Scalassa emme ehtineet käydä. Se olisi varmaan elämys, mutta saa nähdä palaanko enää Milanoon.
Nyt en rasita  enää kuvakasoilla teitä, materiaalia riittäisi kyllä pitkäksi aikaa. Tämä oli vain yhden matkan pintaraapaisu.

18 kommenttia:

 1. Ooh, mukava matka menneeseen! Ja minkä ison homman olet saanut aikaiseksi. Minulla odottaa tuolla vielä laatikollinen paperikuvia tuota samaista inspistä. Ehkä joskus. Sitä ennen Italiaan kuitenkin pitäisi päästä :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä sinä! Jotenkin valokuva-albumien tekeminen menetti hohtonsa kuvien muututtua digimuotoon. Minullakin jäi paljon kuvia odottamaan albumiin laittoa. Sekin on harmi, ettei enää tule teetettyä kuvia. Eihän sitä tiedä, vaikka ulkoinen kovalevykin kaatuu joku päivä.

  Sattumalta on tuttuja paikkoja minullekin. Pohjois-Italia on ihanaa seutua!

  VastaaPoista
 3. Tuo homma on minullakin tehtävälistalla. Kaiken lisäksi en ole pariin vuoteen ehtinyt tehdä digikuvista paperiversioita. En usko niiden säilyvyyteen digitaalisina.

  Mutta ovat nuo paperikuvista skannatut matkakuvat nostalgisia!

  VastaaPoista
 4. Näyttää olevan sama ongelma vähän kaikilla, paperikuvat odottavat albumeitaan tai digikuvat paperille pääsyä. Ehkä pitäisi digitoida vanhat paperikuvatkin ennen kuin värit lopullisesti katoavat..jotkut näyttävät olleen huonompia laadultaan kuin toiset.
  Bravo sinulle joka pääsit käsiksi asiaan!

  VastaaPoista
 5. lepis,
  Yllättävän mukavaa hommaa, jota olin siirrellyt. Oli mukava kulkea taas noissa paikoissa samalla kun järjestelin.

  Katriina,
  On niin hyvä mieli, kun sain jo suuren osan tehtyä. Tekstit pitää vielä laatia.
  Sitten on nuo digit, niitä pitäisi aloittaa myös ulkoiselle levyille ja myös albumeihin.

  Ilona,
  Minullakin on digit vielä sikin sokin. Ne pitäisi kasata hyvään järjestykseen ja laatia kuvatekstit. Siinä on hommaa.

  Sirokko,
  Taskupokkarilla otettujen kuvien laatu ei ole kummoinen ja huomasin jo varjoja ja muita tuhoja kuvissa.

  Mutta muistot ovat kirkkaita.

  isopeikko,
  Arvaa vaan kuinka mahdottomasti.

  VastaaPoista
 6. Mukavia matkamuistoja.Minulla on kaikki kuvat sekaisin eri albumeissa,pitäisi järjestää ne jotenkuten.Ja viimeisten vuoden kuvat onkin sitten vain digimuodossa...

  VastaaPoista
 7. Tuota en ole enää luvannut vuosiin, toteuttamatta jäisi kuitenkin.
  Kummallista miten vaikea kuvia on saada albumiin, kun kaikki paperit, laskut ja kuitit siirtyvät kuitenkin suht vaivattomasti kansioihinsa.
  Ehkä niiden äärelle ei pysähdy samalla tavalla muistelemaan, eikä niitä kyllä tarvitse kummemmin sommitellakaan paikoilleen.

  VastaaPoista
 8. Hyvä sinä! Mukavampi on kuvia kansioistaan selailla kuin irtopainoksina laatikosta. Sama pätee digikuviinkin.
  Itse otin eilen kopiot kaikista digikuvista ulkoiselle levylle.
  Matkakuvien kanssa käy usein niin, että jää samalla haaveilemaan. Kävikö snulle?

  VastaaPoista
 9. Matkoilla tulee niin paljon paikan päällä elämyksiä että on suuri ilo astua kuvien kautta niihin myöhemmin uudestaan jolloin näkee sellaistakin, mitä ei viriketulvasa silloin. Onneksi tunnelmat ja näkymät voi palauttaa, kun käy tuumasta toimeen ja järjestää kuvat.

  Annat inspiroivan esimerkin.

  Paperikuvien aikana liimasin valokuvat ahkerasti albumeihin, digikuvia en ole juurikaan "ehtinyt" teetättää paperisiksi. Jokos nyt...?

  VastaaPoista
 10. Minä olen laittanut kaikki kuvat kyllä säntillisesti albumeihin, mutta nykydigiaikana pitäisi osata valita mitkä kuvat teettää, mitkä hävittää, ja milloin kuvapalvelulla on alennusmyynti. Tehtävä tuntuu usein ylivoimaiselta ja nytkin on tilattavia rästissä.

  Ihanan vehmaat maisemat maaseudulla! Olisipa mukavaa päästä nyt näkemään vihreitä kasveja. No, kohta se on kesä täälläkin :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat ja lämpimät maisemat! Meikäläisellä on kaikki paperikuvat sekaisin ja niin saavat olla. ;)

  VastaaPoista
 12. Moikka Arleena,

  minäkin olen luvannut itselleni monta monituista kertaa tuon valokuvien järjetelyn, viimeksi silloin kun olin n.18 vuotta raskaana. Enää en ole aikoihin muistanut että paperisia valokuvia onkaan, kunnes löysin niitä monta laatikollista makkarin rempan yhteydessä..huh..siinä olis kyllä aikamoinen työmaa..;)
  Mut hei, mekin ollaan oltu Gardalla, muutama vuosi sitten prätkäilemässä kavereiden kanssa. Ihana paikka.

  Mukavaa viikonloppua sinulle Arleena. Pst...madekeitto ON hyvää.

  VastaaPoista
 13. Valokuvien järjestäminen on ikuisuus projektti, ainakin jos on vähänkään enemmän kuvannut. Hienot matkakuvat toit nähtäväksemme, miltei kuin itse olisi päässyt tuolla käymään.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 14. Yaelian,
  Minulla riittää vielä ns perhekuvissa järjestämistä.
  Vuodesta 2003 lähtien meillä on digikuvat, nekin pitää järjestää.

  Mk,
  Mikään pikku-urakka ei vuosien kuvalajittelu ole. Tekstitkin pitäisi saada. Mutta olen aloittanut, en kai lopeta ennenkuin on valmista.

  aimarii,
  Arvaa vain miten muistelin matkoja. Kuvat palauttavat niin hyvin kaiken mieliin.
  Digikuvissa onkin sitten toinen homma, niille en vilä ole tehnyt mitään.

  Lastu,
  Se on totta kuvat palauttavat hetket mieliin.
  Digikuvat ovat minullakin sikin sokin, tosin päiväjärjestyksessä.

  Niin ja pitää vielä ne valikoidut digikuvista tallentaa paperisiksi.

  miolann,
  Digikuvia tulee otettua niin tuhottomasti, että lajittelussa on työtä ellei ole ollut kaukaa viisas ja jo käsittelyvaiheessa poistanut ns huonot kuvat. Jonkin verran olen sitä tehnytkin.
  Homma jatkuu.

  raija,
  En minäkään tiedä kuka näitä paperikuvia vuosien varrella ihastelee, mutta järjsestyksessä ne on helpompi säilyttää.

  Tuija,
  Ei mikään pikku homma järjestellä kuvat, mutta kun on ukkonen, sataa kaatamalla tai ulkona on kova pakkanen, silloin voi hyödyntää päivän valokuvilla.
  Garda-järven seutu on kaunista paikkaa.
  Ja madekeitto9 on hyvää, samaa mieltä.

  Teuvo Vehkalahti,
  Kuvien laatu ei kummoinen ole, mutta tunnelma välittyy. Piti vielä retusoida joitakin kohtia ja kuvissa näkyi myös ajan hammas.

  Kiitos, että kävit.

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia! Garda-järvi on hurjan kaunis paikka missä riittää lomailijalle loputtomasti tekemistä.
  Olen nähnyt Verdin La Traviatan Veronan arenalla ja se oli niin hieno elämys että sitä tunnelmaa ei varmasti unohda koskaan.

  VastaaPoista
 16. Kaisa,
  Ihana muisto sinulla Veronasta. Me vain kiertelimme ja ihailimme.

  VastaaPoista
 17. Ihania matkakuvia. Minulla on ollut blogitauko. Kävimme lapsenlapsien kanssa Turussa kylpylälomalla. Lapset nauttivat ja mamma väsyi. :-)
  Nyt on paljon lukemattomia blogipostauksia edessä.

  VastaaPoista