torstai 20. elokuuta 2009

Elokuun 20. päivä

Tämä torstaipäivä alkoi hyvin tavanomaisesti. Näpsäytin makuuhuoneen teeveen auki. Halusin heti aamutuimaan tietää mitä maailmalla on tapahtunut. Eilen kuuntelin ihmeissäni, kun MM-kisojen naisten 800 metrin juoksun ylivoimaisen voittajan naiseus asetettiin kyseenalaiseksi.
Hämmästelin selostajan toteamusta, että saavutettu voitto ratkeaa, kun juoksijan naiseus on varmistettu. Uskomatonta. En ole seurannut MM-kisoja, mutta tämä lausuma kimposi korviini.

Nyt pysähdyin kuuntelemaan, kisalääkärit antoivat nuhteita kisojen johdolle, että julkisuuteen on saatettu tällainen epäily ennen tutkimuksia. Voin kuvitella, miltä 18-vuotiaasta tuntuu, kun joutuu median myllyyn. Varsinkin jos aihetta ei ole. Kai kuulemme tutkimuksen tulokset, koska meille on jo kerrottu epäilys.

Aamu jäi lyhyeksi, minulla oli edessä työpäivä. Se sujui mukavasti työn touhussa. Kävin ostamassa kukkia läheisestä kukkakaupasta työmaalleni piristykseksi, muutoin ahersin vanhaan tuttuun tapaani.
Mietiskelin illan ruokaa ja soitin miehelleni kauppalistan. HK-sininenlenkki, kesäkurpitsa ja Bulgarian jogurttia. Juuri äsken tein uunimakkaraa salaatissa. Siitä lähemmin Kotona-blogissa.

Ikävät uutiset jatkuvat Stora Enso irtisanoo väkeä ja sulkee tehtaita. Syyt ovat tehtaanportin ulkopuolella. paperin vähenevä kysyntä, alhaiset maailmamarkkinahinnat, puun, energian ja kuljetuksien korkeat hinnat. Ja VR irtisanoo 1200 työntekijää. Synkältä näyttää edelleen.

Juon kahvia tätä kirjoittaessani. Kohta surffaan ihailemaan sateenkaaria muiden blogeihin. Onhan Runo- ja Valokuvatorstain haasteena sateenkaari. Kuvaa minulla ei ole, mutta katsotaan saanko kehiteltyä jotain. Aarre odottaa sateenkaaren päässä, kuten uskomus kuuluu. Onkohan se niin - katsotaan.

10 kommenttia:

 1. Todella ikäviä uutisia nuo irtosanomisuutiset ovat, surettaa jo työntekijöiden puolesta. Joku tehtaanjohtaja sanoi raadollisesti, että tehtaan ainoa tehtävä on tuottaa rahaa omistajille ja piste - ellei se tuota rahaa sitä ei kannata pyörittää. Vaikuttaa niin selvältä ja yksinkertaiselta, mutta sitähän se ei ole. Varsinkin paperi vaikuttaa myös meidän talouteemme, sellupuusta on maksettu ja hakkuut on voitu tehdä helpommin - sahatavaran hinta tulee nousemaan...

  Minua kyllä ensin nauratti tuo sukupuolen tutkiminen, ei tulleet tunteet mieleen. Vaan näin juoksijan ja hän oli hyvin poikamainen jopa kävelytyyliltään - mutta niinhän nuori nainen voi olla.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan sateenkaaripostaustasi:)

  VastaaPoista
 2. Voi Arleena, aamukahvissakaan ei näy sateenkaarta, jos käy uutisia seuraamaan. Lama on luultavasti maailmanlaajuinen. Korkea elintaso ei tuo turvallisuutta.
  Hyvin ikävää, että sanomahamsterit ja lehtipeikot heittävät nuoren urheilijan ihmisten hampaisiin.
  Mutta sinä, sinä panet kukkakimpun jokaisen tylsän uutisen väliin, ja siinä jo näkyy sateenkaaresi.

  VastaaPoista
 3. Kaikista irtisanomisista ei edes kerrota missään... ihmiset vain vaipuvat hiljaa omaan olemattomuuteensa.

  VastaaPoista
 4. inkivääri,
  Minä tulkitsen, että puunjalostusteollisuus antaa yhteiskuntaamme hyvinvointia, työtä ja toimeentuloa. Sieltä tuleva raha kiertää kulutukseen ja poikii taas uusia työpaikkoja.
  Voittoa tuottamaton yritys on mahdottomuus markkinataloudessa, jossa elämme.
  Omistajat eli rahansa yritykseen sijoittaneet eivät siellä rahojansa makuuta ellei osinkoa voitaidi jakaa. Mutta suurin hyöty tulee työtätekeville plkan ja työpaikan muodossa.
  Nyt menetetään paljon työpaikkoja ja sen heijastumat ovat pitemmällä kuin vain työntekijöiden pussissa.

  Mielenkiinnolla seuraan mitä juoksijanaisen testitulokset paljastavat.

  Etsin vielä kuumeisesti sateenkaarta.

  utukka,
  Siellä eletään samoissa lamatunnelmissa kuin täälläkin, mietitään milloinka tämä muuttuu. Nyt povattiin meille vuotta 2011.
  Jännää, että näitäkin ennustetaan vuoden tarkkuudella.

  Ajattelin kaunistaa päiväraporttiani kukin. Lukijoita ajattelin, olisi hieman mukavampaa välillä uittaa ajatuksia kukkakuvissa.

  Niin olisko se sateenkaari siellä.

  isopeikko,
  Niin varmaan menee pienimpien työnantajien kohdalla. Muutamat tai kymmenet työpaikkojen menetykset eivät ylitä uutiskynnystä.

  VastaaPoista
 5. Huolestuttavia uutisia saamme päivittäin lukea. Valitsemamme edustajat Arkadianmäellä vaan meuhkaavat vaalirahoituksista. Nyt odottaisi jo käytännön toimiakin.

  VastaaPoista
 6. Unelma,
  Luulisin, että päättäjät kuten muutkin, olemme aika voimattomia maailmalaajuisen kysynnä heiketessä edelleen ja viennin tyrehtyessä täällä meidän pikkuisessa maassamme.

  VastaaPoista
 7. Kurjalta kuulostat nuo irtisanomisuutiset;vaikka maailmalla on jo julistettu laman lientyvät,niin ei se taida sittenkään ihan niin olla.

  Näin uutisista siitä juoksijasta;oli kyllä kovasti pojan näköinen....

  VastaaPoista
 8. Päivääsi on mahtunut monenlaisia mietteitä, vakavia ja myös niitä mistä elämänilo lähtee: kauniista kukasta, estetiikasta, hyvästä ruuasta, yhdessä olosta ja työpäivästä, missä on mieli.

  Kuopuksemme, cp-vammainen matemaatikkomme, on tällä hetkellä työtön kuten moni muu nuori (ja vanha). Jotenkin riipaisee kun tietää miten paljon hän ja moni muu on uurastanut saadakseen tutkintonsa valmiiksi. Nuorisotyöttämyydellä on hintansa. Toivotaan parasta, kaikille.

  VastaaPoista
 9. Kyllä noi niin monet irtisanomiset nykyään alkaa jo huolestuttamaan, ja saa mielen matalaksi ja turvattomaksikin.
  Moni on ottanut asuntolainaa, ja nyt ei ole enää työpaikkaa.
  No, on tyttö varmaan loukkaantunut tollasesta, jos näin on.
  Itse en pahemmin ole seurannut urheilua, että tämä on jäänyt näkemättä multa.
  Nyt sitten sateenkaarihakuun!

  VastaaPoista
 10. Yaelian,
  Synkältä näyttää, mutta ei heitetä toivoa.

  Lastu,
  Nuorisotyöttömyys tässä pahinta onkin. Nuorille, joilla on elämä edessä pitäisi ehdottomasti osoittaa työtä. Vain työ opettaa työnteon ja antaa pohjan elämälle.

  Harakka,
  Toivoa on edessäpäin alkaa taas parempi aika, onneksi korot ovat nyt alhaalla.

  VastaaPoista