keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kitschiä - onko vai ei

Joskus vuosia sitten ihastelimme Italian Venetsiaa. Matka oli antoisa ja ikimuistoinen. Jotta muistaisin matkan aina ja ikuisesti, päätin ostaa Venetsiasta italialaista veistostaidetta. En tosin luullut, että tämä Davidin pää olisi itsensä Michel Angelon veistämä. Mutta selvä yhdennäköisyys tässä Davidin päässä on Michel Angelon Davidiin. Todisteena on kuvassa Suuri taidehistoria-kirjan aukeama.

Pienoispatsaan jalusta on aitoa italialaista marmoria, pään massasta ei ole tietoa. Ehkä se on marmoria, mutta luulen sen olevan jotain pehmeää kiveä.
Pitkään Davidin pää lojui komeroiden kätköissä. Pää oli irronnut jalustan liimauksestaan, kun jokin aika sitten nostin sen vitriiniin. Halusin palauttaa muistoja mieleeni.

Tämä on aitoa kitschiä. Lastu esitti haasteen. Kerro mitä kitschiä kodistasi löytyy. Tässä vastaukseni. Heitän haasteen sinulle.. Kerro mikä on aitoa kitschiä kodissasi.

13 kommenttia:

 1. Hyvä kun David on päässyt komeron kätköistä vitriiniin. Kyllä patsaallasi on muistoarvoa, joka nostaa sen omaan luokkaansa.
  Me annoimme Venetsiassa maalata miehen profiilin. Tarkkailin kauan, kunnes löysin taiteilijan, joka teki todella hyvän. Ei mitään suuripäistä pelleilyä vaan taitavan profiilin. Kehyksissä on vieläkin makuuhuoneessa.

  VastaaPoista
 2. Minustakin matkamuistoilla on arvoa. Se on muistoista lähtevää osittain jotain kaipuuta jonnekin. Sanoin sitä ei voi selittää, mutta esineellä on ihmeellinen voima nostaa ne muistot esille.

  Katutaiteilat ovat yllättävän taitavia ja juuri muotokuvamaalauksissaan.

  Henkilökohtainen maalaus on muistona myös hieno.

  VastaaPoista
 3. Minä ostan yleensä matkoilta jääkaappimagneetteja, ne ovat pieniä ja mahtuvat hyvin laukkuun. Olen todella huono ostamaan ylipäänsä mitään, eikä matkoilla olo tee poikkeusta -sinne jäävät kauppoihin ja basaareihin kengät, vaatteet, korut ja laukut.

  VastaaPoista
 4. SusuPetal,
  Minä en myöskään kiertele vaate- ja kenkäkaupoissa lomamatkoilla. Jos sattuu nyt aivan kohdalle jotain hyvää saatan ostaa.

  Kerään kiviä tai oksia. Yritän sitten kasvattaa oksien kukka/käpy-siemenistä kotona jotain. En ole vielä onnistunut saamaan satoa.
  Mutta kivet ovat ns ikuisia.

  VastaaPoista
 5. No eihän tuo nyt mitään kitchiä ole! Minusta ainakaan. Se on kaunis ja sitä voi vaikka piirtää.

  VastaaPoista
 6. Kuinka tuollainen kaunis esine on joutanut komeron kätköihin?
  Näet sen taas muuttunein silmin.
  Ei ole mielstäni arvotonta kitschiä lainkaan.

  VastaaPoista
 7. lepis,
  Kyllä se vaikuttaa aidolta.
  Ja muotissa valettuna virheettömältä.


  aimarii,
  Matkamuistot ovat itselle arvokkaita muistojen lähteitä.

  VastaaPoista
 8. Niin kuin pikkulapsilla ovat uninallensa viemässä höyhensaarille, niin me aikuisetkin tarvitsemme esineemme unelmien matkoillemme, joihin on kätkettynä hyviä muistoja, iloa. Ja aina kun muistojen esinettä katselemme, saamme kokemamme hyvät elämykset päivitetyksi. Ihmeellisiä ovat esineiden mystiset energianlähteet.Ne toimivat!

  Kiitos kun otit haasteen vastaan. Ja nyt Davidin pää on vitriinissä! Miten kiva kuulla.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis kuva.
  Kitsch tuo mieleen mauttoman, mutta tuossa Davidin päässä ei ole mitään mautonta,kaunis jäljitelmä.
  Ja kitschiä tai ei, sinä kyllä saisit näyttämään minkä tahansa rihkamankin hyvältä oikeanlaisessa ympäristössä, kunhan vain otat esiin, sinulla on sellainen fabulous talent (onnittelut jälkikäteen ansaituista pysteistä).

  VastaaPoista
 10. Kitschi kuulostaa niin hianolta, että siitä vallan häkeltyy. Pääkin on hiano.

  VastaaPoista
 11. Lastu,
  Muistoille pitää antaa joskus jotain virikettä. Kyllä ne sitten pursuavat esiin.

  Sirokko,
  Kiitos kauniista sanoistasi, olen aivan otettu. Röyhistin hieman rintaani ja ajattelin, osaanko ja - onko minulla fabulous talent.

  Bullukat, kiitoksia sanoistasi

  Isopeikko,
  David oli kaunis nuori mies, jolla oli kihara tukka.
  Ja se pää on ihan Davidin näköinen.

  VastaaPoista