sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Missä, mitä ja miljonääriunelmia

Ruusutapetin Nanna pyysi vastauksia seuraaviin kysymyksiin. Vastailen nyt suuripiirteisen tarkasti viiteen kysymykseen.

1. Missä olit 10 vuotta sitten
Olin silloin pienehkössä suomalaisessa rannikkokaupungissa. Silloinkin kukkivat lobeliat ruukuissa valkoisina ja sinisinä. Tälle kesälle ostin terassille valkoisia lobelioita, mutta kas kummaa sinisiä kukkiahan niistä pukkaa.


2. Viisi asiaa tehtävälistallasi
Suunnittelen viikon ruokalistan ja samalla kauppalistan ruokakauppaan.
Käyn ostamassa kesäkengät, jotka ovat kantapäältä auki, mutta remmi kiertää kantapään taakse. Tunnustan, jalat ovat heikkouteni, kuljen niin kiiruhusti, että yksinkertaisesti pelkät lipokkaat eivät pysy jalassa.
Hankin ensi viikonlopun juhliin uudistusta asuun, eli uuden yläosan pellavahousuille.
Kesäkauden ensimmäinen terassiolut nautitaan mieheni kanssa, siis kaupungilla ei omalla terassilla, olen sen jo luvannut.
Nyt kuulostaa siltä kuin kotona ei olisi enää mitään tekemistä. Kotitöitä, vaatehuoltoa, siivousta, ei kuitenkaan mitään kovaa puurtamista.
Tänään kepitin Päivänsinet, bambukepit sopivat kyvin tarkoitukseen. Jatkoin kepit parimetrisiksi. Päivänsinet kasvavat kiihtyvällä vauhdilla, voivat saavuttaa jopa kolmen metrin mitat. Se homma on tehty jo.

3. Suosikkivälipalojasi
Kunto-näkkivoileipä, Linkosuon pieni ruiskiekkoleipä, jossa päällä esimerkiksi Savupoikien herkkulenkkiä, salaatit laidasta laitaan, hedelmät, kevytviili, minttulakut.

Tänään söimme "ulkona" kesäruokaa, kesän salaattiin toivat mansikat, broilerinfileen seuraksi sopivat hyvin balsamicosiirappikastike ja vuohenjuusto. Tämän jälkeen ei heti kaipaa välipalaruokaa.

4. Mitä tekisin, jos olisin miljonääri
Sijoittaisin ne miljoonat tuottoisan varmalla tavalla. En kaikkia kuitenkaan. Ostaisin kesähuvilan, sisustaisin sen, uusisin kotini sisustuksen, matkustaisin ympäri maailmaa, uusisin vaatevarastoni ja sijoittaisin köyhien ja nälkää näkevien auttamiseen.
Kuvassa huvila Italiasta, joka vastaa ympäristöineen aika tarkasti unelmaani. Miljonäärinä tämän hankkiminen omaksi olisi mahdollista. Voisin omistaa sen huvilan juuri Italiasta.


5. Paikat, joissa olen asunut
Lapsuuteni kodissa ja enolassa keskisellä Pohjanmaalla, rannikkokaupungeissa ja sieltä vinosti etelään Espooseen ja Vantaalle, taas vinosti keskikokoiseen rannikkokaupunkiin, josta taas suoraan alas lounaiseen rannikkokaupunkiin. Sanoisin asuneeni maantieteellisesti kultaisessa kolmiossa.
Lapsuuskodissani oli iso mansikkamaa, josta saimme syödä mansikoita yllin kyllin. Niitä muistelin, kun tänään nautittiin mansikoita jäätelön ja vaniljakerman kera.

Joka haluaa vastata näihin kysymyksiin, niin siitä vaan tunnustamaan oman elämän etappeja, arjen askareita ja unelmia.

5 kommenttia:

 1. Olipas mukava lukea sinusta! Minä ostaisin samoin kodin Italiasta ja Umbrian ympäristöstä. Ihanaa seutua!

  VastaaPoista
 2. Tykkaan naista kyselyista :) Mina asuisin mieluiten Karibialla turkoosin meren rannalla :)

  VastaaPoista
 3. Voisin muuttaa tuohon "mökkiin" ihan heti! Kuinka multa on mennyt tämä postaus ohi? Luen tietääkseni sanomat aina, höh. Kiitos vastauksista. :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa vaan kaikki Medicien naapuriin, joka ihan oikeasti on Umbria eikä suinkaan Marche. Tervetuloa sinnekin, jossa minulla on jo koti ollut yli 23 vuotta.
  T. Ritviecav

  VastaaPoista