keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Miljonääriksi bloggaamalla


Kannuvalimon T-P Henell kirjoitti blogissaan kuinka liiallinen bloggaaminen oli aiheuttanut USA:ssa kahden ihmisen kuoleman. Koska tämä bloggaaminen on hauskan rentouttava harrastus ainakin minulla, ylirasittumista ei suinkaan pääse syntymään. Päinvastoin bloggaus rentouttaa.

Mutta yllämainittu blogi johti minut aivan toiseen blogi-ilmiöön, joka kuulosti uskomattomalta.
Kaikki tämä on tapahtunut jopa meitä niin lähellä kuin naapurissamme Ruotsissa. Blogimiljonäärit ovat syntyneet blogien mainoksien ansiosta. Top-ten listat kertovat rahojen kilahdusten loppusaldot.

Yksityisbloggaajien listan Blondinbella-blogin omistajalle Isabella Löwengripille on kilahtanut kruunuina 5 000 000, euroina 535 200, sijaluku yhdeksäs.
Ykkössijalla olevalle on näyttänyt tipahtaneen 16 500 000 kruunua ja euroina 1 766 160.
Toinen sarja ovat ammattilaisblogit, jossa Top-ten listan ensimmäinen on kerännyt 28 750 000 kruunua, euroina 3 077 400. Listattu aika on yksi vuosi.

Milloin Suomen blogimiljonäärien Top-ten-listaukset julkistetaan. Vai eikö meillä osata kirjoittamisen ohessa antaa tilaa mainonnalle. Kukapa sitä ei rahasta välittäisi. Ansaitseehan blogikirjoittaminenkin palkkionsa vai mitä mieltä olette.
Seurataanko meillä vain Blogilistan listauksia, Luetuimmat, Kuumimmat ja Topit. Mitä merkitystä näillä listauksilla oikeastaan on. Nehän kertovat vain osan totuudesta, osa lukijoista ei edes klikkaa blogiin blogilistan kautta. Eihän se mikään kummonen palkinto ole, kun listalta saa lukea olevansa Luetuimmissa sijalla 832.
Raha se on joka ratkaisee. Nyt blogisiskot ja -veljet joukolla valitsemaan mainokset blogin reunoille. Odotellaan yhdessä pankkitilin huimaa saldonousua. Vaaditaan listaukset blogeittain rahankilinästä. Tästä alkaa tie miljonääriksi. Vai alkaako.

6 kommenttia:

 1. Nyt ymmärrän, miksi joillakin on paljon mainoksia reunoilla ja joillakin ei! Nämä mainosblogit ohitan heti, en kestä katsella sitä vilkkumisen ja krääsän määrää, vaikka itse kirjoitus voisi olla hyväkin, jos sen jostain erottaisi.

  Miksei kirjoittamisella ei voisi ansaita, kun kerran blogia luetaan. Ruoka-, muoti-, sisustus- ja neuleblogit etunenässä. Sehän on hyvä asia, maksetaan hyvästä ja houkuttelevasta materiaalista, asiantuntemuksesta ja viihteestä. Sitähän me haemme naistenlehdistäkin. Mainoksissa ja blogien ulkoasuissa olisi aika paljon kehiteltävää.

  Jään odottamaan, mitä ilmestyy...;D

  VastaaPoista
 2. Minä en mene toista kertaa blogiin, jossa vilkkuu ja välkkyy. En halua myöskään omaan blogiini sellaista. Jos pitäisin blogia jostain erityisasiasta, muodista tai sisustamisesta tai mistä tahansa sellaisesta, saattaisin silloin asiaa harkitakin. Mutta muuten -- eih, ei kiitos.

  -helmi junika-

  VastaaPoista
 3. Niin en minäkään vilkuista pidä, tekstithän hukkuvat siihen sekavuuteen.
  Itse olen kyllä miettinyt, koska mainoksilta ei voi välttyä muualla kuin YLE:ssä, että sopisivathan ne blogeihinkin. MTV:ssa, lehdissä ja
  netissä ne ovat ko julkaisujen elinehto. Emme lukisi edes päivälehteä ellei niitä voitaisi kustantaa mainosmarkoilla.

  Suodattaminen taas on meidän jokaisen tapa katsoa mainoksia joko informatiivisesti tai sivuuttaa ne merkityksettöminä.

  Yrityselämälle tuotteiden ja palveluiden esilletuominen edellyttää mainostamista, ilman sitä eivät rattaat pyöri. Tuntemattomuudesta ei kukaan saa itseään julki. Hyvät mainokset ovat informatiivisia ja yhdellä silmäyksellä ne kertovat kaiken mitä tarvitaan tuotteen mieleenjäämiseen.

  VastaaPoista
 4. Mina laitoin blogini blogilistalla niin etta se "vaan on siella hakemistossa", muttei missaan "kilpailu" listoilla (top listat ym).
  Mulle alkoi kieltamatta tulla noista listoista vahan painetta... :/
  Mainokset ei mua haittaa... mutta noi listat... no thanks ;D

  VastaaPoista
 5. Susa, minuakin tympii koko listat. Oma laskuri on ihan ok, siitä yleensä katson onko kävijöitä tai lukijoita ollut.

  VastaaPoista