lauantai 26. huhtikuuta 2008

Haamuja

Kartell on italialainen kalusteita ja valaisimia valmistava yritys, jonka tuotteiden suunnittelusta vastaavat maailmankuulut designerit. Tuotteiden pääraaka-aineina ovat polykarbonaatti ja sen johdannaiset.

Jokainen joka hiukankaan on seurannut sisustus- ja muotimaailmaa on kuullut nimen Phillippe Starck. Tämä ranskalainen monilahjakkuus on suunnitellut myös useita Kartellin kalusteita.
Tutuimpia ovat Haamut eli Ghostit.


Vanhin on Louis Ghost käsinojallinen tuoli, joka syntyi vuonna 2002.

Muutaman vuoden kuluttua vuonna 2005 syntyi uusi haamu Charles Ghost korkeiden tasojen ja baaritason tuoli tai jakkara.

Vuonna 2006 ilmestyi serkkutyttö, käsinojaton Victoria Ghost.

Louis ja Victoria ovat ruokapöytäryhmään sopivia, mutta niitä käytetään yksittäistuoleina eteisissä, työhuoneessa työtuolina, makuuhuoneessa vaikkapa yöpöytänä, kylpyhuoneissa.
Tuolit kestävät myös julkitilakäyttöä, Etelä- ja Keski-Euroopassa niitä näkee ravintoloissa ja kahviloissa.

Kun Suomeen saatiin reilu vuosi sitten oma maahantuoja Kartell Flagstore ja jälleenmyyntiverkosto, ovat nämä kevyet ja linjakkaat tuolit levinneet ympäri Suomen.
Milanon messuilla nähtiin Louis ja Victoria puettuna Moschinon suunnittelemaan pukuun, jonka Sami Sykkö esitteli HS-blogissaan.

9 kommenttia:

 1. Mä rakastan noita haamuja! Mutta olen aina miettinyt, että kuinkahan paljon bersaus hikoo, jos joutuu kauan istumaan. vrt. halpis muovinen puutarhatuoli. ;-)

  VastaaPoista
 2. Tarkoin valitussa ympäristössä ja yksittäisenä nuo varmaan toimivat hyvin, esimerkiksi juuri eteisessä tai kylpyhuoneessa. Muuten niitä ei voi kovin houkuttelevina pitää. Voisi olla hauska idea kahvilassa, ei niinkään omassa keittiössä.

  VastaaPoista
 3. krisuh,
  tuoleihin voi ostaa juuri sopivat istuintyynyt ala Linum esim
  eipä ne hiosta senkummemmin kuin maalatut ja viilutetutkaan.
  Itse istun nahkaisella työtuolilla ja kylläpä sekin pitemmän päälle hiostaa, mutta jaloittelu on aina paikallaan

  VastaaPoista
 4. katriina
  pienessä keittiössä tuolit ovat ilmavan ja kevyen näköiset pöydän ympärillä tai sitten muotonsa mukaan sopivat ruokasaliin vaikka antiikkipöytään yhdistettynä
  tuoleja voi yhdistää vastakohtana vanhojen jopa antiikikalusteiden joukkoon ja sitten täysin moderniin ympäristöön

  nythän kaikki särmikäs yhdistely tuo oman pikantin lisän ja mielenkiintoisen sisustus-
  kokonaisuuden
  tuolin muodossa on muistuma rokokoo-tyylistä

  VastaaPoista
 5. Lueskelin edellisiäkin väliin jääneitä postauksia ja täytyy sanoa, etten voi muuta kuin ihmetellä miten kevät etenee eri tahtiin. Meillä pikkutulppaanit kukkivat yleesä vasta toukokuun lopussa!

  Mekin tarvittaisiin uudet tuolit. Kevätvalo paljastaa koko huushollin nukkavierun olemuksen. Mutta keittiön tuolit on pahimmat.

  VastaaPoista
 6. Meiltä löytyy yksi haamu. Tosin sitä sanotaan jääkuningattaren valtaistuimeksi (Mea 5v). Itse olen kyllä tykästynyt siihen, siinä on parhain istuma-asento ikinä. Työtuolina se ei mielestäni sovi, kun työtuolissa pakosti tulee istuttua hieman etukenossa, tässä tuolissa pitää levätä ja nauttia olosta.

  VastaaPoista
 7. tuike,
  pikkutulppaanini ovat aikaista lajiketta, isot "normaalit" tulppaanit ovat nupuilla
  keittiön tuolihankinta raikastaakin koko keittiön, kuten kaikki uusi aina

  VastaaPoista
 8. mary,
  minäkin olen samaa mieltä ja juuri tuo louis on se, jossa istuinmukavuus on mitä parhain, vicktoria on hiukan kapeampi, kyllähän siinäkin on hyvä istua, mutta ei se louisin veroinen ole

  VastaaPoista