tiistai 15. tammikuuta 2008

Valkoista hyllyillä


Pienen kodinhoitohuoneen yhteydessä on hiukan vielä pienempi vaatehuone. Sen hyllykössä säilytän kodin liinavaatteet. Pinot eivät ole viivasuoria, eikä lakanoissa ole pitsejä, koska pussilakanat ovat korvanneet pitsilakanat.
Hiukan järjestelin pinoja suoriksi ennen kuvien ottoa. Samalla tuli tarkastettua ja inventoitua liinavaatteiden määrä ja kunto.

Tyynyliinoille on varattu yksi hylly, tilaa niille on riittävästi.
Olen joitakin vuosia sitten tehnyt päätöksen, että hankin vain valkoisia lakanoita. Pieni poikkeus ovat nuo ruskea-valkoraidalliset pussilakanat. Vanhoja pastellisävyisiä aluslakanoita on vielä ja käytän niitä silloin tällöin. Aivan ylähyllyllä on myös muutama kukikas pussilakana, niitä ei tule käytettyä enää. Ne joutavat Pelastusarmeijalle, samalla saan käyttöön yhden hyllyn lisää.
Se on tarpeen, koska pussilakanoita on kuusitoista ja aluslakanoita kaksikymmentäkuusi, tyynyliinoja kaksi tusinaa, joten ahdasta on.


Tein löydön, kun pengoin ahdasta hyllystöä. Kaksi avaamatonta pussilakanapakettia tyynyliinoineen löytyi hyllyn kätköstä. Olin hankkinut romanttiset pitsillä reunustetut lakana-tyynyliinasetit, kaipa silloin oli ollut jokin syy tähän romanttisuuteen. Otetaan ne nyt käyttöön ja testataan Borås Cottonin laatu.


Alimmalla hyllyllä on vaatimaton ja lukuisten pesukertojen kuluttama keittiöpyyhekokoelma.
Lähempi tarkastelu sai vakuuttuneeksi siitä, että puolet pyyhkeistä joutuvat lumppukeräykseen. Tuskin valkoisia vohvelipyyhkeitä kannattaa valkaista, vaan uusia.

13 kommenttia:

 1. Yksi ylellisimmistä asioista kotona on siisti ja kaunis liinavaatevarasto. Kateellisena katson silitettyjä pinojasi. Tosin tein itsekin joululomalla ison urakan ja silitin kaiken silittämättömän lakanakaapissa, inspiraatio tuli uudesta silitysraudasta :) Nyt mietinkin että mihin kaupungin keskustassa voi viedä vanhan silitysraudan. Roskikseenhan sitä ei voi heittää ja uusiokäyttöä sillä tuskin on koska rikki se taitaa olla.

  VastaaPoista
 2. Minäkin nautin, kun järjestin liinavaatehyllyt ojennukseen. Siitä sainkin idean ikuistaa ne kuviin.

  Veisin rikkinäisen silitysraudan kierrätyskeskukseen, siellä romutetaan kaikki ns kodin tekniikka ja hyödynnetään metallit ym niistä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuvista, keksin täältä jotain uutta: lakanat voi taitella noinkin hyllylle. Olen uskollisesti käärinyt ne aina rullalle anoppini tapaan. Se loppui nyt!

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kaunista - siistiä ja seesteistä! Voisin tulla teille viettämään aikaani myös vaatehuoneessa;)

  Meillä on vedessä ruostetta, joten kaikki vähänkään valkoiseen vivahtava ei enää koskaan vitivalkoista päivää näe, siksipä ei ole houkutusta siirtyä valkoiseen takaisin.

  Tosin kyllä kotonani rakastankin värejä, joten ei se mitään - hotelleissa valkoiset tuntuvat ihanan ylellisiltä kyllä.

  Kunhan Remu lähtee voisin yrittää myös meiltä ottaa näitä 'värikuvia':)

  VastaaPoista
 5. Pussilakanoille sopii tuo käärimistapa hyvin, koska taitan ne vain kolmeen osaan ennen mankelointia, ne ovat pitkiä putkiloita ja juuri hyllyn leveys riittää. Aluslakanat taas neljään viikaukseen ja pinot ovat kapeampia.
  Inkivääri: Tervetuloa juuri nyt vaatehuoneeseeni. Onhan sekin joskus vähän sekaisin, kun siellä käy muitakin (sotkemassa)
  Odotan periferian kuvia, terveisiä koirale.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa - täällä varsinainen himomanklaaja, jonka silmä lepää. Mankeloiminen on ehdottomasti kodin töistä se ykkösjuttu ja olen aina rakastanut mankeloituja lakanarivistöjä. Hyvä idea bloggaukseen jälleen kerran

  VastaaPoista
 7. Tai siis tiskiharja... miksi niitä nyt kutsutaankaan...

  VastaaPoista
 8. Ja netti toimii taas pienen dna-virulaisen jälkeen.

  Jori, tiedätkö että meillä on kaksi manklaajaa, minä, ja ettei vaan pääse vuori yllättämään , ja mieheni.
  Odottelen ihania lakanarivistökuvia.

  Sammakko, kiitos vierailustasi. Käyn tarkemmin tutustumassa sivuisi vielä, näyttivät e r i t t ä i n mielenkiintoisilta.

  VastaaPoista
 9. Voi että, olisipa meidänkin liinavaatteet samanlaisessa järjestyksessä..

  Itse suosin "fitted sheets" (muotoonommeltuja lakanoita?) ja niiden viikkaaminen siistiksi on täysin mahdotonta. Ja nyt kun niistä mainitsin, tulikin mieleen, että unohtui tarkastaa, saako niitä Suomesta mistään.. siis sellaisia, joissa on patjan korkeudelle varattu n. 30 cm. Onko tietoa?

  VastaaPoista
 10. En ole törmännyt kyseisiin lakanoihin, ei ainakaan Finlayson, Borås Cotton, Lexington , Gant - valikoimista. Voisin kuvitella jenkkiläisen tai eteläeurooppalaisen tuotantofirman valikoimiin.
  Mutta muistaakseni ei Missonillakaan (italial) tainnut olla, käy kurkkaamassa Missoni home.

  VastaaPoista
 11. Uskomattoman siistit liinavaatehyllyt! Meillä ei kyllä ehditä paljoa silitellä...*huoh*

  Kiinnitin huomioni taustalla olevaan värikkääseen astiapyyhkeeseen. Esiintyykö kuosissa maatuskoja? En saanut aivan selvää..mutta aivan ihana jokatapauksessa! Oletko siitäkin luopumassa?

  VastaaPoista
 12. Maatuskoja ja pääsiäismunia, pikkupuita pyyheliinassa on.
  Atelier Izc lukee pyyhkeessä painettu Ranskassa.

  Tämän olen saanut pieni aika sitten tuliaisena, en siitä luovukkaan.
  Itseasiassa se onkin kovin kaunis, nyt kun tarkemmin tutkiskelin.

  VastaaPoista