perjantai 28. joulukuuta 2007

Sitruunapasta kynttilävalossa


Meillä ei ole tänä jouluna ikkunalla sähkökynttelikköjä. Ikkunalla palavat aidot kynttilät. Vaihtelen kynttilöiden väriskaalaa tai sytytän tuikkuja. Kynttiläliekit tuovat lämpöisen tunnelman ja tuoksun.

Maku vie Italiaan-ohjelmassa tehtiin sitruunapastaa ja siitä sain kimmokkeen valmistaa sitä tänään kylmän kalkkunarullan seuraksi. Tietysti se on myös nopeasti valmistuvaa ja yksinkertaisen hyvää.


Sitruunapasta

Pasta keitetään al denteksi. Käytin ohutta spagettia, mutta tagliatelle tuorepasta sopii erinomaisesti.

Kastike
1 siruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
neitsytoliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
parmesania raastettuna

Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Valuta sitruunan mehu keitetyn pastan joukkoon. Lisää oliiviöljyä, että pastasta tulee mehevää. Mausta. Ripottele annoksen päälle sitruunankuorta ja parmesaaniraastetta.
Hyvää sellaisenaan, mutta tarjosin tähteeksi jäänyttä kylmää kalkkunarullaa pastan kera.


Melonihile

1 kpl cantaloupemeloni
1 rkl sitruunamehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 rkl hienonnettua piparminttua tai kanelia, jota käytin
Tarjoiluun
Luonnonjogurttia
juoksevaa hunajaa

Lohko ja kuori meloni, poista siemenet. Paloittele ja soseuta . Mausta sitruunamehulla, hunajalla ja kanelilla.
Laita seos pakasterasiaan ja anna hileytyä pakastimessa muutama tunti. Sekoita jäätymisen aikana muutaman kerran.
Lusikoi hile maljoihin. Nostele päälle jogurttia ja liruta joukkoon hunajaa.

4 kommenttia:

  1. Kaunis kynttilärivi! Tuo sitruunapastahan vaikuttaa vallan herkulliselta, pitäisi kokeilla joskus...

    VastaaPoista
  2. Uudet pastareseptit kiinnostaa aina ja tuohan kuulostaa hyvältä! Nam :)

    VastaaPoista
  3. Raikas ja myös kevyt pasta. Kannattaa kokeilla.
    Niin ja melonihilekin on kokeilemisen arvoinen. Sopii hyvin uudenvuodenvalvojaisillan ja -yön jälkeen raikkaana ja virkistävänä.

    VastaaPoista
  4. Njam mitä herkkuja täällä on laitettu. Kävin tänään työkaverin luona, joka oli saanut joululahjaksi tosi upean oloisen Hesarin ruokaooppuksen. Siis vesikielellä, kumpa olisi kunnon kokki talossa=)

    VastaaPoista