tiistai 10. kesäkuuta 2014

Remonttia maalaamalla

Tänään olimme maalaamassa seiniä ullakkoasunnossa.  Olimme luvanneet tulevalle asukkaalle, että seinät maalataan. Aikaa on enää vähän muuttopäivään, joka on 15.6, joten oli pakko ottaa urakka omaksi. Siitä on aikaa, kun viimeksi remppoja on tullut tehtyä. Tämä maalausurakka oli vähän hankala johtuen ullakkohuoneiston erikoisista ratkaisuista. Kattotuolit oli jätetty näkyviin  ja vinkkeleitä oli tavallista enemmän. Nyt seinät on maalattu, viimeistelyä on vielä jonkin verran.
Huomenna on kaikki valmista. 
Tämä rakennus, vanha makasiini vuodelta 1920, on julkisivuiltaan Museoviraston suojelema. Nimensä mukaisesti on ollut aikoinaan tavaravarasto ja on nyt saneerattu asuin- ja liikehuoneistoiksi.
Tämän huoneisto on 56 neliöinen kaksio, jossa on isohko olohuone, makuuhuoneena on tilava alkovi,  tehokas pieni keittiö sisältää kaiken tarvittavan myös astianpesukoneen. Kylpyhuone- saunaosasto  on tilava ja siellä on myös pyykkihuoltopiste. 
 Maalausurakka ei sujunut ilman kommelluksia. Kaksi kertaa irtosi tela varresta lattialle. Likaista tai valkoista jälkeä siitä syntyi. Onneksi maali on vesiliukoista, joten pyyhkimällä saatiin telajäljet putsattua. Jakkarat olivat hyvään tarpeeseen alaosia maalattaessa samoin suojamuovit.
Nämä kaksi kuvaa otin olohuoneesta sekä sisääntulopäästä että takaosasta, kattoparruja on kaikkiaan kuusi kappaletta.
Minulle lankesi tämä ikkunasyvennyksen maalaus, huomenna viimeistellään tämä vielä toiseen kertaan.

 Tässä näkyy keittiö, joka on U-mallinen. Kuvat otettu oviaukosta molemmilta puolin.
Seuraava remontti on lattian hiominen ja maalaus. Lattiat ovat lakattua mäntylautaa. Ajattelin, että ne sopisi maalata valkoisiksi. Katot ovat mäntypaneelia, kertaalleen valkoisiksi maalatut. Nekin sietäisi maalata täysin peittäväksi valkoisella.
Tältä näyttää sauna ja osa kylppäriä. Kylppärin laatoitus on valkoista peruslaattaa ja se sopii  hyvin tähän sisustuslookkiin. Huonon valon takia laatat näyttävät kellertäviltä kuvassa.
Tämä päivä sujui  maalausaskareissa.
Aamulla käytiin istuttamassa kukkia haudoille, joten nekin ovat nyt kesäkunnossa.

8 kommenttia:

 1. Ihana huoneisto, kelpaa tuolla tulevien asukkaiden asustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös tuosta ullakkohuoneistosta, siellä on mukava tunnelma.

   Poista
 2. Kaunis huoneisto - ihanat ikkunat. Ja uskon kyllä, että palkkien takia maalaaminen on haastavaa. Meillähän oli viime kesänä 3,5 metriä korkean yksiön remppa - ja siinä riitti haastetta kerrakseen. Ja tänä kesänä tehdään pikkuremppa toiseen yksiöön - se on onneksi ihan normitalossa;)
  Tsemppiä loppuremppaan sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olipa urakkaa ja vaati korkeat tikkaat 3,5 metrinen huoneisto.
   Tsemppiä tarvitaankin, kun on todella aikaa siitä, kun tämän kokoisiin pensseleihin ja teloihin on koskettu
   Huomenna mennään siivoamaan jäljet

   Poista
 3. Hyvin jännittävä asunto, josta innostunut sisustaja inspiroituu.

  Taas ihana ikkunasyvennys! Minä tilasin rottinkisen, '50 luvun kukkapöydän, koska niitä ikkusyvennyksiä ei ole eikä tule;)

  Ullakkoasunnot on ympäri maailman hyvin suosittuja.

  VastaaPoista
 4. Olen haaveillut meidän asuntomme ullakosta, sinne sopisi rakentaa/rakennuttaa tilava ullakkoasunto, jos museovirasto sen sallii.
  Olen tykästynyt vanhoihin rakennuksiin, joilla on takanaan historia ja lisäksi ne ovat käsin tehtyjä.
  Mihinkähän meidän rottinkituolit ovat seilanneet. Harmittaa vähän, kun luovuin niistä.

  VastaaPoista