lauantai 13. syyskuuta 2008

Pizzaa, haamuja ja Hi Cutia

Parasta pizzaa Sorrentossa syötiin pienessä pystyravintolassa. Houkutteleva pizzan tuoksu vietteli astumaan sisään. Siesta-ajasta huolimatta kiviuunissa paistuivat mehevät pizzat. Lämpimät palapizzat olivat tiskissä valmiina odottamassa syöjiä.

Kartellin Charles Ghost- jakkararivistö punaisena ja vihreänä odotti istujia. Nyt oli tyhjää, siesta-aikaan. Sisustus oli tyylikkään hauska, jakkaroiden vihreällä oli maalattu koko seinä. Italialaisaiheiset mustakehyksiset taulut tiiviinä sommitelmana toivat kotoisen tunnelman pikkuravintolaan.

Philippe Starck ei ole suunnitellut Ghosteja vain tuoleina ja jakkaroina. Häneltä on syntynyt myös haamupöytä, Edward Ghost. Pöydänjaloissa toistuu sama läpinäkyvä haamujen materiaali, kansi on laminaattia. Elokuussa tulivat markkinoille lasten Ghostit, Lou Lout. Kuvassa näkyvät kirkkaat ja mustat Optic-säilytyskuutiot sopivat pinottaviksi hyllyn tapaan.

Tämän vuoden uutta tuolimallistoa Kartellilta, suunnittelijana Philippe Strack, ovat Hi Cut Chairs tuolit, joissa väriä on vain selkänojan yläosassa. Läpinäkyvän lisäksi on myös läpikuultava mustaversio. Nämä helppohoitoiset ja kevyet tuolit sopivat esimerkiksi keittiön pöydän ympärille.

9 kommenttia:

 1. Haamupöytä minulle heti!? Ja pinottavia mustia ja kirkkaita laatikoita; voisin laittaa ruokailuhuone/baarista yhden lipaston pois ja ottaa nuo tilalle. Sopisivat laiva/baaritunnelmaamme. Wow!

  VastaaPoista
 2. Mistä ihmeestä sinä tämän kaiken ihanuuden löydät? Aivan mahtavia kuvia ja kiitos että kerrot myös taustatiedot!

  Matkasi oli ilmeisen onnistunut ja inspiroiva. Ainakin minä inspiroidun kuvistasi!

  Hyvää ja pirteää syksyä!

  VastaaPoista
 3. leijonainen,
  minäkin pidän tuosta haamupöydästä, pitäisi uudistaa, mutta vanhoja, hyviä ei aina raskisi laittaa kiertoon

  VastaaPoista
 4. susanna,
  Napsaisin nuo pizzeria kuvat itse. Oli niin mukavaa henkilökuntaa, että mielelläni mainostan kohdetta kuvien kera. Sisustus oli nappiin osunut, Italian väreissä.

  Oli onnistunut matka.

  Samoin sinulle hyvää syksynjatkoa.

  VastaaPoista
 5. Pizzeria näyttää todella houkuttelevlta. Tykkään voimakkaista väreistä ja tuossa voimakas vihreä toimii. Se luo aika rajun kontrastin ulkona pilkottavaan vaaleaan "vanhahkonoloiseen" katukuvaan.

  VastaaPoista
 6. Ihania Starkkeja olet taasen bongannut. Joku ihmeen maaginen veto on noissa starkin jutuissa ollut ja se ote pitää vuodesta toiseen

  VastaaPoista
 7. elegia,
  ihastuin myös itse heti tuohon väriyhdistelmään ja tietysti charles ghostit olivat kuin nappi silmään

  VastaaPoista
 8. josi,
  samoin ajatteln minäkin, joku maaginen taito starckilla on, että kaikki mitä kynästä ja päästä tulee tuotteeksi on jotenkin vetoavaa

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia pizzeriasta!
  Katselin muuten juuri pari päivää sitten noita Starckin tuoleja Tel Avivissa Habitat nimisessä liikkeessä, jossa myydään design tuotteita. En kyllä tykännyt, mutta kiva oli katsella....

  VastaaPoista