sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Vihreää kauneutta

Tänä aamuna kuljin pihalla ja ihastelin. Syreenit tuoksuivat ja lintujen aamukonsertti oli parhaimmillaan. Aurinko paistoi vaahterapuiden lomasta lempeästi. Tunnelma oli paratiisimainen. Aurinko, täyteläisen vihreät puut, pensaat ja kukkivat kukat saivat tämän aikaan.

Pihan vihreät kaunistajat kesät talvet ovat havukasvit. Ne antavat sopivan ryhdin ja rytmiikan muulle kasvustolle. Kartiovalkokuuset ovat hidaskasvuisia, mutta reheviä vauhtiin päästyään. Niiden kasvutapa on kaunis kartiomuoto, korkeutta pikkupuut saavat 1-2 metriä. Pihan kuuset ovat nyt noin 1,5 metrisiä. Tämän kevään uusi kasvusto on kauniin heleän vihreää.

Pylväsmäiset timanttituijat ovat jo kahdeksan-vuotiaat ja lienevät täydessä pituudessaan noin kolmimetriset. Niiden kasvutapa on huolellisen pilarimainen. Mikään oksa ei sojota väärään suuntaan, vaan kasvaa sotilaallisen ryhdikkäästi ylöspäin.
Miuku-kissa on uskollinen kaveri pihamaalla, aina valmis mukaan kun pihaovet avataan. Nyt kurkistetaan kartiokuusen takaa josko lintuja olisi näköpiirissä.

Vaahterat kylpevät auringossa. Ne ovat Miukun lempipuita, koska niiden vartta on mukava rynnätä ylös ja heittäytyä taas alas.

Iiriksiä ei voi nyt unohtaa, ne ovat kukinnassaan parhaimmillaan juuri nyt. Myöhemmin niiden jälkeen kukkivat kirkas punainen Palavarakkaus ja pinkki Punahattu.

9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia - sinulla on kaunis myös puutarha:)

  VastaaPoista
 2. Iiriksen sävyt kun saisi vangittua kankaalle. Omat iiriksen ovat hivenen vaaleampia. Sinulla on ihanan syvä sävy.

  VastaaPoista
 3. Jo vain ihanan heleän vihreää ja nuo iirikset kauniita, tietty myös syreenit :)

  VastaaPoista
 4. Kylla on kauniita kuvia! Niin vihreaa! Todella ihana puutarha teilla :)

  VastaaPoista
 5. Blogiystävät kiitos käynnistänne ja kommenteista.

  Kesä ja aurinko, se vanha klisee, on kaunista ja pratiisimaista juuri nyt joka puolella. Virkistää mielen ja tekee olon kepeäksi.

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihanaa uutta vihreää! Kauniita kuvia. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Voi ihmettä, että iirikset jo kukkivat!

  VastaaPoista
 8. Onpa sinulla täällä jo kevät , tai kesä varmaan jo,pitkällä! Minulla vasta yksi iiris aloittelee, ja syreenin kukinnasta ei ole vielä tietoakaan. Tuo kartiovalkokuusi on todella kaunis! Voisin niitä alkaa haaveilla omaankin pihaan...
  Kauniihia kuvai!

  VastaaPoista