torstai 4. lokakuuta 2007

Patterille suoja


Makuuhuoneen patteri sai jokin aika sitten suojuksen. Alkusysäys tuli rautakaupassa, kun näin valmiita valkoisia ikkunalautoja. Yksinään en olisi niitä toteuttanut, yhdistin kaksi tarkoitusta yhdellä kertaa. Pitkien verhojen takaa pilkistävä patterinäkymä muuttuu viimmeistellymmäksi patterisuojalla.

Ikkunalaudalle on käyttöä, koska kukkia riittää myös makuuhuoneeseen. Aikoinaan ostin kukkahallin poistolaatikosta korallikaktukset terassille, mutta ennen talven tuloa jouduin siirtämään ne sisätiloihin. Valitsin niiden paikaksi makuuhuoneen ikkunalaudan. Kukat ovat Mokosta ostetuissa mustissa keramiikkaruukuissa. Alas lamoava korallikaktus sopii hyvin ruukun kulmikkaaseen pintakuviointiin.

Patterisuoja on toteutettu höylätystä mäntyrimasta, paksuus 1 cm ja leveys 3 cm. Kuvasta näkyy, että pystyrimoitus on kiinnitetty ylä- ja alajuoksuun sekä puuliimalla että piilonaulauksella. Ikkunalautana on rautakaupasta ostettu valmis sopivan mittainen ritilälauta, joka on kiinnitetty puuliimalla suojan ylärimaan.

Patterisuoja lepää vapaasti lattialla tukeutuen myös patterin yläosaan. Sen voi imuroitaessa siirtää sivuun. Suojus on maalattu valkoiseksi.

3 kommenttia:

  1. Tyylikäs patterinsuojus! Tuota kaktusta katsoessani tuli muistoja mieleen, lapsena minun huoneessa oli juuri tuollainen. Äiti taisi nimittää sitä tulitikkukaktukseksi, mutta hauska oppia vihdoinkin sille oikea nimi!

    VastaaPoista
  2. Muistan tuon korallikaktuksen myös omasta lapsuudestani. Se oli iso ja lamosi alaspäin korkealta kukkapylväältä. Kun ostin nuo haaveilin kaktuksen kasvavan samoinkuin lapsuudessani tuuheaksi ja lamoavaksi. Kukat näkyvät vähän huonosti ja ruukku myös, kun otin kuvat illalla ja ilman salamaa.

    VastaaPoista
  3. Onpa hienot patterinsuojukset! Ihan toisen näköistä kuin patteri ja kätevä kukkalauta samalla...

    VastaaPoista