keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Seinäripustuksia

Käyn uskollisesti lukemassa Atlantin tuolla puolen Metropolitan Homea. Lokakuun numero on juuri ilmestynyt, kuten tänään Avotakka täällä Suomessa. Lehdet eroavat kuin yö ja päivä, joten Avotakan selailun jälkeen oli mukava katsella sisustuslehteä tuolla suuressa maailmassa.
Ilmoitan jo tässä vaiheessa, että kaikki kuvat ovat Metropolitan Homen.

Otsikkokuva on olohuoneesta tai oikeammin olohuoneen nurkasta. Minua ihastutti taulujen ripustus. Taulut ovat onnistuneesti sijoitettu nurkkaseinälle. Symmetria on saatu hyvin aikaan, vaikka taulut ovat erikokoisia. Taulujen alareunat eivät ole samalla tasolla. Eikä mikään tauluista ole samassa linjassa keskenään. Kuitenkin asettelu on harmoniassa. Tästä voisi oppia sen, että ripustuksen toteuttaminen mitataan katselemisella.

Olohuoneen lipaston taustaseinälle on sommiteltu tarrakuvioinnilla taulunomainen kokonaisuus.
Tämäkään ei ole tavanomaisin ratkaisu, mutta se toimii. Vaatii tosin hieman rohkeutta ja aasinsiltaa sisustustyyliin. Tässä tapauksessa punainen väri yhdistää.

Tämä ripustus on jo turvallisen tavanomaisempi. Tosin sääntöjä ei tässäkään ole noudatettu, vaan visuaalisuus on luotu katseen avulla. Hyvä rytmiikka ja onnistunut kokonaisuus.

Pienen vessan takaseinän täyttää mahtipontinen valokuvasuurennos. Ahdistaa hiukan, mutta idea on hyvä. Tällaisessa tilassa voi hullutella, eihän siellä viivähdetä kuin hetki.

17 kommenttia:

 1. Ylimmän kuvan taulukokonaisuus miellyttää kovasti silmää. Vaaleilla kehyksillä ja etenkin pastartoilla on saatu valoisa ilme, vaikka töitä on paljon.
  Uskaltaisikohan tuonne vessaan kyykähtää?

  VastaaPoista
 2. En ikinä kyllästy katselemaan kuvia taulujen ryhmiin asetteluista! Haaveilen hartaudella siinä samalla, josko omat sekalaiset taulut ja kuvat saisin seinille järkevästi.

  Ja samoin haaveilen kesäpaikan ulkovessasta, jonka voisi sisustaa reippaammalla ja erikoisemmalla tyylillä. Puuttuu enää kesäpaikka ja se vessa ;D

  VastaaPoista
 3. Epäsovinnaisuus ja persoonallisuus ovat kuvissa mahtava pointti. Ihailin myös seinien värejä. Ymmärrän hyvin miksi ihailet.

  VastaaPoista
 4. Ylimmän kuvan taulut ovatkin tosiaan kivasti laitettu, ihan silmä lepää niitä katsellessa, vaikka onkin useita. Vaaleat/samankaltaiset kehykset tosin yhditää niitä kaikkia.
  Vessan kuva on kans kiva yllätys sisään piipahtavalle.

  VastaaPoista
 5. leijonainen,
  niin kehykset ja paspartuurit tosiaan ovat yhtenäinen tekijä.
  Voi olla, että vesassa tulee tunne kuin joku kohta sivaltaisi selkään.

  VastaaPoista
 6. tanya,
  samma här, minäkin tykkään katsella kuinka ihmiset ovat ripustaneet taulunsa kotiensa seinille
  Usein ne ovat liian korkealla ja liian harallaan, mutta ei näissä kuvissa. Kun tauluja on paljon saa tiiviin kokonaisuuden ja elävän.

  Tosiaan sinne unelman kesäpaikan vessaan sopisi myös tuo idea, samalla asteella täälläkin.

  VastaaPoista
 7. tiiu,
  juuri niin oma katse on paras mittanauha sommittelussa.
  Katse joko toimii tai sitten ei.

  VastaaPoista
 8. eija,
  minäkin pidin ylimmän kuvan ripustuksesta, harmoninen kokonaisuus ja nurkka oli saatu mukaan sisustukseen eikä se ollut jäänyt kuolleeksi yhden taulun seinäosioksi.

  On todella raflaava yllätys.

  VastaaPoista
 9. Tuossa vessassa en varmaan uskaltaisi käydä, sen verran pelottavan näköinen naishahmo;-)jos se vaikka heilauttaisi tuota miekkaansa niin miten kävisi miehisyyteni:-)

  VastaaPoista
 10. Hienoja taulukokonaisuuksia. Metropolitan Homen sivut olivat minulle uusi tuttavuus. Ihania puutarhajuttujakin sieltä löytyi!

  VastaaPoista
 11. Ylimmän levollisuudesta tykkään minäkin, mutta alempana, sohvan takana oleva ryhmä jo vähän ahdistaa. Olisko se hiukan liian kirjava? Veski on hyvä idea, kuvaa voisin vaihdella mielialojen mukaan.

  VastaaPoista
 12. Kivoja kuvia - ripustuksissa on tosiaan rikottu perussääntöjä, mutta silmä sanoo että hyvin menee:)

  VastaaPoista
 13. tapsu,
  no niinhän siinä voisi käydä ja mitä sitten tehdään ....

  elina,
  minä tykkään silloin tällöin katsella mitä isossa maailmassa tapahtuu sisustusrintamalla

  savisuti,
  juu vessassa uskaltaa rävyttää ja kokeilla, siitä sitten olohuoneen seinille

  VastaaPoista
 14. inkivääri,
  minäkin olen sitä mieltä, että katsojan silmä on oikea mitta ja sääntö

  VastaaPoista
 15. Minä pidän myös tauluryhmistä, jotka on vapaasti, mutta harmonisesti ripustettu. Kuulostaa kyllä helpommalta kuin on, usein näkee aika kauheita virityksiä.

  Mutta nuo ovat kivoja! Pidän mysö tuosta väriharmoniasta.

  VastaaPoista
 16. katriina,
  kiitos, olen samaa mieltä

  VastaaPoista