maanantai 20. lokakuuta 2008

Matkamaisemat

Tänään matkasin etelästä pohjoiseen muutama sata kilometriä. Lokakuinen maisema oli kuulas ja rauhoittava. Otin muutaman kuvan. Pysäkki, pelto, paalit ja piippu. Suomalaista maaseudun symboliikkaa. Tehtaan piipusta nousee valkoista päästöusvaa, se kiemurtelee taivaalle kuin maalarin siveltimen veto. Lännen Tehtaat ovat lähellä raaka-aineitaan sokerijuurikkaita. Ohi vilahtavilla pelloilla sato oli poimittu ja isot juurikaskasat odottivat jalostukseen pääsyä.

Luonnon sisustamassa taukopaikassa maistuivat eväät tosi gourmeelta. Se oli metsän tuoksun ja puiden huminan ansiota. Musiikkia korville.
Laskin, että matkalla ohitin viisi kirkkoa. Ne kaikki olivat valtatiestä näköetäisyydellä. Olisivatko kirkon ovet olleet auki, jos olisin päättänyt poiketa sisään. Tuskin enää, en ainakaan huomannut tiekirkkomerkkiä.
Sorrentossa, Italian matkallani, poikkesin myöhään illalla valaistuun kirkkoon. Sen ovet olivat auki ja kirkosta kuului kaunista musiikkia kadulle saakka. Musiikki houkutteli astumaan sisään.
Kirkko oli tyhjä, rukouskynttilät paloivat. Ihailimme kirkon maalauksia ja istuuduimme hetkeksi kirkon penkeille. Kun poistuimme, huomasin kolehtilippaan ovensuussa. Lippaan päällä oli teksti,
anna lahjoitus kirkon katon korjaukseen. Me turistit kilautimme lippaaseen ropomme.

Latasin ensimmäistä kertaa kannettavalleni kuvia ja toivon, että muokkaaminen onnistui. Nyt ei ollut Picasaa käytettävissä. Tulomatkalla pitänee kuvata nuo kirkot.

13 kommenttia:

 1. Kiitos matkasta! Ihankuin olisin ollut reissussa mukana, niin hyvin kuvasit sanoin ja kuvin matkantekoasi. Hyvää matkaa kotiinpäin!

  VastaaPoista
 2. Luonto tosiaan onkin mainio sisustaja :-)

  VastaaPoista
 3. Luonto on myös kuin kirkko. Voi rauhoittua ja katsella kaunista "alttarimaalausta".
  Hyvin kuvat onnistuivat, laita lisää vaan, olemme matkassa mukana.

  VastaaPoista
 4. Mukava reissu ja hyvin onnistuivat kuvat:) Jotenkin Italiassa ne kirkot tuntuivat olevan aina auki ja rukoilijoita niissä kävi mihin aikaan päivästä tahansa...

  VastaaPoista
 5. marjamatilda,
  kiitos, huomenna varhain aamulla alkaa kotimatka

  VastaaPoista
 6. elina,
  syksylläkin on kaunista, metsät ovat aina vihreitä

  VastaaPoista
 7. leijonainen,
  Ruhoittavaa se onkin.
  Tänään satoi, mutta jotain vielä olemassa olevaa perinteikästä napsin

  VastaaPoista
 8. inkivääri,
  kuvien pienennös oli hakusessa, täytyy yrittää uudelleen
  Italiassa ja yleensä katolisissa maissa kirkon ovet ovat avoinna kulkijoiden ja rukoilevien mennä ja tulla

  VastaaPoista
 9. Mukavaa matkailua! Kiva kun jaat matkasi kanssamme.

  VastaaPoista
 10. Taisin tunnistaa maiseman jossa on tehtaan piippu. Samaa tietä tultu ajelleeksi useinkin, vaikkei kyllä Italiaan asti.
  Minun mielestäni kirkkojen ovien pitäisi olla auki Suomessakin samaan tapaan kuin Italiassa. Että voisi poiketa melkein milloin tahansa, istua ja rauhoittua hetken ja jatkaa matkaa.
  Miksiköhän näin ei ole?

  VastaaPoista
 11. kati,
  kiitos käynnistäsi blogissani

  VastaaPoista
 12. helinä,
  tämä on vähän rauhallisempi tie kuin rantatie ja kauniimpi
  Italiaan tie kulki ilmojen halki

  Samaa minäkin ihmetteln, voisi kirkon ovet olla auki hiljentymistä varten. Musiikki oli mukava elementti, esimerkiksi klassinen musiikki voisi soida kirkossa

  VastaaPoista