sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Ajatuksia ja toimettomuutta

Eilen katsoin puoleen väliin Ylen Avara luonto dokumentin Wild China. Tänään se tuli aamulla uusintana ja katsoin ohjelman kokonaan. Eteläisen Kiinan luonto, sen kasvullisuus ja eläimet, ovat kaunista katseltavaa. Kiinalaisten yksinkertainen elämäntyyli, arkipäivän askareet riisipellolla ja lumoavat maisemat ovat seesteistä ja mielenkiintoista seurattavaa. Ihmisten yhteiselo näyttää sopuisalta ja sosiaaliselta. Koko kylä ponnistaa riisin istutuksessa yhdessä toinen toistaan auttaen. Tuli hieman nostalginen olo ja toivoin, että meilläkin heräisi jälleen tuo yksinkertainen, seesteinen elämäntyyli henkiin. Olisiko se onnellisuuden ja tasapainoisemman elämän tae. Talkoohenki ja sosiaalisuus lähiympäristön kesken kannattaisi päivittää uudelleen henkiin.
Kuvassa terassiruukun mehikasvit näyttävät elinvoimaisilta, toivottavasti selviävät talven yli.

Yöllä heräsin ukkosen salamointiin, sen jälkeen seurasi rankka sadekuuro. Aamulla kaikki näytti tyynen rauhalliselta, aurinko paistoi kirkkaasti. Siivoilin hieman terassia. Pelargoniat jatkavat edelleen kukintaansa.

Keräsin kuivia kurjenmiekkoja ja punahattuja. Niiden siemenkodat ovat hauskoja kesämuistoja talveksi.
Tänään sunnuntaina on mukava vain laiskotella, tehdä mitä haluaa tai olla tekemättä.
Hyvän syyn tähän antaa aamuisen auringonpaisteen jälkeen alkanut sade ja voimakas tuuli, joka riipii kellastuneita lehtiä puusta koko voimallaan. Ei mitään syytä lähteä ulos täältä tyynestä
kodinlämmöstä.

13 kommenttia:

 1. Kivan näköinen mehikasviruukku! Minullakin oli tälle päivälle liuta suunnitelmia, vaan päätinkin olla tekemättä mitään. Sain nimittäin nauttia erittäin harvinaisista hetkistä aivan yksin kotosalla. Ihanaa hiljaisuutta ja rauhaa. Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos elina, On joskus aivan paikallaan vain olla, tekemättä mitään. Silloin sateen ropina ikkunaan kuulostaa hiljaiselta musiikilta.

  VastaaPoista
 3. Aamulenkillä ennätin käydä, mutta sitten pilvistyi ja alkoi tuulla, nyt on satanut jo jonkin aikaa ja tuuli humuuttaa nurkissa. On somaa olla tuvan lämmössä:)

  VastaaPoista
 4. Ruukku kivineen ja kasvineen on kaunis! Sadetta....odotan sitä tulevan tännepäinkin, täälläpäin se on niin tärkeä juttu.

  VastaaPoista
 5. inkivääri,
  huonolla ilmalla saa hyvällä omallatunnolla laiskotella

  yaelian,
  kiitos, siellä taitaa sade olla joskus harvinainen ilmiö

  VastaaPoista
 6. Ukkosen jylinä on mahtavaa. Sunnuntai ja syksy ulkona, samalla kun voi käpertyä lämpimään. Pienet asiat tuovat joskus sen suurimman ilon. Levon jälkeen mukavaa viikkoa. Lähden kuuntelemaan sateen ropinaa peltikattoon.

  VastaaPoista
 7. Ihana ruukku tosiaan, kivet sopii todella kauniisti ruukkujen koristeeksi.

  Mulle muistui mieleen lapsuudesta heinätyöt, sukuloitiin maalla, ja musta oli tosi kivaa touhuta heinäpellolla, lapset ja aikuiset yhdessä. Ja sitten muistan taloyhtiön talkoot, ne oli kanssa lapsille oikein kohokohta. Parasta tietysti oli kahvi/limpsa-tauot.

  VastaaPoista
 8. Tosi soma ruukku mehikasveineen! Voi, kun olisi lasitettu terassi, tuollaisen laittaisin mallistasi heti koristeeksi. Ulkona on vielä pimeää, enkä uskalla edes kurkistaa pihalle. Saas nähdä, mitä minun pelakuuni ovat tykänneet viime yön myrskystä, ilman suojaa kun ovat taivasalla ruukuissaan...

  VastaaPoista
 9. Tai sii ei enää nii pimeää, meillähän on kaihtimet kiinni, njäh!

  VastaaPoista
 10. tiiu,
  ukkonen kuulostaa nyt juhlalliselta salamaniskuineen, mutta sitä se ei ollut lapsena maalla. Pelottavaa oli.
  Sade antaa sopivasti syys olla vain.

  VastaaPoista
 11. itkupilli,
  täsmälleen samat talkoomuistot lapsuudesta.
  Maalla heinäpelloilla yhdessä sedänperheen kanssa. Elopelloilla oli jo järjestettyjä talkoita, jos piti saada syksyn hallojen alta viljat nopeasti talteen, vähän kuin nyt Kiinassa.
  Kerrostaloissa tosiaan ennen järjestettiin pihatalkoita, taidetaan jossainpäin järjestää vieläkin.

  VastaaPoista
 12. krisu,
  juu tuo lasitus pidentää sekä terassikasvien kasvuaikaa että auttaa talvehtimisessa.
  Tietysti myös terassielämä jatkuu pidempään ja alkaa aikaisemmin.

  Niinpä meilläkin ne säleverhot joskus hämää.

  VastaaPoista