perjantai 24. lokakuuta 2008

Sataa taas auringonpaisteen jälkeen

Ikkunaan ropisee taas sade. Ulkona on tietenkin pimeää. Tänään oli jo ennen viittä ulkona aivan hämärää. Mielestäni juuri tänään tapahtui selvä askel kohti hämärää aikaisemmin, selvemmin.
Olen matkastani johtuen vielä väsynyt. Työntäyteiset päivät ovat kulkeneet kuin siivillä, mutta kotiin tultaessa on olo vetämättömän saamaton. Onko tämä nyt kaamosväsymystä. Juteltiin tänään töissä, pitäisikö hankkia kirkasvalolamppu sekä kotiin että työpaikalle. Onko teillä kokemuksia. Lepotuolissa olisi leppoisa istuskella lampun loisteessa. Ei tosin enää illalla, vaan aamuisin ja viikonlopun päiväsaikaan.

Huonefiikukseni pitää valosta. Fiikuksen lehdet näyttävät hauskoilta valon ja säleverhojen yhteisen leikin raidoittamina.

Fiikus on venähtänyt vaakasuunnassa aikamoiseksi väkkyräksi, mutta siitä en aio luopua. Jos fiikus ei vain päätä toisin.

Tämän orkideani uutta kukintaa odotan todenteolla. Kesäkauden aivan näihin päiviin saakka kukka oli terassilla. Siellä se on saanut koko syksyn nauttia viileistä öistä, mihin kasvi alkuperämaassaan Vietnamissa on tottunut. Nyt on tämä tasalämpöinen huoneilma, joka voi uuvuttaa kukintahalut.

21 kommenttia:

 1. Kauniita vihreitä sävyjä, nojatuolisi näyttää houkuttelevan mukavalta istumapaikalta.....

  VastaaPoista
 2. Kiitos yealian. Huomasin vasta nyt kun siirsin kuvaa, että vanha mutta rakas torkkupeittoni retkottaa nojatuolin yläpuulla, kuten aina.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on näyttäviä kasveja, tosi hienoja!

  Minäkin huomasin tänään ihan saman, sanoin ystävällekin varmaan kolmeen kertaan ääneen, että onpas tänään erityisen pimeä ja kolea päivä, koko päivän sataa tihuutti. Eilen paistoi aurinko, mutta tänään tosiaankin mentiin isolla harppauksella kohti KAAMOSTA!

  VastaaPoista
 4. Kutsuvan ja rauhallisen näköinen sisustus, vihreä tuo siihen kivan lisän. Olet kyllä aikamoinen viherpeukalo! Kun katselen fiiksutasi, ihmettelen, miksi aina leikkasin omaani. Nyt olen hankkiutunut siitä jo eroon.

  Kirkasvalolamppu on minusta virkistävä aamulla. Pidän sen valkoisesta väristä, sitä samaa ei saa mistään työpaikan loisteputkistakaan. On muuten hyvä lamppu valokuvaukseenkin.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kaunis ja houkuttava on tuo nojatuolisi:) Ja muutkin kuvat - kyllä viherkasvit tuovat eloa huoneisiin ja eri vuorokauden aikoina tosiaan vaihtavat väriä ja välillä raidoitustakin:)

  VastaaPoista
 6. sooloilija,
  kiitosta vaan, pidän viherkasveista sisällä. Tilaa on rajoitetusti ja hieman joskus saattaa ryöpsähtää liian runsaaksi lukumäärä

  VastaaPoista
 7. katriina,
  Tuo vihreän sävy välittyy kuvista, vaikka vihreää ei ole kuin viherkasveissa, mutta se auringonvalo joka siilautuu sisälle tekee kuvaan hennon vihertävyyden.

  Kiitos vinkistä kirkasvalolampun osalta. Valokuvausvinkki oli tosi tervetullut.
  Taidan hankkia tuon lampun, maksoiko se nyt 129 euroa tai jotain sinnepäin

  VastaaPoista
 8. inkivääri,
  tuo nojatuoli on vanha, meneillään jo kolmannet päälliset. Nyt on irtohuppuna, joten saa vietyä pesulaan jos tarve on.

  Pidän viherkasveista osana sisustusta samoinkuin tauluista, jos niitä ei olisi saattaisi olla aika kalseaa.

  VastaaPoista
 9. Viherkasvit ovat tosiaan osana sisustusta, rauhallista ja kaunista, tekee mieli istahtaa tuoliin!

  VastaaPoista
 10. Kirkasvalon antama virkistys on aivan todellista ainakin minun kohdallani. Päiväsaikaan sitä ei tosin enää kannata käyttää, saattaa virkistää liikaa vielä nukkumaanmenoaikaan. Ja meilläkin poika näyttää lainailevan aina valokuvaukseen lamppua, joten monikäyttöinen on ja varmasti hintansa väärti. Tämä syksy on varmaan seitsemäs kirkasvalolamppusyksyni.

  Clarissa

  VastaaPoista
 11. Kiitos clarissa. Selailinkin hieman netissä ja katsoin vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis tuo lähikuva fiikuksesta! Se onkin komea ikkunan komistus sinulla. :)Ihanan näköinen nojatuoli!
  Nyt on tosiaan pimeä. aamuisin sen huomaa kun lähtee töihin, ei meinaa nähdä enää mitään puoli kahdeksalta. Vaikka kelloja siirretään, niin sekin auttanee vain viikon verran..
  Voin suositella kirkasvalolamppua. paras teho sen kanssa saadaan kait kun sen laittaa päälle aamulla ja istuu ihan sen lähellä vähintään puolituntia. Kaamosmasennukseen taipuvaisena olen koittanut jos mitkä konstit, kirkasvalolamppu on kyllä hyvä, se nostaa aamusta vireystasoa, kun muuten on vaikea saada itsensä aamulla liikkeelle. lisäksi d- vitamiinilisä joko ravinnossa tai pillerinä on tuntunut auttavan. ( Perustuu siihen että kun aurinko ei enää paista niin paljon, ei d- vitamiinia tule ulkona ihon kautta auringonvalosta). Ja säännöllinen liikunta ja ulkoilu myös, niinkuin melkein joka vaivaan :)

  VastaaPoista
 13. laura,
  tulen entistä vakuuttuneemmaksi kirkasvalolampusta. Ajattelin ihan tähän työpöydälle työpöytävaloksi aamuisin.
  Meillä on ollut joka talvi D-vit.pillerit ja niiden käyttö alkaa taas pian.
  Täytyy myöntää, että liikunta on jäänyt retuperälle. Lähinnä vikonloppuihin.

  VastaaPoista
 14. Mekin olemme jo pitkään miettineet kirkasvalolampun hankkimista. Mallit ovat kuitenkin melkoisen rumia ja taas ne lamput, jotka hieman mukavammalle näyttävät ovat himmeän oloisia. Ehkä pitäisi nyt vain unohtaa estetiikka ja hankkia joku lamppu aamuja kirkastamaan. Onneksi täällä pohjoisessa sataa (toivottavasti vielä tänäkin talvena) lunta hieman kirkastamaan tätä pimeyttä.

  VastaaPoista
 15. Nojatuolisi on tosiaan houkutteleva ja tuo irtopäällinen makea. Mistä sen olet hankkinut vai teettänyt verhoilijalla ? Inkeri

  VastaaPoista
 16. Kyllä tämä pimentyvä syksy maustaa elämää ja ainakin minulle tulee olo käpertyä kotiin ja nukkua kuin karhu pesässä kevääseen. En koe sitä mitenkään ongelmaksi kuitenkaan, vaan vuodenaikojen kiertoon kuuluvaksi asiaksi. Siis: En kaipaa kirkasvalolamppuja. Itse asiassa Ruotsissa on tehty julkaistu ihan tänä vuonna tehty tutkimus, jossa todetaan, ettei noista lampuista ole mitään oikeaa hyötyä, mutu-hyötyä vaan. (ja sitä rahanmenoa)

  PS. Mä muutan ja teille! :D

  VastaaPoista
 17. elina,
  minäkin katselin netistä lamppuja ja paras vaihtoehto olisi työpöydälle ns työpöytävalaisin. Ei se tietysti mikään kaunis designiltaan ole, mutta se olisi paras paikka ottaa aamuisin "valoryypyt" menee kuin itsekseen samalla kuin täällä netissä pyörin. Luin myös vaadittavat teho ym. tekniset tiedot lampuista.

  VastaaPoista
 18. Inkeri,
  Kangas on Parkertexin (englantilainen) taisi olla erässään viimeisiä, firmalla vaihtui tekijä enkä nyt tiedä saako juuri tätä väriskaalaa enää. Nya Nordiskalla on myös samanlaista verhoilupuuvillaa.
  Tuttu ompelija piirsi kaavat ja ompeli hupun.

  VastaaPoista
 19. krisu,
  no nyt sekoitit pääni, aloin tietysti epäilemään hankintaa, riittäisikö sittenkin pelkkä D-vitamiini.
  Kävin suomalaisilla sivuilla lukemassa valon tehosta ja tarpeellisuudesta ja tuloksista, todettiin että virkistävää on kaamosaikaan.

  Tervetuloa meille, ilmoita vain etukäteen, niin laitan vierashuoneen kuntoon ja siivoan huushollin.

  VastaaPoista