tiistai 1. huhtikuuta 2008

Maalia keittiöön ja eteiseen


Terassin orvokkien värisävyt enteilevät sattumalta keittiön ja eteisen seinäväriä. Kun orvokkien luumunpunaisen ja vaalean lilasinisen sekoittaa keskenään saadaan lähes valitsemani värisävy.


Vähän ennen maalausta pestiin seinät, tehtiin tarvittavat tasoitukset, hionnat ja maalarinteippirajaukset. Nyt on maalattu pitkä seinä, joka alkaa eteisestä ja jatkuu edelleen keittiöön.
Seinä jää keittiössä näkyviin ruokapöydän taakse ja muulle osalle asennetaan valkoiset kylmäkeskus, kaksi korkeaa kaappia ja yläkaapit. Eteisen seinän osalle tulee isokokoinen maalaus.

Maalivalinta on Tikkurilan Harmony sävy J486 täyshimmeä. Sanoiksi puettuna ruskeanharmaa eli taube. Keittiössä ei ole sähköä, joten tässä illanhämärässä en saanut kuvaan vangittua oikeaa sävyä, mutta valkoinen kattovalaisin taustanaan maalattu seinä korostaa tummuusasteen.

Kuvan eteisen seinässä näkyy värisävy suhteellisen oikeana. Maalaaminen jatkuu huomenna keittiön ja eteisen muiden seinien osalta. Maalivalinta Tikkurilan Harmony sävy G503 täyshimmeä. Valkoinen sävy taittaa ruskeaan eli on pehmeä valkoinen esimerkiksi verrattuna maalarinvalkoiseen, kovaan valkoiseen.
Huomenna valitaan katkaisijoiden peitelevyt, sähköpistorasiat ja keittiön työtasojen uppovalaisimet.

7 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo seinäväri. Valkoisen kanssa ihana yhdistelmä. Tykkään kun sävy ei näytä ruskealta eikä harmaalta vaan joltain siitä välistä. Orvokit on kivan värisiä myöskin.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis väri, juuri tuo josta sanot, että on oikeampi. On siinä askaretta:)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään tuosta sävystä. Tosiaan hienostuneen neutraali ja pehmeä joka ei syö tehoa tauluilta yms.

  Tuosta tulikin mieleen että meillä on molemmissa makuuhuoneissa hiirenharmaa tapetti mikä ei oikein ole makuuni. Vaikka asumme vuokra-asunnossa niin saamme onneksi maalata ja remontoida vapaasti joten ainakin lastenhuone tulee muuttumaan puhtaan valkoiseksi lähiaikoina. Varmaan taloyhtiö tarjoaa maalitkin kun sillä on sopimus erään maaliliikkeen kanssa. :)

  VastaaPoista
 4. Hienostuneet sävyt, ovat upeana taustana kaikelle muulle eleettömän yksinkertaiselle sisustukselle.

  VastaaPoista
 5. malia,
  Näyttää valkoiseen yhdistettynä oikein hyvältä. Nuo orvokit sopivat sitten kukkakimppuna keittiönpöydälle.

  inkivääri,
  itse asiassa maalaaminen tai no yksi seinä vasta, meni aika ketterästi. Luulen, että nämä vesiohenteiset maalit ovat helppoja maalattavia.

  squickie,
  Tuo värisävy on siitä hyvä, että siihen voi yhdistää melkein mitä väriä vaan tekstiileissä ja muissa tehosteissa.

  katriina,
  sitä taustaa juuri hainkin, että on helppoa yhdistellä kaikkeen muuhun kodissa olevaan ja tietysti valkoiseen

  VastaaPoista
 6. Kaunis vari, sopii hyvin valkoisen kanssa :)

  VastaaPoista