maanantai 31. maaliskuuta 2008

Tänään paistoi kevätaurinko


Aamulla aurinko ennusti kunnon kevätpäivää. Tottahan se on, kun katsoin ikkunasta käyskenteli pihalla uljas fasaani. Ukko fasaani on tuttu asukas pihapiirin lähistöllä ja talven jälkeen se on palannut. Luulisin, että Ukon talvi on tullut vietettyä tukevaoksaisten havupuiden suojassa ja nyt on aika palata ihmisten ilmoille.


Fasaani on kotoisin Aasiasta. Se on peltokanalintu, joka syö viljaa, hyönteisiä, sieniä ja marjoja.
Suomeen fasaanin istutti suklaatehtaan perustaja Karl Fazer. Kesyltä näyttävä ylväs fasaani rakastaa ihmisiä. Se näyttää viihtyvän hyvin kotimme pihapiirissä.


Naaraiden suosioon päässyt fasaanikukko muodostaa ympärilleen haaremin, jossa käyskentelee useita naaraita. Mutta aina ei käy säkä. Lopullisen valinnan kumppanin suhteen kun tekee naaras, saattaa ei suosittu ukkofasaani joutua elämään poikamieselämää. Olisiko meidän Ukko poikamies, kenties. Miten tästä fasaanista juolahti mieleen juuri nyt tekstiviestipiipitys. Mutta- Ukko fasaanillamme ei ole kännykkää, voimakas kutsuhuuto "köök ---- kök" kiirii kutsuvasti naaraan korviin.

Lopuksi herkuttelua täytetyllä fasaanilla Ruokalan ohjeen mukaan.

11 kommenttia:

 1. Ukkofasaanit ovat komea näky. Toisaalta ne vaikuttavat siltä, että ovat kenties sokeutuneet omaan mahtavuuteensa, kun eivät älyä varoa ohikiitävien (mahdollisesti päälle ajavien) autojen vaarojakaan ... niin että ehkäpä ... :-D

  VastaaPoista
 2. helmi junika,
  totta joskus yllättää sokeus ja arvostelukyky pettää....

  VastaaPoista
 3. Meillä päin on kanssa fasaaneja ja on tuo ukkofasaani komea näky. Talvella olikin aivan hiljaista niiden osaslta (liekö ketut olleet myös asialla) mutta nyt keväällä niiden äänet ovat taas kivasti kuuluneet.

  VastaaPoista
 4. ;D Onneksi tuo fasaani ei pääse lukemaan blogiasi (viimeistä lausetta).

  Kaunis ja komea lintu vaikka joidenkin mielestä ei kuulu Suomen luontoon.

  VastaaPoista
 5. eija,
  samaa mieltä ulkonäöstä, ukkofasaani on värikäs ja ylväs

  helinä,
  juu ei ole tarkoitettu ukkofasaanin luettavaksi. Vain äärimmäisessä tapauksessa fasaanilla voi herkutella ja toivottavasti se ei ole lähes kesy pihafasaani.

  Suklaatehtailija fasaanin Suomeen toi, ajattelinkin, että sen kanssa sopii suklaakastike. En löytänyt reseptiä.
  Jos jollain on fasaanille suklaaresepti, pistääkä postia kommenttilootaan.

  VastaaPoista
 6. Me ollaan tuotu fasaaneja muutamana kesänä tänne, mutta taitavat muuttaa eteläisemmille reviireille saman tien.

  VastaaPoista
 7. Komea kaveri käyskentelee pihapiirissänne!

  VastaaPoista
 8. Minä pelkään fasaaneja. Onneksi pyörällä pääsee karkuun. ;)

  Tänään uhmasin flunssaa ja kävin vähän kävelyllä (pyörästä kumit löysällä - mies saa pumpata ;-), auringon kunniaksi. Kevään merkit ilmassa on.

  VastaaPoista
 9. I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]

  VastaaPoista
 10. It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat team[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or misunderstood methods to build an income online.

  VastaaPoista