maanantai 7. huhtikuuta 2008

Kirjaimia seinillä

Nyt kirkastuu iltaa kohti, auringonvaloa siivilöityy pilviharson läpi. Näyttää tulevan kuulas kevätilta. Tämä päivä olikin eilisen kaltainen harmaan tihkusateinen. Selailin kotimaisia sisustuslehtiä ja löysin muutaman kodinpiristämiseen sopivan tee se itse- idean.

Kodin Kuvalehdessä oli ideoitu keittiön seinälle hauska esinekollaasi kirjaimista. Seinälle oli sommiteltu erityylisiä ja -kokoisia kirjaimia. Rautakaupoista saatavia talonkirjaimia, sisustuskirjaimia tai mistä tahansa bongattuja kirjaimia, vaikka omien laatikoiden kätköistä.
Osa kirjaimista oli itse käsiteltyjä, ruostutettuja, patinoituja, kullattuja, hopeoituja ja pronssattuja.
Käsittelyissä oli käytetty patinointi- ja ruostutusaineita, kiviefektispraymaalia sekä kulta- ja hopeamaalia. Kirjainten seinäryhmittely teki kollaasista hauskan ja elävän. Mielikuvitusta käyttäen kollaasi toteutetaan omaan kotiin sopivana.


Samasta lehdestä löytyi myös makuuhuoneen sängynpäätyseinälle toteutettu kirjainkollaasi. Sinellin pienet puukirjaimet oli maalattu ja niistä muodostui mietelause: Unten mailla huolta vailla. Erilaisilla maalisävyillä kollaasista saa värikkään. Lastenhuoneeseen pastellisävyt ja leikkeihin sopivat mietelauseet.


Kuva-arkistostani löytyi tietokoneella lapsenkäsin tehtyä taidetta. Kuvassa Punainen kukka, yksi näistä värikkäistä teoksista.

10 kommenttia:

 1. Siinä Kodin Kuvalehdessä oli myös kaksi hyvää sisustusjuttua. Åsa Nilssonon koti ja Olga KOskikallion maaseutukoti.

  VastaaPoista
 2. Hauska idea nämä kirjaimet - kiitos vinkinjakamisesta !

  VastaaPoista
 3. Tykkään noista kirjainjutuista tosi paljon. Itse oon kerännyt täällä erilaisia kirjaimia, on paljon myynnissä. Meinaan pistää kylppäriin ainakin jonkun tekstin, tosin en ole viel keksinyt minkä. SPA:n muodostavat kirjaimet on tosin hankittu...

  terkkuja!

  VastaaPoista
 4. Tuumailinkin samaa asiaa kun lehdestä niitä katselin. Mietin että mistäs noita erilaisia kirjaimia sais, kivan näköisiä ne ovat... jonkinlaisia tietty voisi itsekkin tehdä.

  VastaaPoista
 5. tuike,
  niin olikin, tämä kyseisessä numerossa oli paljon lukemista

  melita,
  ajattelinkin, että kaikille ei tule lehteä, joten hyvät vinkit tässä käyttöön

  hannis,
  nuo kirjainkollaasit vapaasti toteutettuna ovat minusta hauskoja ja omaa mielikuvitusta käyttäen n antavat iloa tilaan,
  terkkuja takaisin sinne

  eija,
  kirjaimista voi tehdä keräilyharrastuksen, matkan varrelta sieltä täältä erilaisia kirjaimia kollaasin tekoon
  Ajattelin toteuttavani vähän Juhani Harrin tyyliin puulaatikollisen kollaasina.

  VastaaPoista
 6. Kivoja juttuja saa erilaisilla kirjaimilla. Nyt näyttääkin olevan oikein trendikästä käyttää irtokirjaimia tai maalata suoraan seinään huoneentaululauseita kirjailtujen sijaan.

  VastaaPoista
 7. Tosiaan, kirjaimet ja numerot ovat nyt tyylillisesti in mikä onkin tosi hauska juttu. :) Ainakin meillä pian esikouluun menevää esikoista ajatellen kirjaimet ja numerot alkavat olla lastenhuoneessa käytännöllisestikin katsoen aika ajankohtaisia!

  VastaaPoista
 8. MInäkin tykkäsin noista kuvista, hyvät värit ja pelkistetty hauska idea.
  Lapsen tekemä kuva on suloinen!

  VastaaPoista
 9. inkivääri,
  juuri nyt todella suosiossa erilaiset persoonalliset, ekologiset ja itsetehdyt ratkaisut

  squikie,
  lastenhuonneeseen ovat todella kirjaimet ja numerot hauska idea. Mietin noita sinellan kirjaimia, josko niihin voisi ideoida magneetit jotta niitä voisi itse latoa magneettimaalialueelle seinälle ja muodostaa sanoja ja numeroista pieniä laskutoimituksia

  katriina,
  kiva oivallus tosiaan nuo kirjaimet kollaasina ja noita tietokoneella tehtyjä pikkutauluja olikin iso määrä, oikein valinnan vaikeus.
  Niistäkin pitäisi tehdä valokuvien joukkoon seinälle taulut

  VastaaPoista